Coronavirüs belirtileri, yapılan araştırmalar ile gündeme geliyor. Koronavirüs aşısı ve tedavisinde olumlu gelişmeler yaşanırken, dünyada vaka sayısı artış göstermeye devam ediyor. Griple belirtileri benzerlik gösteren corona virüsü salgınında uzmanlardan uyarı geldi. Yapılan son araştırmalara göre, coronavirüs hastaları iyileştikten aylar sonra bile nefes alma ve diğer solunum yolu problemleri yaşamaya devam ediyor. Kas, eklem ağrısı, yüksek ateş, öksürük, baş ağrısı gibi semptomları bulunan koronavirüsün en tehlikeli belirtisi ise nefes darlığı olarak biliniyor. Peki, koronavirüste tat ve koku kaybı ne zaman geçer? İşte, gün gün koronavirüs belirtileri ve konuyla ilgili ayrıntılar.
#Coronavirüs Belirtileri3 yılı aşkın süredir koronavirüs ile mücadele eden dünya şimdi de Omicron alt varyantı Eris için alarma geçmiş durumda. Dünya genelinde vaka sayıları artmaya devam ederken Eris sonrası ABD'den peş peşe maske kararları geldi.
#KoronavirüsAlmanya’da sert korona tedbirleri denince ilk akla gelen isimlerden olan SDP’li Federal Sağlık Bakanı Karl Lauterbach hakkında korona kurallarına uymadığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulunuldu. Suç duyurusunda bulunan kişi ise eski milletvekilli Marcel Luthe oldu.
#AlmanyaAlman siyasetinde son dönemelerde yıldızı en parlayan ve en başarılı siyasetçiler arasında gösterilen Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock’un koronavirüse yakalandığı için Türkiye ziyareti iptal edilmişti. Türkiye ve Yunanistan ziyaretleri öncesinde Pakistan’a giden Baerbock, Kovid-19’a yakalandığını burada öğrendi.
#AlmanyaÇin’in ‘sıfır vaka’ politikası nedeniyle 28 Mart’tan bu yana tam kapanma uyguladığı Şanghay’dan distopik filmleri andıran görüntüler geliyor. Sosyal medyada yayılan videolarda halk evlerinin ışıklarını yakıp söndürerek ‘Açız’ diye bağırıyor. İddialara göre 15 gündür kimsenin sokağa çıkamadığı kentte bazı ailelerin yiyecek ve suları tamamen tükendi...
#Şanghayİngiltere’de 24 Mart’a kadar sürecek olan koronavirüs kısıtlamalarının tümünün bir ay erken kaldırılacağı açıklandı. Buna göre test sonucu pozitif çıkan kişi artık karantinaya girmeyecek. ABD’de ise kapalı mekânlarda maske ve aşı zorunluluğu kaldırıldı.
#İngiltereOrtaya çıktığı günden beri 'gizemli hastalık' olarak adlandırılan Havana Sendromu çoğunlukla ABD'li diplomatlarda görüldüğü için endişe yaratmaya devam ediyor. Konuyla ilgili araştırmalarını sürdüren yetkililer bu hastalığın altında yatan nedene çok yaklaşmış olabilir...
#Havana SendromuAmerikan Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA) 'gizemli hastalık' olarak bilinen Havana Sendromu hakkında yeni açıklamalara imza attı. Açıklamada çoğunlukla ABD'li diplomatlarda görülen hastalıkta yabancı bir gücün parmağı olmadığı sonucuna ulaşıldı.
#Havana SendromuAlmanya’da Omikron varyantının yayılmasıyla birlikte koronavirüs vaka sayıları da hızla artıyor. Son 24 saatte günlük vaka sayısı yeni bir rekorla 81 bin 417 oldu, bugüne kadar toplam görülen vaka sayısı 7 milyon 743 bin 228’e yükseldi. 316 kişinin hayatını kaybettiği ülkede koronavirüs kaynaklı ölenlerin sayısı ise 115 bin 51 olarak açıklandı.
#AlmanyaFlurona, ilk olarak 2 Ocak günü İsrailli yetkililerin yaptığı bir açıklamayla gündeme geldi. İki hamile kadının Covid ve grip testlerinin pozitif çıkması üzerine bu durum flurona olarak adlandırıldı ve bir anda herkes onu konuşmaya başladı. Son haftalarda influenza’nın da aşırı derecede artmış olması nedeniyle, bu durumun yaygınlaşması sağlık uzmanlarının en çok korktuğu senaryoların başında geliyor. Peki nedir bu flurona, kimler risk altında, ülkemizde görüldü mü?
#FluronaBulaşma oranı yüksek Omicron varyantı akılları karıştırıyor. Hastaneye yatışlar daha az olsa da her gün 100 binlerce kişinin karantinaya girmek zorunda kalması ekonomileri tehdit ediyor. Afrika’dan seyahat yasaklarını kaldıran ABD karantina süresini azaltırken Çin tedbirleri katılaştırdı. ABD, İngiltere ve Fransa'dan gelen vaka sayıları ise salgında bugüne kadar görülmemiş bir rekor kırılmasına sebep oldu.
