Diğer ismiyle koçak mantarı olarak da bilinen Koç mantarı, Türkiye'de bolca bulunan özel mantarlar içerisinde yer alır. Belli başlı bazı bölgelerde yetişmesi ile beraber, günümüzde en çok merak edilen mantar çeşitleri arasındadır. Peki, Koç mantarı nedir, nerede yetişir ve yenir mi? Koç mantarı (biberli mantar) faydaları, yetiştiriciliği ve özellikleri konusunda merak edilenler.
#Koç Mantarı NedirRoma’yı birçok kez farklı nedenlerle ziyaret etmiştim. Pantheon, Trevi Çeşmesi, Collesium, İspanyol Merdivenleri, Campo de Fiori, Trajan’s Market, Palazzo Valentini gibi tarihi ve turistik yerleri de Lazio bölgesindeki faşist dönem mirası modern yapıları da, San Lorenzo’daki eski makarna fabrikasındaki sanatçı atölyelerini de dolaşmıştım.
#Müge AkgünVegan yaşam biçimini benimseyenlerin sayısı günden güne artıyor. Vegan gençler ailelerine veganlığın ekonomik, sağlıklı ve sömürüsüz bir yaşam biçimi olduğunu anlatırken vegan ebeveynler de hayvan tüketimi konusunda bilinçli nesiller yetiştiriyor.
#VeganlıkŞef ve MasterChef Türkiye jüri üyesi Somer Sivrioğlu’nun 2015’te Avustralyalı gazeteci David Dale’le birlikte kaleme aldığı ‘Türk Mutfağında Bir Macera: Anadolu’nun Türkçesi nihayet raflarda. Kitapta 140 yemeğimizi ve yemek kültürümüzü anlatan Sivrioğlu: “Anadolu mutfağı demeyi tercih ettim, uygarlığın beşiği olan bir coğrafyada mutfağımızı sadece Türk mutfağı olarak nitelendirmek, Anadolu’nun diğer sahiplerine saygısızlık gibi geliyor.”
#Masterchef TürkiyeGoogle, Türkiye’de ve dünyada en çok aradığımız kelimelerin ve en son trendlerin yer aldığı “2016 Arama Trendleri” listesini açıkladı. Türkiye’de 2016 yılında yapılan aramalarda “Slime nasıl yapılır?”, “Tanka nasıl çıkılır?” ve “Darbe” üst sıralarda yer aldı. En çok arananlar içinde Aleyna Tilki, Tarık Akan gibi isimler dikkat çekerken, Hayat Şarkısı, Kiralık Aşk gibi diziler de sık sık Google'landı.
#SlimeGoogle, Türkiye’de ve dünyada en çok aradığımız kelimelerin ve en son trendlerin yer aldığı “2016 Arama Trendleri” listesini açıkladı. Türkiye’de 2016 yılında yapılan aramalarda “Slime nasıl yapılır?”, “Tanka nasıl çıkılır?” ve “Darbe” üst sıralarda yer aldı.
#GoogleKastamonu Üniversitesi Mantar Araştırma ve Uygulama Merkezi (KÜMMER) Müdürü Doç. Dr. Sabri Ünal, yağışların ardından çoğalan mantarların bilinçsizce tüketildiğini belirterek, "Son günlerde sıkça toplanan, Kanlıca mantarına benzeyen zehirli bir mantar türü var. Bunu da ayırt etmek oldukça zor. Buna karşı vatandaşlarımızın azami dikkat göstermesini istirham ediyorum" dedi.
“Mutsuz bir avukat olacağına mutlu bir aşçı ol...” Annesinin bu sözüyle hayatının rotasını değiştiren Batuhan Piatti’yi kimimiz mutfakta yeteneğini konuşturan bir şef, kimimiz Donatella Piatti’nin oğlu, pek çoğumuz da “Master Chef” yarışmasının fütursuz ve sinir bozucu jüri üyesi olarak tanıyoruz.
İzmir Ekonomi Üniversitesi Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü öğrencileri 20 liralık harcırahla pazarları dolaşıp doğal alışveriş yapıyor. Fast food’a karşı slow food hareketini yaymaya çalışan öğrencilerin hedefinde iyi birer şef olmak ve Türk mutfağını dünyaya tanıtmak varNuran ÇAKMAKÇI Fotoğraf: Selçuk ŞAMİLOĞLUYaklaşık 10 öğrenci, başlarında şefleriyle Tire pazarında dolaşıyor. Tarlasından ürününü koparıp getirip satan köylülerden hem bilgi alıyor hem de alışveriş yapıyorlar. Kasım ayının ilk yağmuruyla çıkmaya başlayan toz toprak içinde ve pek de iştah açıcı görünmeyen çintar mantarı onları heyecanlandırmaya yetiyor. Kırmızı, küçük dikenli dağ çileklerinden birkaç tane tatmak onların en büyük mutluluğu. Adları birbirinden ilginç otları gördükçe her biri bir yere koşuyor, birer demet alıyorlar. Kimi cücük olarak bilinen yabancı lahana cibezden yarım kilo tarttırıyor, kimi süt dikeni olarak bilinen şevketibostanı pazar boyunca arıyor, kimi de turp