Kebap Tarifleri haberleri sayfasında Kebap Tarifleri hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 101 Kebap Tarifleri haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Balaban köfte (kebabı), Eskişehir'in enfes geleneksel lezzetlerinden biri. Altında et suyuyla ıslatılmış tırnak pide, üzerine domates sosu ve tereyağıyla tadına doyum olmuyor. Eğer akşam sofranızda balaban kebaba yer vermedik isterseniz, yapılışını sizin için derledik. Şimdiden afiyet olsun...
#Balaban Köftesi TarifiFırın kebabı, Konya mutfağının yöresel lezzetlerinden biri. Bu nefis lezzet hazırlanırken sadece kuzu etinin ön kol ve kaburga kısmı kullanılır. Etler meşe odununda birkaç meşe odununda birkaç saatte pişer. Yanında da pide ve soğan eşliğinde servis edilir. Peki Fırın kebabı nasıl yapılır, malzemeleri neler?
#Fırın Kebabı TarifiZengin yemek çeşitleri ile dikkat çeken Hatay'ın meşhur kağıt kebabını hiç denediniz mi? Biliyorsunuz ki kırmızı et Türk mutfağımızın olmazsa olmazı. Bilhassa kebap çeşitleri ülkemizin her şehrinde büyük bir beğeniyle tüketiliyor. O zaman neden birlikte bir kebap yapmayalım değil mi?
#Kağıt Kebabı TarifiKebap geçmişten günümüze Türk mutfağının bel kemiği olmuş et yemeklerinin genel adı. Dolayısıyla Anadolu'nun her köşesinde farklı bir kebap tarifi bulmak mümkün. Sizin için iftar menüsüne çok yakışacak enfes kebap tarifleri hazırladık. Bir göz atmaz mısınız?
#Et Yemeği TarifleriKebap denince aklımıza genelde Adana’lar, Urfa’lar geliyor ancak aslında Anadolu’nun dört bir yanındaki yerel mutfaklarda karşımıza çıkan çeşit çeşit kebap tarifleri bulunuyor. Ramazan sofrasında böyle geleneksel lezzetlere yer vermek isteyenler için Türkiye’nin farklı yörelerinden kebap tariflerini derledik…
#Et Yemeği TarifleriLezzetiyle herkesi büyüleyen Alinazik, Gaziantep mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri. Görüntüsüyle gözlerinizi şenlendirecek, lezzetiyle de karnınızı bayram ettirecek olan alinazik nasıl yapılır? Alinazik yaparken nelere dikkat edilmelidir? Alinazik yapımının püf noktaları nelerdir? Bu soruların bütün cevapları ve alinazik tarifimiz bütün detaylarıyla hemen aşağıda…
#Kebap TarifleriBirçoğumuz için et denince akan sular duruyor. Tamam balığı da, zeytinyağlıları da, salatayı da çok seviyoruz ama et yediğimiz günler kendimizi daha bir doymuş ve mutlu hissediyoruz. Etin en sevdiğimiz hali de kebap olsa gerek. Acılısı, fıstıklısı, beğendilisi ve gelenekseliyle kebap sevenlerin gönlünü kazanacak tarifleri derledik...
#Et Yemeği TarifleriBalaban köfte (kebabı), Eskişehir'in enfes geleneksel lezzetlerinden biri. Altında et suyuyla ıslatılmış tırnak pide, üzerine domates sosu ve tereyağıyla tadına doyum olmuyor. Eğer akşam sofranızda balaban kebaba yer vermedik isterseniz, yapılışını sizin için derledik. Şimdiden afiyet olsun...
#Balaban Köftesi TarifiFırın kebabı, Konya mutfağının yöresel lezzetlerinden biri. Bu nefis lezzet hazırlanırken sadece kuzu etinin ön kol ve kaburga kısmı kullanılır. Etler meşe odununda birkaç meşe odununda birkaç saatte pişer. Yanında da pide ve soğan eşliğinde servis edilir. Peki Fırın kebabı nasıl yapılır, malzemeleri neler?
#Fırın Kebabı TarifiTam ismine layık bir çorba yoğurtlu bir çorba; Lebeniye çorbası. Arapça kökenli leben kelimesinden gelen, içinde köfte ve nohut bulunan harika yoğurtlu bir çorba. Güneydoğu Anadolu bölgesine ait bir çorba tarife köfteli çorbada denilir. Oldukça besleyici bu çorbadan hem dayanamayıp ikinci tabağı almayın, şehzade kebabına yer bırakın.
