Bazen kepekten kurtulmaya çalışırken, onu daha da kötüleştiren bir şeyler yapıyor olabilirsiniz. Saçınızı çok sık veya çok nadiren yıkamak, kullandığınız fırça ve daha pek çok şey kepek sorununa yol açıyor ya da var olan sorunu daha da kötüleştir olabilir. Kepeğe yol açan 10 sinsi alışkanlığı anlatıyoruz.
#Kepek SorunuKepek, saç derinizden dökülen kuru, küçük beneklerden biraz büyük, kaşıntıya neden olan pullardır. Bu yaygın bir durumdur ve kronik, mevsimsel veya sadece dönemsel olabilir. Bu durumu tetikleyici birçok faktör olabileceği gibi, tam olarak neyin sebep olduğunu bulmak oldukça zordur. Ancak şu bir gerçek ki kepek oluşumunun kaynağını bulamazsanız, tedavisi neredeyse imkansız hale gelir. Bu cilt sorununu tamamen ortadan kaldırmak mümkün olmasa da kontrol altına almanın bazı ipuçları ve bakım önerileri vardır. Kepekle başınız dertteyse, işte onu kontrol altına almanın bazı yolları...
#KepekKepek, kafa derisinde pul pul dökülmelerin meydana geldiği, yaygın, kronik bir cilt rahatsızlığıdır. Çoğu durumda kepek kontrol altına alınabilir. Ancak tedaviye başlamadan önce kepeğe neyin sebep olduğunu bilmelisiniz. Bu yazıda kepek sorununu en iyi şekilde yönetmek için nedenleri, semptomları ve doğal tedavi yöntemlerinden bahsedeceğiz.
#Kepek SorunuHer yaştan kişinin yaşadığı saç problemlerinden biri olan kepek, kalıcı çözüm bulunmadığı takdirde günlük yaşam konforunu bozan durumlardan biri haline dönüşebiliyor. Bu durumda kepek problemi yaşayan kişiler de sorunun çözümüne yönelik araştırmalar yapmaya devam ediyor. Peki, saçta kepeği neden olur? İşte bazı bilgiler...
#Saç Kepeği Neden Olur?Hepimizin başına en az bir kez gelmiştir. Canınız bir şey çeker, çok heveslenir hemen yapıp yemek istersiniz. Ama kollarınızı sıvayıp mutfağa girdiğiniz anda bir şeylerin eksik olduğunu görürsünüz. Ya dolapta yumurta kalmamıştır, ya kavanozun dibindeki un yeterli değildir. Bu durumda yapabileceğiniz en kolay şey eksik malzemeleri evde olanlarla telafi etmektir. İşte bu konuda işinizi kolaylaştıracak birkaç ipucu...
#Mutfak TüyolarıŞeker hastalığı olarak da bilinen tip 2 diyabet, günümüzün en önemli sağlık problemleri arasında. Uluslararası Diyabet Federasyonu tarafından sunulan verilere göre dünya genelinde 20 ile 79 yaş aralığında olan her 11 kişiden biri diyabet hastası ve bu sayının 2045 yılında 10’da 1’e yükselmesi bekleniyor. Bu hastalık, kişinin organlarını ve yaşamsal fonksiyonlarını etkileyerek yaşam kalitesinin düşmesine neden oluyor. Hastalığın gelişmesinde ise insülin salgısının bozulması ve insüline vücudun direnç göstermesi önemli rol oynuyor. Üstelik diyabet belirtileri çoğu vakada gözlemlenemiyor ve teşhis raslantısal olarak konuluyor.
#Sponsorlu İçerikSaçların bazı kimyasal işlemlere maruz kalması veya dış etkenlerden dolayı kafa diplerinde yara oluşumu görülebilmektedir. Saç derisinde ufak tefek yaralar veya kaşıntıların oluşması normaldir. Fakat bu durum sürekli oluyor veya yara oluşumunda artış gözlemleniyor ise dikkat edilmesi gerekebilir. Peki kafa derisinde yara neden olur ve çıkar? Kafa derisindeki yara nasıl geçer? İşte, kafa derisinde oluşan yaraların tedavisi hakkında merak edilen tüm detaylar.
#Kafa DerisiSarımsaklı şampuan saç dökülmesini durdurarak saçları köklerine kadar derinlemesine besler. Saçta bulunan bakterileri yok eden sarımsaklı şampuan saç derisini de arındırmaktadır. Sarımsaklı şampuan saçın her türlü ihtiyacını karşılayarak saç köklerini derinlemesine de beklemektedir. Sarımsaklı şampuan faydaları nelerdir? Yan etkisi var mıdır? Saç uzatır veya çıkarır mı? İşte, tüm detaylar...
#Sarımsaklı Şampuan FaydalarıGenellikle saç derisinde ortaya çıkar diye bildiğimiz kepek, kaşlar için de bir sorun. Özellikle yaz aylarında daha sık yaşanan bu durum; kaşıntı, kızarıklık ve pul pul dökülmelerle kişiye rahatsızlık veren ve görünümü olumsuz etkileyen bir sorun halini alıyor. Peki kaşlarda kepek neden oluşuyor? Ne gibi zararlara neden oluyor ve nasıl önlem almak gerekiyor? Uzmanlar hurriyet.com.tr’ye anlattı.
