Arda’nın Mutfağı programının sunucusu Arda Türkmen, geleneksel Türk mutfağının en sevilen lezzetlerini ekran karşısındakilerle buluşturmaya devam ediyor. Arda'nın Ramazan Mutfağı programının 23 Mayıs 2019 Perşembe günü yayınlanan bölümünde yapılan tariflerden biri de 'Sütlü Nuriye' tatlısı oldu. Sütlü Nuriye nasıl yapılır? Arda'nın Mutfağı Sütlü Nuriye tarifi
#Sütlü NuriyeSufle son yılların en popüler tatlılarından biri. Özellikle çikolatalı tatlıları sevenlerin vazgeçilmezleri arasında yer alan sufle, birkaç temel malzemeyle evde de yapılabilir. Ancak fazla pişip akışkanlığını kaybetmemesi yani çikolatalı sufleden kakaolu keke dönüşmemesi için pişme süresi konusunda çok dikkatli olmak gerekiyor. Eğer siz de evde nefis bir çikolatalı sufle yapmak isterseniz malzemeleri ve yapılış aşamalarını aşağıda bulabilirsiniz. Kolay gelsin...
#EvdehayatGünlerdir sosyal medyayı kasıp kavuran bir kahve var: Dalgona. Kore’de doğan ve TikTok aracılığıyla tüm dünyaya yayılan bu trendi evde yapmak aslında çok kolay. Siz de bu ilginç görünümlü lezzetli kahveyi evinizde yapmak isterseniz, malzemelerini ve yapılış aşamalarını aşağıda bulabilirsiniz. Özellikle soğuk kahve sevenlerin çok beğeneceği dalgona kahve tarifimize geçelim o halde…
#EvdehayatHindistan cevizi sütü aroması ve tadıyla, birçok farklı tarife lezzet katan bir malzeme. İçeriğinde bol miktarda doymuş ve doymamış yağ asitleri ile E vitamini, K vitamini, demir gibi mineraller bulunan Hindistan cevizi sütünü marketlerden alabileceğiniz gibi evinizde de yapabilirsiniz. Bunun için iki farklı yol bulunuyor. Evde Hindistan cevizi sütü yapmanın yollarını ve bu yöntemlerin avantajlarını ve dezavantajlarını sizin için araştırdık. Hindistan cevizi sütü yapımıyla ilgili merak ettiğiniz her şey içeriğimizde…
#Hindistan Cevizi Sütü Nasıl YapılırArda’nın Mutfağı programının sunucusu Arda Türkmen, geleneksel Türk mutfağının en sevilen lezzetlerini ekran karşısındakilerle buluşturmaya devam ediyor. Arda'nın Ramazan Mutfağı programının 24 Mayıs 2019 Cuma günü yayınlanan bölümünde yapılan tariflerden biri de dondurmalı irmik tatlısı oldu. Peki, dondurmalı irmik helvası nasıl yapılır? Arda'nın Mutfağı dondurmalı irmik helvası
#Dondurmalı İrmik HelvasıYufkalı tariflere bir yenisini eklemeye ne dersiniz. Hazır yufka, kıymalı iç harçla buluşuyor, domates salçalı sosla sunuma hazırlanıyor. Peki, yufkalı rulo köfte nasıl yapılır, gerekli malzemeler hangileri? İşte, yufkalı rulo köftenin tarifi
#Yufkalı Rulo KöfteArda'nın Ramazan Mutfağı programının 15 Mayıs 2019 Perşembe günü yayınlanan bölümünde yapılan tariflerden biri de muhallebili güllaç oldu. Ünlü şef Arda Türkmen, güllaç için gerekli malzemeleri, tarifi ve püf noktalarını verdi. Peki, muhallebili güllaç nasıl yapılır?
#Muhallebili GüllaçSahurda tüketilen yemek ve içecekler oruç ibadetini sağlıklı ve kolay bir şekilde gerçekleştirmede doğrudan etkili. Sahur sofraları, kahvaltı tadında hafif yiyeceklerle geçse de gün boyu kaybettiğimiz enerjiyi iftar sofraları telafi ediyor. İşte, 'Bugün ne pişirsem?' diye düşünenler için iftar tarifleri
#Bugün Ne PişirsemÇok eskiçağlarda kendi doğal ortamından alınıp taze sürgünleri için yetiştirilmeye başlanan sebze kuşkonmaz, Eski Yunan ve Romalılar'dan beri çok sevilen değerli bir besin kaynağıdır. Genel bir inanış olarak kuşkonmazın afrodizyak bir besin olduğu düşünülür. Peki, kuşkonmaz nasıl pişirilir?
#Kuşkonmaz NedirKaramelli çikolatayı erittik, içine mısır gevreği ekledik. Ortaya tam Öğrenci Evi’ne uygun nefis bir atıştırmalık çıktı. Ders çalışırken çayın, kahvenin yanında tatlı bir şeyler arayanlar için Sevin Turan’ın yapımıyla kıtır karamel karşınızda… Tüm Lezizz videoları için Youtube kanalımıza abone olmayı unutmayın:
#Htvlezizzİster doğum günü ister yıldönümü, özel günlerimizin vazgeçilmezi... Misafirliğe giderken ‘eli boş gitmek olmaz’ kaygısının da bir numaralı kurtarıcısı... Şimdilerde trendi sürekli değişen özel tasarım pastalar biraz daha moda olsa da pandispanyası yumuşacık, kreması bol klasiklerin yerini hiçbiri tutmuyor. Hakiki yaş pastanın en iyisi nereden alınır, jürimize sorduk.
