Pilates; kas, eklem, omurga problemleri ve duruş bozukluklarını gidermek için uygulanan bir egzersiz sistemidir. Sarkan kollarınızı forma sokmak ve düzgün gözükmesini sağlamak istiyorsanız, pilates yapabilirsiniz. Fizyoterapist Aylin Uçar, kolları sıkılaştırmak için evde yapabileceğiniz egzersizleri gösteriyor…
#Kollar İçin Egzersizİş hayatının getirdiği en büyük olumsuzluklardan biri de, tüm gün oturarak çalışmak ve buna bağlı olarak gelişebilecek duruş bozuklukları ve kas hastalıkları. İşte çalışırken zaman zaman kan dolaşımınızı hızlandırmak ve kaslarınızı çalıştırmak için yapmanız gereken hareketlerden bazıları...
#AğrıHipertansiyon yaygın olarak yüksek ‘tansiyon’ olarak bilinen, çok sayıda insanı etkileyen kardiyovasküler bir durum. Tedavi edilmezse ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor. 17 Mayıs Dünya Hipertansiyon Günü vesilesiyle konuyla ilgili uzmanlara danıştık, öneriler aldık: “Kalp dostu bir diyeti benimseyin, sağlıklı kilonuzu koruyup sigarayı bırakın.”
#SağlıkDoktorları 34 yıldır kronik ağrı ve yorgunluğunun sebebinin ‘kafasının içinde’ olduğunu söylediler. Fakat gerçek bambaşkaydı: Phillippa Lee’yi tekerlekli sandalyeye mahkûm eden genetik bir rahatsızlığı olduğu ortaya çıktı.
#İrritabl Bağırsak SendromuTam 34 yıl boyunca sayısız semptom yaşayan, kronik ağrılar ve yorgunlukla mücadele eden kadına doktorlar her seferinde sorunun 'kafasında' olduğu söyledi. Semptomlar o kadar şiddetlendi ki bir gün bacakları onu taşıyamaz hale geldi. En sonunda bir nöroloji hastanesine sevk edilen kadına çok sayıda testin ardından tedavisi olmayan bir hastalık teşhisi kondu.
#Kalıtsal Spastik Parapleji“Sürekli diyet ve spor yapıyorum ama hiç kilo veremiyorum!” şikâyetlerini çevremizde sıkça duyuyoruz. Bu durum “Aydede Yüzü” olarak da bilinen Cushing sendromu hastalığının habercisi olabilir. Bridget Houser’ın yaşadıkları da buna çok iyi bir örnek...
#SağlıkTatil bitti; şehre, ofislerimize döndük. Yaz günlerine kıyasla daha az hareket etmemiz olası. Ama uzun süre masabaşında çalışmanın duruş bozukluklarına ve ağrılara sebep olduğunu biliyoruz. Oysa sadece 5 dakikalık egzersizlerle bu sorunların çoğunu önlemek mümkün. Uzmanlardan kolay ama etkili hareketleri öğrendik.
#Pınar TahirlerErkeklerde göbek eritmek adına yapılan egzersizler içerisinde; burpee, dağcı tırmanışı, kettlebell swing, baş üstü dumbell kaldırma gibi hareketler bulunmaktadır. Erkeklerde göbek eritme hareketleri ve egzersizleri yapılarak kolayca göbek eritilebilir. İşte erkeklerde göbek eritmeye dair tüm detaylar.
#Göbek EritmeBarfiks özellikle sırt ve kol kaslarının gelişmesi için yapılan bir harekettir. Fıtık, omurga hareketi ve skolyoz için de barfiks uzmanlar tarafından önerilir. Barfiksin faydaları ve çalıştırdığı kaslar ile ilgili detayları derledik.
#BarfiksOMURGA eğriliği (skolyoz) zannedildiğinden daha yaygın bir sorun. Ve her sorun gibi onun da hafifi, ortası, ağırı var. İzmir Emot Hastanesi’nden Fizik Tedavi Uzmanı Dr. Kayra Barut, Beyin Cerrahı Dr. Murat Aydın ve Ortopedi Uzmanı Opr. Dr. M. Nuri Erel, hastalığı ve tedavi yollarını şöyle anlattılar:Omurganın yanlara doğru 10 dereceden fazla eğriliğine skolyoz denir. Omurga eğriliği, çoğunlukla hafif derecededir ve sıklıkla kozmetik bir problemdir. Fakat çocuklar büyüdükçe bazı eğrilikler ilerleyebilmektedir. Şiddetli bir omurga eğriliğinde, göğüs içindeki boşluk miktarı azalıp, akciğerlerde ve kalpte fonsiyon bozukluklarına sebep olabilirler.
