Kış aylarında soğuk, nemsizlik ve rüzgâr gibi nedenler cildimizin kurumasına, gerilmesine ve pul pul dökülmesine sebep olabiliyor. Uzmanlar, kış aylarında sağlıklı cilt dokusunun korunması için hindistan cevizi yağı, susam yağı ve kenevir tohumu yağı gibi soğuk sıkım doğal yağların bakım rutinlerine dahil edilmesini öneriyor.
#CiltBesinlerin insan sağlığına birbirinden çok faydası bulunmaktadır. Bunun için sebze ve meyvelerden yapılan kürler doğru bir şekilde uygulandığı takdirde çeşitli sağlık sorunlarının da önüne geçilir. O nedenle kürler doğru bir şekilde uygulanmalıdır Zerdeçal kürü nedir ve nasıl yapılır? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
İnflamasyon dediğimiz şey vücudun bir yaralanmadan sonra iyileşme yanıtıdır, bakteriler ve virüsler gibi yabancı istilacılara karşı kendini savunur ve hasarlı dokuları onarır. Vücutta oluşan tüm hastalıkların hemen hemen hepsinin inflamasyondan kaynaklandığını biliyor muydunuz? Dr. Sinan Akkurt, konuyla ilgili önemli bilgiler paylaştı.
#Bağışıklık SistemiVegan yazarımız, şef Deniz Yoldaç “Vegan olmak sadece beslenme tercihleriyle sınırlayamayacağımız bir kavram... Bir trend ya da diyet değil, tüm canlılarla bir arada yaşamayı savunan bir felsefe…” diyor. 1 Kasım Dünya Vegan Günü yaklaşırken Yoldaç, birlikte mutfağa girmeyi çok sevdiği şeflerin birbirinden lezzetli bitki temelli tariflerini paylaştı. Biz de açıldığı günden bu yana bitki temelli mutfağıyla kendi müdavim kitlesini oluşturan başarılı restoran Bi Nevi Deli’den, vegan fırın Sisters&Harvest’tan ve House of Ekria’nın şefi Yaren Çarpar’dan bitkisel tarifler aldık.
#VeganDünkü ‘Kenevir’de doğrular’ yazımıza “Kenevir bitkisinin sadece dişisinin değil, erkeğinin de narkotik kullanımı bulunmaktadır ve terör örgütlerinin finans kaynağı durumunda olması sebebiyle riskli bir bitkidir” uyarısını da ekleyerek kenevir bitkisi ile ilgili yeni bir pencere açalım. Cumhurbaşkanı Başdanışmanlık Uzmanı Dr. Eda Bıyık’ın keten konusundaki bilgilendirmesine dikkat çekelim:
#KenevirÜlkemizde de yetiştirilen kenevir nedir, ne işe yarar merak konusu. Kozmetikten ilaç sektörüne kadar pek çok alanda kullanılan kenevirin tohumlarının yanı sıra yağı da sıklıkla kullanılıyor. Ancak kullanımında dikkat edilmesi gereken kenevir, uyuşturucu etkisinden dolayı öncesinde doktora danışılması öneriliyor. Peki, kenevir nedir, ne işe yarar? İşte, kenevirin kullanıldığı yerler…
#KenevirTadı, aroması ve damağınızda bıraktığı enfes dokusuyla çikolata, neredeyse hepimiz için yerken aşka dönüşüyor. Verdiği bu tartışmasız hazzın yanında ham haliyle çikolata aynı zamanda beyin fonksiyonlarını, kalp sağlığını iyileştiriyor ve tansiyonu da dengeleyici bir özellik taşıyor. Ancak yapay tatlandırıcılar ve yağlarla birleştiğinde etkisini kaybederken bir de hızla kilo almamıza neden oluyor. Bu nedenle çikolata alırken en az yüzde 70 kakao içerikli olmasına dikkat etmeniz gerekiyor, yani ne kadar acı olurlarsa o kadar iyi ve sağlıklı! Sizin için bu acı hissi gidermeniz ve tatlandırmanıza faydalı olacak sağlıklı karışımları derledik.
#ÇikolataSon yıllarda vegan-vejetaryen diyetlere olan ilgi artmıştır. Vejetaryen beslenme hiçbir et, kümes hayvanı, balık, kabuklu deniz ürünü gibi hayvansal besinleri tüketmemeyi ifade ederken veganlık ise hayvan kaynaklı tüm besinlerden arındırılmış bir diyeti, hayvanlardan elde edilmiş giyecekleri veya başka herhangi bir amaç için her türlü hayvan sömürüsünü dışlamaya çalışan bir yaşam biçimi olarak tanımlanır.
#Vegan Beslenmeenevir Türkiye'de Kastamonu, Samsun, Kocaeli, Adana, Amasya, Kayseri, Sivas, İzmir ve Kütahya yörelerinde iklim olarak yetiştirilmeye uygundur Kenevirin yaprakları ise ilaç ve kozmetik sektöründe değerlendiriliyor. Kenevirin yaprakları ve liflerinin yanı sıra tohumları da değerlendiriliyor. Kenevir tohumları, oldukça yağlı olması açısından yakıt ve oldukça besleyici olması açısından da gıda olarak kullanılmaktadır. Peki, kenevir nedir? Kenevir nelerde kullanılır? Kenevirin kullanım alanları
#KenevirCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasının ardından, kenevir üretimine ilişkin politikalar yeniden şekillendiriliyor. Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı kuruluşlarca, THC oranı düşük ve yaygın ekim alanı olan kenevir çeşitlerinin bölge şartlarına adaptasyonlarının belirlenmesi, üretim ve işleme maliyetlerinin düşürülmesine yönelik çalışmalar yürütülüyor. Bu çalışmalar sonucunda 2 endüstriyel kenevir çeşit adayının tescil başvurusu tamamlanarak, ilk yerli ve milli kenevir çeşitleri ülke tarımına kazandırılacak.
#Kenevir ÜretimiOmega-3’ün faydalarını öğrendikçe daha fazla Omega-3 kazanabilmenin peşine düştük. Ne var ki (beslenmenin her alanında olduğu gibi) burada da her kafadan bir ses çıkıyor, biri “onu ye, bunu yeme” derken, öbürü “bunu ye, onu yeme” diyebiliyor! Mesela şu soruya çoğumuz yanıt arıyor: Hangi Omega–3? Buyurun...