Keratokonüs haberleri sayfasında Keratokonüs hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 90 Keratokonüs haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Ergenlerde, gençlerde ve orta yaş sonrasında gözlük derecelerinin sık değişmesinin farklı nedenleri var... Hangi durumlarda gözlük derecelerinin sık değiştiğini ve nelere dikkat edilmesi gerektiğini göz hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Banu Coşar anlattı…
#Gözlük DerecesiTürk Oftalmoloji Derneği Kornea ve Oküler Yüzey Birimi Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Koray Gümüş, keratokonus hastalığının ilerleme riskinin özellikle 10'lu ve 20'li yaşlarda çok yüksek olduğunu, diğer önemli bir risk faktörünün de gözü ovalama olduğunu belirtti.
#GözGözlerinizi sürekli ovuşturuyor musunuz? Göz ovuşturmanın ne zararı olabilir ki?” diye düşünmeyin sakın. Gözün saydam tabakasını sürekli incelten ve tedavi edilmezse kalıcı görme kaybına kadar gidebilen ‘Keratokonus’ hastalığına kelimenin tam anlamıyla “kendi ellerinizle” davetiye çıkarıyor olabilirsiniz!
#KeratokonusGece görüşünüzde sıkıntı yaşıyor ya da bulanık görüyorsanız dikkat! Yaşadığınız bu problemler keratokonus hastalığının belirtileri olabilir. Korneanın sivrileşmesi olarak bilinen karatokonus, özellikle ergenlik çağındaki gençlerde sıkça karşılaşılıyor.
#GözKeratokonus gözün saydam kısmı olan korneanın irregüler koni biçimini aldığı hayli yaygın görülen ilerleyici bir hastalıktır. Yüksek miyopi ve astigmatizmaya yol açmakla beraber tüm kornea katlarını etkileyebilir. Etyolojisi tam bilinmemekle birlikte multifaktöriyel, sık olarak rastlanan bir patolojidir.
#KeratokonusGözün saydam tabakası korneanın incelerek sivrileşmesiyle ortaya çıkan keratokonus rahatsızlığı, gözleri ovuşturmak, sert baskı yapmak ve kaşımak ile tetikleniyor. Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Baha Toygar, keratokonus hastalığı hakkında bilinmeyenleri paylaşıyor.
#CcltedavisiGöz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. VolkanHürmeriç cevaplıyor; Kornea naklindeki yeni tekniklerKornea dokusu pek çokhastalık nedeniyle saydamlığını kaybetmekte ve değiştirilmesi gerekmektedir.Halk arasında kornea nakline göz nakli adı verilmektedir. Uzun yıllardır ülkemizdekornea nakli yapılsa da son 15 yıl içerisinde olan gelişmeler sayesinde artıkkornea dokusunun tamamı yerine sadece hastalıklı olan kısmının değiştirilmesitercih edilmektedir. Bu sayede vücudun değiştirilen korneayı reddetme ihtimalive göz tansiyonu riski en aza indirilmektedir. Yeni nakil teknikleri arasındayer alan DALK ameliyatı ileri derece keratokonusta kullanılarak korneanınsadece ön kısmı nakledilmektedir. Katarakt ameliyatı sonrası olan görmekayıplarında ise korneanın sadece arka yarısı DSAEK tekniği iledeğiştirilmektedir. Kısmı nakiluygulanan bu ameliyatlarda hastaların görme seviyesi çok daha kısa sürededüzelebilmektedir.
#Kornea Nakli2 bin kişide 1 görülüyor ve birçoğu bu hastalığa sahip olduğunu son aşamada öğreniyor. Bir göz hastalığı olan keratokonusa yakalanan ve erken evrede öğrenenlerin çoğunluğu ise yanlış tedavi ediliyor, kornea nakli tek çare deniliyor. Kadıköy Florence Nightingale Hastanesi'nden Göz hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Tomris Şengör uyarıyor: Mutlaka kornea naklinden önce kontak lensi deneyin.
#Göz HastaneleriKORNEA göz küremizin ön kısmında bulunan ince, saydam ve hassas bir dokudur. Bu dokuyu adeta bir saatin camı gibi düşünebiliriz: dış ortamdaki ışığı iletmek için saydam ve eğiminin düzgün olması gerekir. Gerek saydamlık kaybı, gerekse şekil bozukluğu (gözün diğer kısımları sağlam olsa bile) görme kaybına yol açar.
#1Bir çok kişi bu hastalığa sahip olduğunu son aşamada öğreniyor. Bir göz hastalığı olan keratokonusa yakalanan ve erken evrede öğrenenlerin çoğunluğu ise yanlış tedavi ediliyor. Keratokonusun sinsi bir göz hastalığı olduğunu söyleyen Kaşkaloğlu Göz Hastanesi’nin kurucusu Prof.Dr.Mahmut Kaşkaloğlu konu ile ilgili şunları anlattı;
#1Günümüzde göz lazer tedavileri çok yaygın olarak uygulanıyor… Miyopi, hipermetropi ve astigmatizma gibi göz bozuklukları lazer ile başarıyla tedavi ediliyor. Bu hafta göz lazer tedavileri ile ilgili İnternet arama motorlarında en çok sorulan soruları derledim ve cevapladım.
