Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarı, "2021 yılında yaşadığımız gibi, felaket boyutunda bir müsilaj yok çok şükür. Bundan memnunuz. Ama, ‘Müsilaj bitti mi’ diye sorarsak, üzgünüm müsilaj bitmedi. Çünkü müsilaj bir sonuç. Her an müsilaj yeniden ortaya çıkabilir. Nitekim denize baktığınızda şu anda alg patlamalarını görüyorsunuz. Aşırı alg çoğalmalarını görüyorsunuz. Bu alg çoğalmaları, bir şeyin geldiğini gösteriyor. Yani ekosistemin sinyal verdiğini gösteriyor" dedi.
#MüsilajKoronavirüs bulaş riskinin kent merkezinde olduğu kadar kırsal kesimlerde de devam ettiğinin altını çizen Prof. Dr. İsmail Balık, “‘Benim yaşadığımı yerde nüfus az’, ‘burada az vaka var’ diyerek yakın mesafelere yapılacak ziyaretler koronavirüse davetiye çıkartacaktır” dedi ve “Bayram ziyaretlerini, hüzne çevirmeyin” uyarısı yaptı.
#Doğahan GİRİTLİOĞLUPandemiyle geçen 2020’nin tek tük iyi yanlarından biri hayatımızda kitaplara daha çok yer açmamız oldu. Peki, yılın en çok iz bırakan kitapları hangileriydi? Hürriyet Kitap Sanat olarak oluşturduğumuz 23 kişilik jürimiz bu sene yayımlanan yerli ve çeviri kitapları, edebiyat ve edebiyat dışı kategorilerinde ayrı ayrı değerlendirdi. Jürinin gönderdiği ‘en iyi 10 kitap’ listelerindeki sıralamaya göre yaptığımız puanlama sonucunda, Ayfer Tunç’un son romanı ‘Osman’ en çok oyu alarak edebiyat kategorisinde birinci oldu. İşte jürimizin seçkisiyle 2020’nin edebiyat kategorisindeki en iyi 50 kitabı.
#OSMANMeteoroloji'den kar yağışı ile ilgili son dakika haberleri gelmeye devam ediyor... Yurt genelinde etkisini artıran kar yağışı vatandaşlara zor anlar yaşattı. Birçok karayolu ve köy ulaşıma kapanırken Meteoroloji'den yeni uyarılar geldi
#KarBaşbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Kushimoto Feneri'nin bulunduğu kıyıda 124 yıl önce temelleri atılan dostluk ilişkilerinin gelecekte de ülkelerimiz arasındaki işbirliğinin geliştirilmesinde büyük katkıları olacak" dedi.
#JaponyaTürkiye Deniz Araştırmaları Vakfı (TÜDAV) öncülüğünde düzenlenen Marmara Denizi 2010 Sempozyumu’nda tükenen balık potansiyelinden deniz trafiğine, kıyılardaki yoğun yapılaşmanın yarattığı kirliliğe pek çok sorun mercek altına alındı. Konu başlıklarından biri de lüferdi. Sempozyumda, bir sunum yapan TÜDAV Başkanı ve İstanbul Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekan yardımcısı Prof. Dr. Bayram Öztürk’le Poyrazköy’den 14 metrelik balıkçı teknesiyle Boğaz’a, oradan Karadeniz’e açıldık. Sekiz saat kaldığımız teknede bir düzine lüfer yakaladık, gece oldu ağ attık. Ağlarımız lüferle değil, Marmara’da balığın bittiğine ve yoğun kirlenmeye işaret eden binlerce denizanasıyla doldu