#OmikronTüketiciyi Bilgilendirme ve Bilinçlendirme Derneği (TÜKBİLDER) Başkanı Sülahi Özal, tüketicilerin yılbaşı döneminde hizmet veya ürün satın alırken bilinçli davranmaları gerektiğini belirterek, “Alışverişte gerekli belgeler mutlaka talep edilmeli ki ileride bir sorun ile karşılaşıldığında haklar hukuki zeminde korunabilsin” dedi.
#AlışverişCovid-19 belirtileri arasında sıklıkla karşılaşılan eklem ve sırt ağrıları nedeniyle, bu ağrıları yaşayanlar tarafından "Koronada sırt ağrısı nasıl olur, neden olur?" sorularının yanıtları araştırılıyor. Bu ağrıların Covid-19 hastaları arasında oldukça yaygın olması nedeniyle sırt, eklem ve kas ağrıları hissedenler koronavirüse yakalanmış olabileceğinden şüpheleniyorlar. Peki, koronada sırt ağrısı nasıl ve neden olur, ne kadar sürer? İşte covid-19'da sırt ve eklem ağrıları ile ilgili merak edilenler...
#Koronada Sırt Ağrısıİlk olarak Güney Afrika’da görülen “B1.1.529” adlı yeni mutasyon dünya çapında paniğe neden oldu. Ülkeler peş peşe Afrika uçuşlarını iptal etme kararı alırken DSÖ ve aşı şirketleri yeni varyant üzerinde çalışmaya başladı. Bilinenlerden daha bulaşıcı olduğu değerlendirilen mutantın “Nu” harfiyle adlandırılması bekleniyor.
#KoronavirüsHavaların soğuması ve bir yandan da pastırma sıcaklarının gelmesiyle birlikte hızla değişen hava durumu haliyle hastalıkları da beraberinde getiriyor. Bunlardan en çok karşılaşılan burun tıkanıklığı ise koronavirüs belirtileri ile karıştırıldığından nasıl anlaşılacağı merak ediliyor. Peki, burun tıkanıklığı korona (covid-19) belirtisi midi? İşte koronavirüs ve girp belirtileri arasındaki farklar ve benzerlikler...
#Koronada Burun Tıkanıklığı“Giyilebilir cihazlar”dan beklentilerimiz ve bu terimin çağrıştırdıkları, teknolojideki gelişmeler ve artan uygulama çeşitliliği ile zamanla değişti. Bu durum aslında son derece normal ve diğer teknolojiler açısından da geçerli. Gelişmekte olan teknolojiler ile ilişkimiz zamanla bir zemine oturuyor ve belirli bir süreç doğrultusunda teknolojileri anlamlandırmaya başlıyoruz.
#Ergi ŞenerKoronavirüs salgınıyla mücadelede aşılama çalışmaları tüm hızıyla sürerken, tıp dünyasının elini güçlendirecek tedavi edici ilaçlar için de güzel gelişmeler yaşanıyor. Merck firmasının hap şeklindeki ilacından sonra şimdi de AstraZeneca ‘AZD7442’ adlı 'antikor kokteyli'ni geliştirdi. Kokteyl ölüm ve hastalığa yakalanma riskini yüzde 50 oranında azaltıyor. Peki antikor kokteyli nasıl oluşuyor? Salgının seyrini değiştirebilir mi?
#KoronavirüsHavaların soğumasıyla birlikte geniz akıntısı, burun akıntısı gibi belirtiler korona (Covid-19) belirtileriyle karıştırılmaya başlandı. Soğuk algınlığı, grip gibi nedenlerde rastlanan geniz akıntısı sorunu yaşayanlar, koronada geniz akıntısı olur mu araştırmaları içerisindeler. Peki, geniz akıntısı koronavirüs belirtisi mi yoksa grip mi? İşte grip ve koronavirüs belirtileri ve arasındaki farklar...
#Geniz AkıntısıABD hükümeti "gizemli hastalık" olarak bilinen Havana Sendromu hakkında yeni bir uyarı yayınlayarak hastalığın 'çok gerçek' olduğunu bildirdi, diplomatları ve istihbarat görevlilerini semptomlar yaşamaya başlarlarsa derhal haber verip kaçmaya çağırdı.
#Havana SendromuAstraZeneca aşısının geliştirilmesine yardımcı olan Oxford Üniversitesi'ndeki kraliyet tıp profesörü Sir John Bell, uzun süreli Kovid'in etkisinin aslında "abartı" olduğunu açıkladı. Hastalığı atlatanlarda kalan semptomların psikolojik olabileceği düşünülüyor...
#Uzun KovidMevsim geçişleriyle birlikte ortaya çıkan burun akıntısı belirtilerinin altında yatan nedenler sıklıkla araştırılıyor. En çok da koronavirüs belirtileri arasında burun akıntısının olup olmadığı merak edilirken, grip ve nezle ile koronavirüs arasındaki ilişki de belirtilerin hafife alınmaması gerektiği gerçeğini ortaya koyuyor. Peki, koronada burun akıntısı olur mu? İşte, en belirgin koronavirüs ve grip belirtileri…
#Koronada Burun Akıntısı