Keten tohumu, yapılan klinik çalışmalarda kanser hastalığında önleyici etkileri, kolesterol seviyesinde düşüş sağladığının gözlemlenmesi, altenatif tıp alanında sıklıkla kullanılmasına olanak sağlamıştır. Keten tohumunun faydaları arasında eklem romatizmasına sağladığı yararlar da bilim insanlarının yaptığı klinik çalışmalarla ortaya çıkmıştır. İşte, keten tohumunun faydaları hakkında merak edilen bazı bilgiler
#Keten TohumuBana en çok sorulan sorulardan biri iftardan sonra neler yiyebiliriz ve tatlı krizleriyle nasıl başa çıkabiliriz oluyor. Uzun süre açlıktan sonra enerjisiz kalan vücut, iftardan sonra hızlı enerji kaynaklarına yönelebilir. Bu durumda ne tür yiyecek ve içecekleri seçmeliyiz?
#Berrin YiğitSağlıklı bir cilt görünümü elde etmek ve gençlikten gelen parlaklığı sürdürmek, sadece dış cilt bakımıyla değil, aynı zamanda içsel faktörlere odaklanarak da mümkündür. Takviyeler, cildinizi beslemek ve korumak için önemli bir rol oynayabilir. Ancak, takviyelerin etkili olup olmadığı ve hangilerinin alınması gerektiği konusunda bazı temel kurallar vardır.
#TakviyeBitkisel bazlı beslenmenin çok ötesinde, kısaca hayvanların yaşam döngüsüne zarar veren hiçbir ürünü kullanmamak olarak tanımlanabilecek vegan yaşam artık çok daha mümkün. Özellikle bitkisel gıdalara olan ilginin hızla artması nedeniyle çeşitlenen ürün yelpazesi, bu yaşam tercihini Türkiye’de de kolayca sürdürülebilir hale getiriyor. İşte vegan besinlerin zengin dünyası ile tanışmanızı sağlayacak mini rehberimiz!
#Sponsorlu İçerikVegan ve vejetaryen beslenme, toplayıcı insanların dönemi kadar eski olsa da avcılıkla ve ateşin bulunmasıyla birlikte yenmeye başlanan hayvanlar yüzünden unutulmuş durumdaydı. Ta ki günümüze; et endüstrisinin yarattığı korkunç görüntülere, çalışma şekillerine, hareket edemeyip antibiyotiklerle şişirilen hayvanların ayyuka çıkmasına; farklı diyetlerin sonuçlarının laboratuvar ortamında klinik olarak test edilebilmesine ve kıyaslamalar yapılmasına ve yeme alışkanlıklarının hastalıkların kaynağı olarak gösterilmesine kadar.
#VeganProstat herkes tarafından merak edilen konulardan biridir. Özellikle birçok kişinin başına gelmesi nedeniyle önem taşıyan konular arasındadır. Bu bakımdan prostat nedir ve prostata iyi gelen bitkiler nelerdir öğrenebilir ve buna göre davranabilirsiniz. Sizin için prostata iyi gelen bitkiler nelerdir ve hangileridir detaylarıyla derledik.
#ProstatKeten tohumu, alfa-linolenik asit (ALA) açısından oldukça zengin olup, sofralarımızda baharat olarak yer alarak, mucizevi özelliklere sahip bir bitkidir. Ancak yalnızca ALA içeriği yüksek olarak değerlendirmeyin. Keten tohumunun faydaları saymakla bitmez...
#Keten TohumuKeten tohumu insan vücudu için oldukça yararlıdır. Pek çok insan, tohumun dış kabuğunun sindirilmesi zor olduğu için keten tohumu karışımını öğütülmüş keten tohumu veya keten tohumu yağı şeklinde temin eder. Peki, keten tohumunun yararları nelerdir, bahsedildiği gibi kolesterole etkileri nasıldır ve nelere iyi gelir tüm detayları ile derledik.
