Kırmızı pancar, mineraller ve antioksidan açısından oldukça zengin bir besin. Çiğ veya turşu olarak tüketilebilen bu besin, kolesterolü düşürüyor, karaciğer hücrelerini yeniliyor. Kırmızı pancarın diğer faydaları da merak ediliyor. Peki kırmızı pancarın faydaları nelerdir? İşte kırmızı pancarın sağlığa yararları
#Kırmızı PancarSon yıllarda yapılan araştırmalar, sebze ve meyve tüketmenin sadece fiziksel sağlığı değil zihinsel sağlığı da iyileştirebileceğini ortaya koydu. Günlük beslenmeye bir porsiyon meyve veya sebze eklemek bile ruh halinizi iyileştiriyor ve mutlu olmanızı sağlıyor. Peki sebze ve meyveler nasıl oluyor da zihinsel sağlığımızı iyileştiriyor? Hangi sebze ve meyveler ne sıklıkla tüketilmeli? Uzmanlar hurriyet.com.tr’ye anlattı.
#SağlıkArapsaçı, ebegümeci, hardal otu, cibes... Ege otları da onlarla yapılan yemekler de saymakla bitmez. İster börek veya gözleme içine katın, ister kuzu etiyle yemeğini pişirin... Soğanla kavurup yoğurtla veya haşlayıp sarımsak-limon ve zeytinyağlı sosla servis etmek de mümkün. Bu otları artık sadece Ege’de değil, büyük şehirlerde de kolaylıkla temin edebiliyoruz, keza kabak çiçeğini de öyle... Ege otlarını ve kabak çiçeğini şefler anlattı.
#YeşillikAntioksidanlar, hücreleri serbest radikallerden korur. Diyabet, kanser ve kardiyovasküler hastalıklar gibi yaşlanma ve farklı kronik hastalıkların önlenmesine yardımcı olur. İşte tüm bu faydaları nedeniyle antioksidan içeren gıdaları beslenmemize eklememiz son derece önemli. Peki hangi besinlerde antioksidan var?
#AntioksidanYaza hazırlanmanın yollarından biri de detoks. Bahar ayları, vücudu kuşatan toksinlerden arınmak için iyi bir fırsat. Detoks diyeti, son yılların favori beden temizleme ve arındırma yöntemlerinden biri. Beden iyiliği, ruha da yansıyor kuşkusuz. Detoks programı sırasında öğrenilenlerin, yaşam tarzı haline getirilmesine olanak sağlaması da diğer yararı.