#Göz Lazer TedavisiKORNEA naklinde artık tek kadavradan alınan bir çift kornea ile 4 kişinin hayatı aydınlanabiliyor. Son 10 yıldır yaygınlaşmaya başlayan bu yöntem sayesinde kadavra bağışının çok az olduğu ülkemizde, kornea bekleyen daha çok hastaya şifa şansı doğduğunu anlatan Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Göz Kliniği Sorumlusu Doç. Dr. Yusuf Yıldırım, “lameller kornea cerrahisi" sayesinde, kadavradan alınan korneayı mikron düzeyinde iki katmana ayırdıklarını ve nakil bekleyen hastalarda, korneanın ön ve arka bölgesindeki hastalıklara göre iki farklı bölgeye ayrı ayrı nakledildiklerini söyledi. Doç. Dr. Yıldırım, böylece tek bir kadavra bağışı ile uygun olan hastalar seçildiği taktirde, 4 kişinin görme yetisine kavuşabildiğini kaydetti.
#İstanbulGözlük kullanan kişiler arasında çok yaygın bir şekilde gözlük kullanmamak göz numarasını ilerletir mi korkusu yer alıyor. Gözlük takması gereken kişilerin gözlük takmaması halinde gözde ilerleme ya da gerileme olup olmayacağı konusunda pek çok uzman görüş bildiriyor. Göz numarası düşer mi tüm detayları ile sizler için derledik.
#Gözİki yılı aşkın süredir devam eden ve günlük yaşam alışkanlıklarımızda radikal değişikliklere yol açan yüzyılın salgın hastalığı Covid-19 pandemisinde en çok karşılaşılan sorunlardan biri de maskenin üzerine gözlük takılması oldu. Maskenin gözlükte buharlaşmaya yol açması ve yaşam kalitesini düşürmesi nedeniyle pek çok kişi gözlükten kurtulmak için lazer tedavisine yöneldi. Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Emre Sübay, görme kusurlarını gideren lazer tedavisinde bilinmesi gereken 5 noktaya dikkat çekti, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
#GözKornea, gözün önünde yer alan ışığa odaklamayı kolaylaştıran bir katmandır. Bu katman hasar görürse, değiştirilmesi de gerekebilir. Bu gibi bir durumda ise, kornea nakli gerçekleştirmek gerekir. Kornea nakil işlemi, genellikle insanları korkutsa da profesyonel hekimler tarafından ustalıkla gerçekleştiriliyor. Kornea nakli nedir, kimlere yapılır sizler için derledik.
#KorneaGöz ön yüzeyindeki kornea tabakasının yüzeyine yerleştirilir. Bu sayede gözdeki kırma kusurları tedavi edilebilmektedir. Op. Dr. Şeyda Atabay, kontakt lensin göz kırma kusurlarını düzeltmek için gözlüğe alternatif olarak geliştirilmiş ince saydam mercek olduğunu belirterek bilinçsiz lens kullanımına karşı uyarılarda bulundu.
#LensErgenlerde, gençlerde ve orta yaş sonrasında gözlük derecelerinin sık değişmesinin farklı nedenleri var... Hangi durumlarda gözlük derecelerinin sık değiştiğini ve nelere dikkat edilmesi gerektiğini göz hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Banu Coşar anlattı…
#Gözlük DerecesiGözlerimizi ovalamanın ciddi göz problemlerine, hatta görme kaybına yol açabileceğini biliyor muydunuz? “Gözlerimi ovalamak ne kadar zararlı olabilir ki…” demeyin! Gözlerimizi ovalamanın estetik, hijyen, güvenlik ve görme açısından zararlarını Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Banu Coşar anlattı.
#GözTürk Oftalmoloji Derneği Kornea ve Oküler Yüzey Birimi Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Koray Gümüş, keratokonus hastalığının ilerleme riskinin özellikle 10'lu ve 20'li yaşlarda çok yüksek olduğunu, diğer önemli bir risk faktörünün de gözü ovalama olduğunu belirtti.
#Göz'Gözlerinizi sürekli ovuşturuyor musunuz? Göz ovuşturmanın ne zararı olabilir ki?' diye düşünmeyin sakın. Gözün saydam tabakasını sürekli incelten ve tedavi edilmezse kalıcı görme kaybına kadar gidebilen ‘Keratokonus’ hastalığına kelimenin tam anlamıyla “kendi ellerinizle” davetiye çıkarıyor olabilirsiniz! Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Ali Rıza Cenk Çelebi
#GözGözlerinizi sürekli ovuşturuyor musunuz? Göz ovuşturmanın ne zararı olabilir ki?” diye düşünmeyin sakın. Gözün saydam tabakasını sürekli incelten ve tedavi edilmezse kalıcı görme kaybına kadar gidebilen ‘Keratokonus’ hastalığına kelimenin tam anlamıyla “kendi ellerinizle” davetiye çıkarıyor olabilirsiniz!
#KeratokonusGece görüşünüzde sıkıntı yaşıyor ya da bulanık görüyorsanız dikkat! Yaşadığınız bu problemler keratokonus hastalığının belirtileri olabilir. Korneanın sivrileşmesi olarak bilinen karatokonus, özellikle ergenlik çağındaki gençlerde sıkça karşılaşılıyor.
#Göz