#SağlıkYenidoğan bebeklerde konak oldukça yaygın görülen bir cilt sorunudur. Çoğu zaman zararsız görünen konak sorunu bebeklerde nasıl geçer, neden olur özellikle yeni anne baba olmuş kişiler tarafından araştırılır. İŞte bebeklerde konak hakkında bilmek istedikleriniz...
#Bebeklerde Konakİnsanların doğal ürünlere karşı büyük bir ilgisi vardır. Özellikle yararlı olan doğal ürünler sıkça kullanılmaktadır. Zeytinyağı sabunu da bu ürünlerden birisidir. Zeytinyağı sabunu, kokusu ve çok sayıda faydası ile dikkat çekmektedir. Zeytinyağı sabunu nedir, ne işe yarar ve nasıl yapılır? Zeytinyağı sabununun yapımı hakkında bilgiler nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Zeytinyağı SabunuKepek, derinin en dış yüzeyinden dökülen ölü hücrelerden oluşur. Oldukça can sıkıcı bir cilt sorunu olan saç kepekleri, her yaş ve cinsiyet grubundan pek çok insanın şikayetçi olduğu bir problem. Kepeğe iyi gelen bitkisel ve doğal yöntemlerle evde çözüm üretmek mümkün. Peki saç kepeği nasıl geçer? Evde saç kepeğine ne iyi gelir? Kepeğe iyi gelen yağlar neler? Sirke saç kepeğine iyi gelir mi? Soda saç kepeğini geçirir mi? İşte saç kepeği nedenleri ve saç kepeğini geçiren öneriler...
#Saç KepeğiBirçok insanın yaşadığı problemlerin başında kepek problemi gelmektedir. Kepek probleminden dolayı sıkıntılı zaman geçiren kişiler bir an önce bu problemden kurtulmaya çalışmaktadırlar. Kepeğe ne iyi gelir ve nasıl geçer? Kepek nedenleri ve tedavisi nelerdir? İşte, tüm detaylar.
#Kepeğe Ne İyi Gelir Ve Nasıl Geçer?Doğada bitki ve ağaçlardan elde edilen birçok faydalı oluşum bulunmaktadır. Bu oluşumlardan bir tanesi de ardıç ağacından elde edilmiş ardıç katranı sabunudur. Peki ardıç katranı sabunu nedir, ne işe yarar? Ardıç katranı sabunu nasıl kullanılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Ardıç Katranı Sabunu Nedir?İnsanların başına gelen çok sayıda alerji türü vardır. Bu alerjiler bazı kişilerde yoğun, bazılarında ise seyrek şekilde görülebilir. Merak edenler için Şampuan alerjisi nedir, neden olur ve nasıl geçer? Şampuan alerjisi belirtileri ve tedavisi hakkında bilgiler nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Şampuan AlerjisiSusam yağı, vücuda sağladığı pek çok faydasıyla bilinen bir yağ türü olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu sebeple pek çok insanın hakkında en fazla araştırma yaptığı ve sorular sorduğu sağlıklı yağ türleri arasında bulunmaktadır. Sizin için Susam yağı nedir, nasıl yapılır ve neye iyi gelir? Susam yağı faydaları ve kullanımı konularını derledik.
#Susam Yağı NedirBitkisel yağlar, en doğal tedavi yöntemlerinden biridir. İlaçsız tedavi olmak isteyenlerin ilk tercihi olan bitkisel ürünlere bu yağları da dahil edebiliriz. Çuha çiçeği yağıda faydası saymakla bitmeyen çok özel yağlardan bir tanesidir. Bu yağı daha detaylı öğrenmek için sizde yazımızı okuyabilirsiniz.
#Çuha Çiçeği YağıHer yaşta görülebilen saç kepeği problemi, günümüzde çok sayıda kişinin muzdarip olduğu sorunlardan. Görsel olarak da kötü bir görüntü yaratan saç kepeği önlenmediği takdirde, kişilerin günlük yaşam konforunu bozarak ruhsal açıdan da yeni problemler doğabiliyor. Peki, saç kepeği nasıl geçer? İşte, kepek oluşumunu engellemek için yapılması gerekenleri haberimizde derledik...
#Saç Kepeği Nasıl GeçerTanıdığım en özgüveni yüksek kadınlardan biri. Ben bu hayata haz almak için geldim, diyerek yaşıyor sanki. Haz alırken bir taraftan haz dağıtmayı ihmal etmiyor. Şahane bir aşçı olduğunu belki biliyorsunuz; peki bu özelliğini sarayda cariye olan anneannesinden aldığını biliyor muydunuz? Hatta diyebiliriz ki, uzun yıllardır kafasında olanı gerçekleştiriyor, TürkMax’te bir yemek programı yapıyor. Serra Yılmaz’la yalnızca yemek üzerine bir röportaj yaptık.