Yemekte fark etmiş

Güncelleme Tarihi:

Yemekte fark etmiş
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2022 10:25

Alman siyasetinde son dönemelerde yıldızı en parlayan ve en başarılı siyasetçiler arasında gösterilen Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock’un koronavirüse yakalandığı için Türkiye ziyareti iptal edilmişti. Türkiye ve Yunanistan ziyaretleri öncesinde Pakistan’a giden Baerbock, Kovid-19’a yakalandığını burada öğrendi.

Haberin Devamı

Pakistan Dışişleri Bakanı Butto Zardari ile öğle yemeğinde buluşan Baerbock, yemekten tat alamadığını fark etti. Bunun üzerine yemek sonrası Alman Büyükelçiliği’ne geçen Baerbock’a hızlı korona testi yapıldı. Sonucun pozitif oldugunun ortaya çıkması üzerine Pakistan’daki görüşmeler dahil olmak üzere Baerbock’un Yunanistan ve Türkiye ziyaretleri iptal edildi. Almanya Dışişleri Bakanlığı hızlı testin ardından PCR testinin de yapıldığını ve sonucun yine pozitif çıktığını duyurdu. Baerbock’un öncesinde semptom gösterip göstermediği konusunda açıklama yapılmadı. Dışişleri Bakanlığı Sözücüsü Christofer Burger, Annalena Baerbock’un bir aile ferdinde hafta sonu koronavirüs tespit edildiğini ancak Dışişleri Bakanı’nın az temas kurduğu için resmi ziyarete başladığını açıkladı.
Baerbock’un bu süre içinde grip semptomları göstermeye başladığı da açıklandı. Annalena Baerbock, Pakistan ziyaretinde öğle yemeği öncesindeki programını planlandığı gibi gerçekleştirmişti. Baerbock’un bugün Almanya’ya dönmesi bekleniyor. Uçakta Baerbock’un izole bir kabinde yolculuk yapacağı kaydedildi.

BAKMADAN GEÇME!