#PastaYOKUŞ başına geldiğinde / Bodrum’u göreceksin / Sanma ki sen / Geldiğin gibi gideceksin / Senden öncekiler de / Böyleydiler / Akıllarını hep Bodrum’da / Bırakıp gittiler. ‘Halikarnas Balıkçısı’ Cevat Şakir Kabaağaçlı o kadar güzel anlatmış ki adeta üzerine söylenecek söz bırakmamış. Gerçekten de Bodrum, 3 bin 500 yıllık tarihi, kadim medeniyetlerden miras aldığı kültürü, sanatı, doğal güzellikleri, özgün mimarisi, muhteşem koyları, sabaha kadar süren eğlence hayatı, ziyaretçilerin her ihtiyacına cevap veren farklı konseptteki nitelikli konaklama tesisleri, gastronomisi ile cennetten farksız. Ve her köşesi keşfedilmeyi bekliyor. Ben de sizi bu hafta tarihin hemen yanı başında hizmet veren bir lezzet durağına götürmek istiyorum: Tyro...
#1Avustralyalı şefler depremzedelere yardım için özel bir yemek düzenliyor. Karaca’nın yeni koleksiyonu ‘Paye’ raflarda... Ordu pidesi tescillendi... Gusto by USLA’nın menüsü yenilendi.... Yeni gözdemiz kıtır karamelli donut... Yeme-içme dünyasından son haberler burada.
#Yeme-İçmeDışı hafif gevrek, içiyse yumuşacık; mis gibi tereyağı kokan iyi kalite kurabiyeyi bulmak kolay iş değil. Suadiye’deki Josephine, odağını tamamen doğru teknik ve kaliteli malzemeye çevirmiş bir kurabiyeci. Taze çeşitleri arasından seçim yapmak zor...
#KurabiyeÖrdek isimleri 2022 birçok hayvan sever tarafından merak edilen ve araştırılan konulardan biridir. Özellikle hayvan sever kişiler tarafından sevimli bulunmasından dolayı ördekler sevilmekte ve onlara da isimler bulunmaktadır. Ördek isimlerini öğrenebilir ve aralarından en beğendiğinizi ördeklerinize koyabilirsiniz. Sizin için ördek isimleri 2022 - En güzel, sevimli ve havalı Erkek & Dişi ördek isimlerini tüm detayları ile derledik.
Cacığa ve pancara badem, muhammaraya ve hindiba salatasına ceviz koyuyorum. Fındıksa semizotuna, rokaya ve narenciyeli salatalara çok yakışıyor. Cevizin acılığı, bademin tatlılığı ve fındığın topraksılığı yemeğin başka bir aşamaya geçmesini sağlıyor.
#Kuruyemiş700 kişinin yeni yılı karşıladığı saatlerde Reina’ya düzenlenen ve 39 kişinin aramızdan ayrılmasına sebep olan acımasız saldırının üzerinden iki buçuk yıl geçti...Mekanın işletmeci ortağı Ali Ünal o gece ölümden kıl payı kurtulmuş, Reina sayfasını da kapatmıştı. Ama bir süre sonra “teröre teslim olmak yok” deyip en iyi bildiği işi yapmaya karar verdi.
#Müge AkgünMemleketin yetenekli, güler yüzlü, eli lezzetli şeflerinden Didem Şenol, iki restoranı Lokanta Maya ve Gram’ın bir yılını özetledi. Ortaya İstanbul’da mevsim malzemeleriyle yemek pişirmenin kitabı çıktı. Kitabı vesile ettik, Şenol’dan bu ayın tavsiyelerini aldık.
#Didem ŞenolHayatımızı biraz heyecanlandıralım dedik. Heyecanların her zaman uçup kaçmakta değil insanın içine kapanıp içindeki, elindeki renklerin farkına başka gözle varmasıyla da olacağını düşünerek, eskilere, unutulmuş veya unutulmaya yüz tutmuş tariflere uzandık.
#TatlıRamazanın yaz aylarına denk gelmesiyle birlikte iftar sonralarının en sevilenlerinden biri oluyor dondurma. Sıcakların panzehiri dondurmalarla akşamlarınızı keyiflendirebilirsiniz. Şerbetli ağır tatlılar yerine hem hafif hem serinleticiler... İşte kalabalık jürimizin seçtiği en iyi 10 dondurmacı.
İki kıtır hamur arasında reçelden ibaret olan makaron, özellikle İstanbul’un en taze rekabet alanlarından biri. Ürünün tescilli olduğu Fransız Laduree pastanesi, iki ay önce Bebek’te bir mağaza açınca rekabet iyice kızıştı. Divan, Baylan, Beyaz Fırın ve Klemantin bu yarıştaki diğer pastaneler. Bayram ve yılbaşı hediyeliği olarak önerenler, bebek çikolatası ve nikah şekeri yerine makaron satanlar var. O kadar popüler ki, yemek kurslarında makaron yapım dersleri bile başladı.