İstanbul mutfağının her daim üst sınıf ve makbul lezzetlerinden kalkanın en klasik pişirme yöntemi hafifçe una bulayıp bol yağda kızartmak olmuş… Oysa bu kadar yağlı bir balık usulünce ızgarada pişirildiğinde çok daha farklı bir boyuta geçiyor. Ben bu ara kalkan yemek için hiç üşenmeden kalkıp Anadolu Yakası’na geçiyorum çünkü Misina bu işi hakkıyla yapıyor.
#Ebru ErkeGeçtiğimiz hafta sosyal medyaya, Bilkent Üniversitesi’nin, çevrim içi yapılacak final sınavlarında kopya çekilmesini önlemek amacıyla 11 bin öğrencisinin evine ayna göndermesi damga vurdu. Duyduklarına inanamayan pek çok sosyal medya kullanıcısı bu bilginin doğruluğunu sorguladı.
#NUR HANDE BAŞPINARŞu konuda şüphe yok: Türkiye’nin en büyük spor hadisesi bu. O yüzden heyecanlanmakta, abartmakta da bir sorun yok. Ama gerginlik ve dehşet dışında biraz da kalite vaat etse fena olmaz değil mi? Bir süredir futbol zevki yerine stres ve kasılmayla öne çıkan ezeli rekabeti her yönüyle takip edebilmeniz için bilmeniz gerekenler burada...
#Fenerbahçeİstanbul’dan direkt uçuşla Geneve (Jönev’e ) 2,5 saat, Lyon’a 3,5-4 saat uzaklıkta olan bu kayak cennetini anlata anlata bitiremeyeceğim köyleri, eğlence yerleri, şık Fransız marka butikleri, gastronominin baş kenti Lyon’a taş çıkartacak restaurantları, aile parkları, ormanların içinde saklanmış eşsiz güzellikte mola alanları, kafeleri, karın pudra halini gözünüzle görüp kayarken yumuşaklığını hissedeceğiniz, ruhunuzu okşayan doğa harikasında kış güneşini geçici değil sahici olduğunu beş duyunuzla doğrulayacağınız, çocuklarınızın doya doya aklınızda herhangi bir güvenlik kaygısı duymadan kayağı sevdireceğiniz, kayakla birlikte kızak yapmaları için oluşturulan eğlenceli pistlerde kurtlarını dökeceği, cennet Courchevel’e hoşgeldiniz...
#KayakÇayocağı işleten 44 yaşındaki Mustafa Özdilek, "Çay ver" diyenden 1.75 TL,"Çay gönder" diyenden 1.50 TL, "Çay versene" diyenden 1.25 TL, "Çayalabilir miyim" diyenden ise 1 TL para ücret alıyor.Tokat'ta 24 yıllık çay ocağı işletmeciliği yapan Mustafa Özdilek, bazı müşterilerinden gelen çay isteme şekline göre fiyat tarifesi belirledi.Kentmerkezinde Saray İş Hanı içerisinde çay ocağı işleten 44 yaşındakiMustafa Özdilek, bazı müşterilerinden gelen çay isteme şekline kızıpilginç bir yöntem seçti. Müşterilerinin kendisinden daha nazik bir şekilde çay istemeleridahilinde çay fiyatının düştüğünü gösteren bir fiyat listesi hazırlayanÖzdilek, bunu çay ocağının içerisine astı. Asılan fiyat listesinde, "Çayver 1.75 TL, çay gönder 1.50 TL, çay versene 1.25 TL, çay alabilirmiyim 1 TL, çay verir misin 0.75 kuruş, Mustafa bey müsaitseniz bir çayalabilir miyim 50 kuruş" ifadeleri yer aldı. Özdilek, "Hitap şeklinin önemine dikkat çekmek istedik. İnsanlar dahakibar olsun diye bu listeyi yaptık. Listeyi hazırladıktan sonra etkisioldu. Müşterilerimiz ilk gördüğünde şaşırıyorlar fakat 'haklısın'diyorlar. Çay ocağına gelen müşteriler ise, listeyi ilk gördüklerineşaşırdıklarını fakat güzel bir uygulama olduğunu ifade etti.
#KibarlığaArkadaşım ve meslektaşım Sinan Tanyıldız epeydir Çukurova’dan yazıyor bu köşede. Özellikle Adana’nın havasını, suyunu, güzelliklerini (bihassa yemeklerini) ve tabii insanlarını anlatıyor bize. Sinan Dostum, sana müjdem var, galiba Adanalılar beni de envantere yazdılar sonunda... (Sakıp, Sakıp! O parmağındaki yüzük ne? demiş Türkçe hocası İbrahim Emmi...)