#1Egzersizler fiziksel durumu geliştirmek ve sürdürmek amacıyla yapılmaktadır. Aynı zamanda kişinin bedenen ve ruhen de sağlıklı olmasına etki etmektedir. Evde günlük olarak yapılan egzersizler şişmanlık, kalp damar hastalıkları, kanser hastalıkları, diyabet gibi hastalıkları engellemeye yardımcı olur. Hareketler vücudun çeşitli bölgelerinde yer alan kasları geliştirmektedir. Squat, köprü, plank, yan bacak kaldırma hareketleri egzersizlere örnektir. İşte, tüm detaylar.
#Evde Yapılabilecek SporlarBoyun ağrısı, toplumumuzda sıkça gözlemlenen bir şikayet olarak bilinir. Boyun ağrıları ise, pek çok farklı nedene bağlı olarak meydana gelebilir. Bunlardan bazıları ise, telefon ile fazla vakit geçirme, uzun saatler boyunca bilgisayar ekranına bakma gibi duruş bozukluklarına bağlıyken; bazılarının da altında yatan farklı bir tıbbi rahatsızlık sonrasında gelişir. Çocuklarda boyun ağrısı neden olur ve nasıl geçer sizler için derledik.
#ÇocukOmurga bölgesinde vücudun ağrılığını en fazla bel bölümü taşımaktadır. Bu bel kısmı beş adet omur ile diskten meydana gelmektedir. Bel fıtığı gibi çeşitli bel hastalıklarına sıklıkla rastlanmaktadır. Bel fıtığına iyi gelen egzersiz ve hareketler arasında mutlu bebek pozisyonu ya da plank pozu gibi hareketler vardır. İşte konuyla ilgili tüm detaylar.
#Bel FıtığıEsneklik, kas ve eklem gruplarının yardımıyla, elleri ve ayakları daha geniş bir alanda hareket ettirebilmek demektir. Esnek olmak için düzenli egzersiz ve spor yapılmalı; ek olarak düzenli ve sağlıklı beslenmeye özen gösterilmelidir. Spordan önce esneme hareketleri yapmak, kasların zedelenmesini önler. Esnek olmak için neler yapılabileceğini ve esnek olmanın faydalarını ayrıntıları ile derledik.
#EsneklikYaz aylarında uykuya dalmakta ya da kesintisiz uyumakta zorlananlar çareyi çeşitli yöntemlerle arıyorlar. Yastığını, çorabını yatmadan önce buzluğa koyan da var partneri ile yatakları ayıran da... İşte bunaltıcı sıcaklarda uyuyabilmek için uzman tavsiyeleri...
#Uyku SağlığıFazla kilolar hemen herkesin korkulu rüyası. Ancak ne yazık ki günümüz şartlarına göre düzensiz beslenmek, spor ve egzersize yeterli vakit ayıramamak gibi nedenler bizi fazla kilolarla baş başa bırakıyor. Üstelik bununla da kalmıyor. Çoğumuz genetik yatkınlıklarımız ya da metabolizmamız dolayısıyla tabiri caizse “su içsem yarıyor” diyerek yakınıyoruz. Ancak tabi ki bu yakınmalarımız, elimizi kolumuzu bağlayıp çaresizlikle baş başa kalmamıza neden olmuyor. Sıkı diyet programları, düzenli spor aktiviteleri ile fazla kilolarla baş etmeye çalışıyoruz. Bu tip aktiviteler elbette vücudumuza fayda sağlıyor ve belli oranlarda kilo da veriyoruz. Ama bu orantılı vücut hatlarına sahip olmak için yeterli mi? Maalesef değil. Çünkü vücudumuzdaki yağlanma çoğu zaman orantılı olmuyor. Vücudun bazı bölgeleri yağlanmaya çok daha müsait oluyor. Üstelik bu bölgelerdeki yağlanmanın türü çoğunlukla inatçı yağlardan oluşuyor. İnatçı yağlanma dediğimiz yağlar ise ne diyet ne de egzersiz ile vücudumuzu terk etmiyor.