#FaydalarıOmega 3 yönünden zengin diyetlerin sağlığa yararlı olduğu ve hastalıkları önleyebileceği iyi bilinmektedir. Giderek daha bilgili ve sağlıklı yiyeceklere ilgi duyan tüketiciler, artık diyetlerine dahil etmek için aktif olarak omega 3'leri arıyorlar. Bununla birlikte, omega-3'ler tam olarak nedir, ne tür yiyecekler içindedir ve gerçekten ne kadara ihtiyacımız vardır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Omega 3 Nedir Ve Ne İşe Yarar?İçerisinde bulunan vitamin ve mineraller sayesinde kalp sağlığında en etkili besinlerden birisi de keten tohumu yağıdır. Diyabet, astım, alerji ve iltihaplanma gibi hastalıkların tedavisinde destek olmaktadır. Aynı zamanda kadınlarda üreme sağlığını iyileştirirken kanser riskini azaltmaktadır. Keten tohumu yağı nedir, nasıl yapılır ve neye iyi gelir, keten tohumu yağı faydaları ve kullanımı nasıldır tüm detaylarıyla derledik.
#Keten Tohumu YağıHastalıklara karşı çocukların bağışıklık sisteminin güçlü olması çok önemli. Çocukların yetişkinlik döneminde sağlıklı bir yaşam sürdürmesi için de bağışıklık sisteminin güçlü olması şart. Bağışıklık sisteminde en önemli besin kaynağının anne sütü olduğunu söyleyen Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Gör. Emre Çenesiz, bağışıklık sistemini güçlendirecek önerilerde bulundu.
#ÇocukKeten tohumu, keten bitkisinin meyvelerinden elde edilen bir bitki türüdür. Omega 3, B12, K ve E vitaminleri bakımından zengin olan keten tohumu, metabolizmayı hızlandırdığı için kilo vermekte oldukça etkilidir. Aynı zamanda diyabet, yüksek kolesterol, kalp gibi birçok hastalığı önlemek veya kontrol altına almak için tercih edilir. Peki, keten tohumu nasıl kullanılır, tüketirken nelere dikkat etmek gerekir? İşte keten tohumu hakkında merak edilenler…
#Keten TohumuSon yıllarda vegan-vejetaryen diyetlere olan ilgi artmıştır. Vejetaryen beslenme hiçbir et, kümes hayvanı, balık, kabuklu deniz ürünü gibi hayvansal besinleri tüketmemeyi ifade ederken veganlık ise hayvan kaynaklı tüm besinlerden arındırılmış bir diyeti, hayvanlardan elde edilmiş giyecekleri veya başka herhangi bir amaç için her türlü hayvan sömürüsünü dışlamaya çalışan bir yaşam biçimi olarak tanımlanır.
#Vegan BeslenmeYağlar, mutfakta en büyük yardımcımız ve yemeğe lezzet katan en temel besin maddelerinden biridir. Makarna soslarına, lezzetli zeytinyağlılara, hatta hamur işlerine hayat verir diyebiliriz. Temel olarak kullandığımız bazı yağlar varsa da aslında farklı tariflerde yer verebileceğimiz birçok çeşit yağ bulunuyor. Peki bu yağların hangisi ısıya dayanıklı ve en faydalısı? Hangi yağı nasıl kullanmalıyız? İşte cevabı…
#ZeytinyağıDepresyonun daha çok biyokimyasal temelli veya duygusal köklü olduğu düşünülürken beslenme göz ardı edilmektedir. Oysa beslenme, depresyonun başlangıcında, şiddetinde ve süresinde önemli bir rol oynamaktadır. Bu nedenle bireyin beslenme alışkanlıklarına dikkat etmesi gerekmektedir.
#Depresyon Ve BeslenmeArtan cep telefonu ve bilgisayar kullanımı nedeniyle birçoğumuz gözlerimizde kuruluk hissedebiliyoruz. Göz kuruluğunun nedenlerini, tedavisini ve göz kuruluğuna karşı nasıl önlemler alabileceğimizi Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Banu Coşar’dan dinledik.
#Göz Kuruluğu