Mantının en önemli unsuru hamurudur. Mantı yapılacak hamurun iyice yoğurulması ve doğru kalınlıkta açılması şarttır. Siz de evinizde mantı yapmayı düşünüyorsanız, mantı hamuruyla ilgili ipuçlarımıza mutlaka bir göz atın. İşte mükemmel bir mantı için mantı hamuru tarifi ve püf noktaları…
#Mantı Hamuru Nasıl YapılırEn sevilen hamurişlerimizden mantıyı kimi yoğurdu bol seviyor, kimi üzerine pul biberli yağından gezdirmeden asla yemiyor... Minik minik kapatılan Kayseri usulünden bol ceviz serpilen Sinop’a, Özbek mantısından Çerkes’ine çeşitleri de çok. Jürimizden mantının en iyilerini bulabileceğimiz adresler...
#MantıSivas yöremize ait bir mantı türü olan Sivas hıngeli Gelinim Mutfakta yarışması ile birlikte yeniden gündeme geldi. Mantıyı sevenlerin favorisi olacan Sivas usulü hingel tarifi evde sevdiklerinize ikram edebileceğiniz lezzetli bir yöresel yemek. Peki, Gelinim Mutfakta Sivas usulü hingel nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, Sivas usulü hingel tarifi detayları...
#Sivas Usulü HingelAdından da anlaşılacağı gibi Sivas yöremize ait bir mantı türü olan Sivas hıngeli, son zamanlarda televizyon programlarında da yer almasıyla birlikte en çok aranan tarifler arasında üst sıralarda görülüyor. Eğer mantıyı seviyorsanız, Sivas hıngeline de bayılacaksınız. İşte Sivas hıngeli tarifi ve malzemeleri.
#Sivas HıngelTürk mutfağının sevilen lezzetlerinden olan mantı farkı çeşitleriyle sofralarda yer buluyor. Metez ve Çerkes mantısı olarak da bilinen hıngel mantısı, büyük taneli oluşu, patatesli veya kıymalı olarak hazırlandığı için normal mantılardan farklı bir lezzet sunuyor. Sizler de bu lezzeti misafirleriniz için deneyebilirsiniz. Fakat bu tarifi yaparken dikkat etmeniz gereken nokta hamurun çiğ kalmaması. Peki, hıngel mantısı nasıl yapılır? İşte, hıngel mantısı tarifi ve malzemeleri.
#Hıngel Nasıl Yapılır