#Sponsorlu İçerikTrapez kas yapısı, sırt bölgesinde yer alan en görünen kaslardan biridir. Trapez kası üç bölüme ayrılmaktadır. Bunlar üst, orta ve alt olarak bilinmektedir. Bununla beraber trapez kası kürek kemiği ve baş, boyun hareketlerinden sorumludur. Sizler için trapez kası nedir, nasıl yapılır ve geliştirme hareketleri hakkında bulunan bütün bilgileri detaylı bir şekilde derledik.
#Trapez Kası Nedir Ve Nasıl Yapılır?İnsan vücudunda farklı pek çok bölüm vardır. Bu bölümlerdeki kasların geliştirilmesi için yapılması gereken pek çok hareket bulunmaktadır. Bu hareketlerden birisi de deltoid kasıdır. Peki deltoid kası nedir ve görevleri nelerdir? Deltoid kası geliştirme egzersizleri ve hareketlerini sizlere detaylıca derledik.
#Deltoid Kası Nedir Ve Görevleri Nelerdir?Adonis kası halk arasında karın kası olarak bilinmektedir. V şeklini alan bu kasın daha belirgin bir hale gelmesi için bazı egzersizlerin yapılması gerekir. Bu nedenle pek çok sporcu bu kasın nasıl geliştireceği hakkında araştırmalar yapmaktadır. Peki, adonis kası nedir ve nerededir? Adonis kası nasıl yapılır ve geliştirme hareketleri (egzersizleri) nelerdir? Adonis kası geliştirme hareketleri hakkında merak edilenleri detaylıca derledik.
#Adonis Kası Nedir Ve Nerededir?Halk dilinde kurdeşen olarak bilinen ürtiker, ilaçlara, yiyeceklere, enfeksiyonlara ve daha pek çok uyarana bağlı olarak gelişebilen ve sık karşılaşılan bir hastalıktır. Ürtiker, hassasiyet sonucu ortaya çıkan Alerjik reaksiyonlar ile deride döküntüler ve kaşıntı ile kendini gösteren duruma tıpta verilen addır. Ürtiker kısa süreli olabilmesinin yanında çok uzun süre de kronik bir şekilde devam edebilir. Peki, ürtiker (Kurdeşen) nedir, neden olur? İşte, ürtiker belirtileri ve tedavi yöntemleri…
#Ürtikerİstemsiz meydana gelen seğirmeler, kasılmalar ve kasların kısa süreli olarak kasılı kalması; ellerde, vücutta, bacaklarda, ayaklarda ve boyunda titreme oluşumuna neden olmaktadır. Dünya ve ülkemiz genelinde pek çok insanda meydana gelen fakat sebebi tam olarak bilinmeyen titremeler, kişilerin yaşam kalitesinin düşmesine neden olmaktadır. Peki, titreme neden olur, neyin belirtisidir? Kas titremesi ve üşütme titremesi neyin habercisidir detayları ile derledik.
#TütremeSevgili okuyucularım, Geçen hafta sizlere Öznur’un acılı hikâyesini yazmıştım. Hatırlarsınız, Öznur henüz çok genç bir kızımız. Üniversite öğrencisi. Ne yaparsa yapsın büyük şehirde, okulda kendini arkadaşlarına kabul ettirememiş, hep dışlanmış ve çok mutsuz. Ondan önceki hafta da size geçmişimizin geleceğimizi nasıl etkilediğini yazmış ve sizlere kaderle ilgili pek çok soru sormuştum. Ve demiştim ki “İşte kaderiniz sizlere sorduğum ve bu sorulara verdiğiniz cevaplarda gizli”.
#HikâyeDumbbell hammer curl hareketi, fitness yapmaya başlayacakların merak ettiği hareketlerden bir tanesidir. Sizin için dumbbell hammer curl egzersizinin ne olduğunu, faydalarını, nasıl yapıldığını, ne işe yaradığını ve hangi kasları geliştirdiğini inceledik. Bu egzersize alternatif olan diğer hareketleri, yaparken nelere dikkat edilmesi gerektiğini detayları ile derledik.
#EgzersizSpor alanında bireyler için kasları çalıştırmak ve etkin bir şekilde kullanmak ilk amaçtır. Elbette ki bireyler spor yaparak da kilo vermekte ve yağlarını kasa çevirmektedir. Spor yapan kişiler için en önemli özellik de kolun omuz ve dirsek arasında bulunan kas kitlesini şişirmek olacaktır. Bu kas kitlesine pazu denmektedir. İşte bu amaçla yapılan salon sporları arasında incline dumbbell curl yerini almaktadır. Sizler için incline dumbbell curl ile ilgili tüm detayları derledik.
#Nasıl Yaoılır