Oruçluyken parfüm sıkmanın dini hükmü, Ramazan ayında gündeme gelen konulardan oldu. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın orucu bozan ve bozmayan durumlarla ilgili yaptığı açıklamalara odaklanan Müslümanlar, Parfüm orucu bozar mı? sorusuna yanıt arıyorlar. Özellikle deodorant, kolonya gibi alkol içeren ürünlerin oruca etkisi konusunda tereddüt yaşayanlar Diyanet'in bu konudaki açıklamalarını araştırıyor. Peki, parfüm orucu mekruh eder mi, oruçluyken kolonya ve deodorant sıkılır mı? İşte, o konu hakkında Diyanet'in açıklamaları.
#Parfüm Orucu Bozar Mı?Ramazan ayı için hazırlıklar başladı. Oruç ibadetini yerine getirmek isteyen vatandaşlar tarafından da orucu bozan ve bozmayan durumlar sorgulanıyor. "Kolonya orucu bozar mı?" sorusu da bunlardan biri. Peki orucu bozan durumlar neler, kolonya orucu bozar mı? İşte konuyla ilgili detaylar
#RamazanTürkiye’nin en büyük açıkhava müzik festivali olan Rock’n Coke’un ikincisi, yarın Hezarfen Havaalanı’nda başlıyor. Coca-Cola’nın sponsorluğunda Pozitif Organizasyon ve İstanbul Kültür Sanat Vakfı desteğiyle düzenlenen Rock’n Coke Festivali’nde yerli ve yabancı 24 grup ve 13 DJ sahne alacak.
Oruçluyken parfüm sıkmak orucu bozar mı sorusu, ibadetlerini sürdüren vatandaşların gündeminde yer almaya devam ediyor. Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte birçok vatandaş, güzel koku amacıyla deodorant, parfüm sıkmanın ve kolonya sürmenin orucu bozup bozmayacağını merak ediyor. Peki, Parfüm kokusu orucu bozuyor mu? Parfüm sıkmak ve kolonya sürmek orucu bozar mı? İşte, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın konuyla ilgili görüşleri
#ParfümPandemiyle değişen dünyada hijyen ürünlerine olan talebin artış göstermesi kozmetik sektörünü de hareketlendirdi. 'Kişisel hijyen, dezenfektan ürünlerinde talep artışının inanılmaz boyutlara ulaştığını' belirten uzmanlar Türkiye'den yapılan ihracatın da hız kesmediğini vurguladı. Ayrıca maske de makyaj ürünleri satışlarını özellikle göz alanında tercih edilmesini sağladı.
#Kozmetik SektörüTürkiye'nin batı ve güneyindeki iller yüksek hava sıcaklığı etkisinde. Havanın 30 derece olduğu günlerde araç içi sıcaklığın 60 dereceye kadar çıkabildiğini belirten Doç. Dr. Armağan Fatih Karamanlı, "45 ila 50 derecelik ortam sıcaklığını düşündüğümüzde araç içi sıcaklık 70-80 dereceye ulaşabilir" diyerek uyardı. Karamanlı, kuru saç şampuanı, saç spreyi, kolonya, dezenfektan, çakmak ve şarj edilebilen pillerin aşırı ısınma sonucu 'bomba' gibi patlama riski olduğunu hatırlattı.
#İstanbulKoronavirüs sonrası bakım ve temizlik ürünlerine talep arttı. Talebe yetişmek için Çerkezköy’deki fabrikalarında üretime hızla devam ettiklerini söyleyen Kopaş Kozmetik CEO’su Onur Özyurt “Yılın ilk 4 ayında iç pazarda geçen yıla kıyasla kolonya satışı yüzde 60, kit boya satışımız yüzde 27, ağda satışımız yüzde 14 arttı. Yurtdışında talep el dezenfektanı, köpük sabun, kolonya gibi ürünlere yoğunlaştı” dedi.
#GazetehaberleriIpsos’un 10 Nisan akşamı sokağa çıkma yasağı getirilen 31 ildeki araştırması hanelerin yüzde 12’sinin saat 22.00-24.00 arasında alışveriş yapmak için sokağa çıktığını ortaya koydu. 2 saatlik alışveriş süresince en çok makarna, bakliyat, un, tuz, şeker, ekmek gibi ağırlıklı temel ihtiyaçların alındığı beyan edilmiş.
#SEFER LEVENTPereja markasının sahibi olan Özer Susesi, 23 Şubat 2020 tarihinde hayatını kaybetti. Özer Susesi'nin hayatını kaybetmesinin ardından pek çok kişi, internet üzerinden Özer Susesi kimdir sorusuna cevap aramaya başladı. Peki, Özer Susesi kimdir? İşte, Pereja Yönetim Kurulu Başkanı Özer Susesi hakkında bazı bilgiler
#Özer SusesiRamazan ayı öncesinde en çok araştırılan konulardan biri de orucu bozan durumlar oldu. Oruç tutacak olanlar, kolonya ve parfümün orucu bozup bozmayacağını sorgulamaya başladı. Peki orucu bozan hal ve durumlar nelerdir, hangi durumda oruç bozulur? Kolonya ve parfüm kokusu orucu bozan durumlar içerisine giriyor mu?
#Kolonya Orucu Bozar MıBAŞTA limon kolonyası olmak üzere Türkiye’de üretilen yeni nesil kolonyalara ferahlatma dışında, afrodizyak ve antidepresan özelliklerde kazandırıldı. Bu yolla, son bir yıl içinde yüzde 10.5 büyüyen pazar 143.8 milyon liraya ulaştı. Kişi başına düşen kolonya tüketimi de 211 mililitreden 234 mililitreye çıktı.
Deodorant, saç spreyi gibi ürünlerde itici gaz olarak kullanılan LPG’ye de vergi ödeyerek çifte vergilendirmeyle karşılaşan kozmetikçiler iç pazarın yüzde 90’ını ithal ürüne kaptırdı. Akat Kozmetik’in sahibi Mehmet Akat, "Yabancı market zincirleri Türkiye’deki mağazalarına alımı dışardan yapıyor. İthal üründe bu sıkıntı yok. İç piyasa için üretim çevre ülkelere taşındı" dedi.