Osmanlı mutfağından günümüze kadar gelmiş özel yemeklerden biri olan kirde kebabı son zamanlarda sıklıkla aranan tariflerden biri. İnternet aramalarında oldukça popüler olan yemeği kadınlar, kirde kebabı nasıl yapılır diye merak ediyor. Peki oldukça doyurucu ve lezzetli kirde kebabı nasıl yapılır diye merak edenlerdenseniz, buyurun kirde kebabı tarifi ve malzemelerini paylaşıyoruz.
#Kirde KebabıBursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş Bursa’yı eski çehresine kavuşturmak için yoğun bir çaba içinde olduklarını belirterek “Tarihi eserleri çevreleyen, örten yapıları birer birer yıkıyoruz. Osmanlı başkenti olan Payitaht Bursa’yı aslına döndürmeye azmettik. Tarih ile yeşil gün yüzüne çıkacak” dedi. Aktaş ‘tematik kentsel dönüşüm’ olarak tarif ettiği sürecin sonunda Bursa’nın tarihi ve kültürel kimliğinin daha da belirgin hale getirileceğini söyledi.
#Gazetehaberleriİzmir'in yöresel lezzetlerinden, 1500’lü yıllarda padişahların sofralarından eksik etmediği ’Kirde kebabı’, Kurban Bayramında özel sofra kurmayı düşünenlerin tercihi oluyor. Kentin tanınan mutfak şeflerinden Aygün Aras, kirde kebabının hem kuzu, hem de dana etiyle yapılabileceğini söyledi.
#KirdeKahvaltı masalarının en sevilen lezzetlerinden krep, son yıllarda öğlen ve akşam yemeği sofralarında da kullanılıyor. İçerisine sebze, tavuk, mantar konularak şık sunumlar, ara sıcak tabakları oluşturan kreplerle hep şık hem de doyurucu tabaklar hazırlanıyor. Peki, beğendili krem sarma nasıl yapılır?
#Krep Nasıl YapılırÜnlü bir turizm adresi olan Çeşme, bir yandan da tipik Ege kasabası özelliklerini yaşatıyor. Çeşme deyince birçok insanın aklına gelen ilk tatlar midye dolma, kumru ve süt darı (mısır). Çeşme merkezde, sakızlı dondurma ve sakız reçelinin yapılageldiği eski pastaneler; zeytinyağı, otlar, deniz ürünleriyle yapılmış envayi çeşit yemek ve mezeleriyle köklü restoranlar varlıklarını bugün de sürdürüyor.