Kelaynak haberleri sayfasında Kelaynak hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 253 Kelaynak haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Kuşlar arasında merak duyulan hayvanlardan birisi kelaynak kuşudur. Bu kuş ile ilgili birçok bilgi bulunmaktadır. Ancak insanların bu kuş hakkında daha çok bilgi elde etmek istediği bilinmektedir. Kelaynak nedir, nerede yaşar ve nesli tükendi mi? Kelaynak kuşu ne yer ve özellikleri hakkında bilgiler nelerdir detayları ile derledik.
#Kelaynak NedirTarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü bünyesinde faaliyetini sürdüren Şanlıurfa Birecik Kelaynak Üretme İstasyonu'nda koruma altında bulunan kelaynak kuşlarının ilk yavruları hayata gözlerini açtı.
#Tarım Ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma Ve Milli ParklarBirecik'in nereye bağlı bir ilçe olduğu merak ediliyor. Nesli tükenme tehlikesi altında olduğundan koruma altında tutulan kelaynaklara da ev sahipliğe yapan Birecik'in nerede olduğu ve hangi ile bağlı olduğu yoğun şekilde sorgulanıyor. Peki, Birecik ilçesi nerede? Birecik nereye bağlı?
#BirecikHidroelektrik santralları, madenler, ormanların canına okuyan projeler ve şah iken şahbaz, 75 iken 80 olan ve birçok canlının kaderini üç-beş insanın dudaklarının arasına bırakan torba yasa... Kısacası memleketin ‘doğa’sına dair dert çok... Ancak karamsarlığa düşmeye de gerek yok. Zira istendiğinde, mücadele edildiğinde ve gereklilikleri yerine getirildiğinde “Oluyormuş” dedirten, daha fazla canlının korunmasına ilham olacak çalışmalar da var. Örneğin alageyik, caretta caretta, kelaynaklar, akdenizfokları...
#KelaynakORMAN ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü, Suriye’de savaş başladıktan sonra göçe gönderilen kelaynakların geri dönmediğini tespit edince, üreme istasyonlarında çoğaltılan hayvanların bu sene göçe gönderilmemesine karar verdi.
#KelaynakDoğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü Merkez Av Komisyonu (MAK) tarafından bu yıl avlanması yasaklanan kuş türlerinin sayısı artırıldı. Sürüngenlerin de yer aldığı listede atmaca ve doğangiller familyası için 100'er bin TL tazminat bedeli belirlendi. Bu kuşlar ve sürüngenlere zarar verenlere 2 yıldan 5 yıla kadar da hapis cezası bulunuyor.
#Doğa Koruma Ve Milli ParklarTarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “2023’te çeşitli nedenlerle yaralanan 11 bin 284 yaban hayvanını tedavi edip tekrar doğal yaşam alanlarına bıraktık. İlki 2010 yılında tesis edilen Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi sayımızın artırılması için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.
#EkonomianasayfaDünyada ve ülkemizde kuş türlerinin popülasyonunda ciddi bir azalma yaşanıyor. 200’den fazla türün soyunun kritik seviyede tehlike altında. En son Birleşik Krallık Ekoloji ve Hidroloji Merkezi'nin (UKCEH) yaptığı bir araştırmaya göre, modern insanlık tarihi boyunca her dokuz kuş türünden birinin neslinin tükendiği açıklandı. Peki ülkemizde tehlike altında olan türler hangileri? Bu türlerin nesli tamamen tükenirse nasıl sorunlar ortaya çıkabilir? Nasıl önlemler almak gerekiyor? Kuş bilimci Öğr. Gör. Ergün Bacak ile tüm bu sorulara cevap aradık.
#Kuş TürleriAvlanması yasak olan yabani hayvanların 2023-2024 av döneminde avlanmaları halindeki tazminat cezaları belli oldu. Avlanması yasak bu türlere zarar verenler hakkında 1 milyon 200 bin TL'yi bulan tazminat cezası verilebilecek. Anadolu parsına zarar verenlere uygulanacak tazminat bedeli 1 milyon 200 bin TL.
#AvlanmaAvlanması yasak olan yabani hayvanların 2023-2024 av döneminde avlanmaları halindeki tazminat cezaları belli oldu. Avlanması yasak bu türlere zarar verenler hakkında 1 milyon 200 bin TL'yi bulan tazminat cezası verilebilecek. Anadolu parsına zarar verenlere uygulanacak tazminat bedeli 1 milyon 200 bin TL.
#AntalyaKültür ve Turizm Bakanlığı, Mezopotamya’nın tarihiyle, kültürüyle, gastronomosiyle keşfedilmesini sağlayacak yedi Mezopotamya rotası oluşturdu. Ay tanrısı Sin’e inanan Sabiilerin tapınaklarının bulunduğu Soğmatar da İslam’ın astronominin merkezi olan Tillo ve Botan Vadisi de bir kase buğday karşılığında ilk asgari ücretin ödendiği Aslantepe Höyüğü de rotalarda yer alıyor. Bakanlığın ve Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı’nın (TGA) tanıtım çalışmalarını yürüttüğü ‘GoTürkiye’ web portalından duyurulan rotalar, ‘Büyük Mezopotamya turu’, ‘Buğdayın İzinde’, ‘Büyük Taşların Gizemi’, ‘Mozaik Yolu’, ‘Merhamet Turu’, ‘Hititlerden Komagene’ye’ ve ‘Sanat ve Bilimin Peşinde: Artuklular’ konseptlerinden oluşuyor.
#GöbeklitepeTarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, "Son yıllarda olumsuz etkilerini daha fazla gözlemlediğimiz, iklim değişikliği, orman yangını ve çevre kirliliğine bağlı olarak, yaban hayatının sürdüğü ekolojik ortamlar zarar görmüştür. Bu olumsuzluklara bağlı olarak 1 milyon tür yok olma riski altındadır" dedi.
#Bakan KirişciKanatları sayesinde uçabilen hayvan türüne kuş denilmektedir. Günümüzde yaşamını devam ettiren binlerce kuş türü bulunmasına rağmen bir o kadarda nesli tükenen kuş türü vardır. Neslinin tükenmesinde çeşitli sebepler bulunur. Doğal hayatın devamı için canlılığını devam ettirmesi gereken kuşlardan nesli tükenen kuşlar hangileridir? Neslinin tükenme nedenleri nelerdir? Kuşların neslinin tükenmesi hakkında merak ettiğiniz tüm detayları derledik.
#KuşBilfen Üsküdar Fen Lisesi öğrencileri Türkiye Çevre Eğitim Vakfı’nın (TÜRÇEV) da desteğiyle düzenlenen, 11- 25 yaş arası öğrencilerin katıldığı 'Young Reporters of the Environment (YRE)' Makale Yarışması’na belirledikleri konu üzerinden ortak çalışmalar yaparak çevreye olan duyarlılıklarını ortaya koydu.
#Üsküdar Fen LisesiKuşlar, uçabilen kanatlı hayvan cinslerindendir. Birçoğu ufak olmasına rağmen oldukça büyük olan kuşlarda vardır. Kuşların belli başlı özellikleri arasında göç etmeleri bulunur. Ancak bütün kuşlar göç etmeyebilir. Peki göç eden kuşlar nelerdir ve göç yolları hangileridir? Göç eden kuşlar yollarını nasıl bulurlar tüm detayları ile derledik.
#Göç Eden Kuşlar NelerdirGüzel haber 2021’in son günlerinde geldi. Yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olan 100 canlı için tür koruma eylem planı tamamlandı. İzmir’in akzambağından Şanlıurfa’nın çizgili sırtlan ve kelaynaklarına, Trakya’nın kırmızı karıncalarından Afyonkarahisar’da Eber sarısına birçok bitki ve hayvan türü koruma altına alındı.
#Nadir CanlıDünyada bulunan canlılar hakkında araştırma yapanlar, kelaynakları da araştırabiliyor. Kelaynakları araştıran kişiler, neslinin tükenip tükenmediğini merak ediyor. Kelaynaklar kuş türleri arasında bulunuyor. Kuş türlerinden biri olan kelaynakların nesli konusunda bilgi sahibi olmak isteyen birçok birey bulunuyor. Kelaynak nesli tükendi mi? (2021) Kelaynak kuşlarının nesliyle ilgili merak edilen bilgiler hakkında bir yazı hazırladık.
#Kelaynak Nesli Tükendi Mi? (2021)Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, bugün pek çok canlı türünün yok olma tehlikesi ile karşı karşıya olması üzerine Bakanlığa bağlı tüm bölge müdürlerine verdiği talimatta, “Birinci önceliğiniz, nesli tehlike altında olan türleri bulmak ve koruma altına almaktır. Evlatlarımıza eksiksiz bir doğa teslim etmek için dağ-tepe demeden gece-gündüz demeden çalışın” dedi. Pakdemirli'nin sosyal medya hesabından dün yaptığı paylaşımın sırrı da böylelikle ortaya çıkmış oldu.
#Bekir PakdemirliTarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, bugün pek çok canlı türünün yok olma tehlikesi ile karşı karşıya olması üzerine Bakanlığa bağlı tüm bölge müdürlerine verdiği talimatta, “Birinci önceliğiniz, nesli tehlike altında olan türleri bulmak ve koruma altına almaktır. Evlatlarımıza eksiksiz bir doğa teslim etmek için dağ-tepe demeden gece-gündüz demeden çalışın” dedi. Pakdemirli'nin sosyal medya hesabından dün yaptığı paylaşımın sırrı da böylelikle ortaya çıkmış oldu.
#Bekir PakdemirliKuşlar arasında merak duyulan hayvanlardan birisi kelaynak kuşudur. Bu kuş ile ilgili birçok bilgi bulunmaktadır. Ancak insanların bu kuş hakkında daha çok bilgi elde etmek istediği bilinmektedir. Kelaynak nedir, nerede yaşar ve nesli tükendi mi? Kelaynak kuşu ne yer ve özellikleri hakkında bilgiler nelerdir detayları ile derledik.
#Kelaynak NedirBiyoçeşitlilik diğer adıyla biyolojik çeşitlilik ekosistemin önemli bir parçasıdır. Yaşadığınız bölgede biyoçeşitlilik ne kadar fazlaysa doğal denge de o kadar fazladır. Biyoçeşitliliğinin ne olduğunu öğrenip, bu doğrultuda çalışmalar yapabilirsiniz. Bu dersimizde biyoçeşitliliğinin ne olduğunu ve insanla için önemini öğreneceksiniz.
#5. Sınıf Fen Bilimleri Biyoçeşitlilik Konu Anlatımı