#Ramazan MenüsüZengin yemek çeşitleri ile dikkat çeken Hatay'ın meşhur kağıt kebabını hiç denediniz mi? Biliyorsunuz ki kırmızı et Türk mutfağımızın olmazsa olmazı. Bilhassa kebap çeşitleri ülkemizin her şehrinde büyük bir beğeniyle tüketiliyor. O zaman neden birlikte bir kebap yapmayalım değil mi?
#Kağıt Kebabı Tarifiİftar menülerinizi renklendirmek için yine çorbadan tatlıya nefis yemek tarifleri hazırladık. Siz de iftar yemeği için farklı alternatifler arıyorsanız aşağıdaki önerilerimize mutlaka bir göz atın. İşte 18 Mayıs Pazartesi iftar menüsü...
#İftara Ne PişirsemKebap geçmişten günümüze Türk mutfağının bel kemiği olmuş et yemeklerinin genel adı. Dolayısıyla Anadolu'nun her köşesinde farklı bir kebap tarifi bulmak mümkün. Sizin için iftar menüsüne çok yakışacak enfes kebap tarifleri hazırladık. Bir göz atmaz mısınız?
#Et Yemeği TarifleriSahur ve iftarda tüketilen yemek ve içecekler oruç ibadetini sağlıklı ve kolay bir şekilde gerçekleştirmede doğrudan etkili. Sahur sofraları, kahvaltı tadında hafif yiyeceklerle geçse de gün boyu kaybettiğimiz enerjiyi iftar sofraları telafi ediyor. İşte, ‘iftarda ne pişirsem?’ diye düşünenler için tarifleriyle iftar menüsü...
#İftar MenüsüArda’nın Mutfağı programının sunucusu Arda Türkmen, geleneksel Türk mutfağının en sevilen lezzetlerini ekran karşısındakilerle buluşturmaya devam ediyor. Arda'nın Ramazan Mutfağı programının 21 Mayıs 2019 Salı günü yayınlanan bölümünde yapılan tariflerden biri de çökertme kebabı oldu. Peki, çökertme kebabı nasıl yapılır? İşte, Arda’nın Mutfağı çökertme kebabı tarifi
#Çökertme KebabıPatates yemekleri büyük küçük herkes tarafından çok seviliyor. İşte bu yemeklere bir yenisini eklemek isteyenler için enfes bir önerimiz var: Köfteli patatesli paça. Patates püresi, çeşitli baharatlarla harmanlanan köfte toplarıyla buluşuyor, tadı damakları şenlendirecek bir lezzet öne çıkıyor. İşte, köfteli patatesli paça tarifi
#Köfteli Patatesli PaçaKebap denince aklımıza genelde Adana’lar, Urfa’lar geliyor ancak aslında Anadolu’nun dört bir yanındaki yerel mutfaklarda karşımıza çıkan çeşit çeşit kebap tarifleri bulunuyor. Ramazan sofrasında böyle geleneksel lezzetlere yer vermek isteyenler için Türkiye’nin farklı yörelerinden kebap tariflerini derledik…
#Et Yemeği TarifleriLezzetiyle herkesi büyüleyen Alinazik, Gaziantep mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri. Görüntüsüyle gözlerinizi şenlendirecek, lezzetiyle de karnınızı bayram ettirecek olan alinazik nasıl yapılır? Alinazik yaparken nelere dikkat edilmelidir? Alinazik yapımının püf noktaları nelerdir? Bu soruların bütün cevapları ve alinazik tarifimiz bütün detaylarıyla hemen aşağıda…
#Kebap TarifleriBirçoğumuz için et denince akan sular duruyor. Tamam balığı da, zeytinyağlıları da, salatayı da çok seviyoruz ama et yediğimiz günler kendimizi daha bir doymuş ve mutlu hissediyoruz. Etin en sevdiğimiz hali de kebap olsa gerek. Acılısı, fıstıklısı, beğendilisi ve gelenekseliyle kebap sevenlerin gönlünü kazanacak tarifleri derledik...
#Et Yemeği TarifleriTürk mutfak kültürü devirdiğimiz 100 yıllık süreçte sürekli olarak gelişmiş. Batılılaşma dönemi, ilk lokantacılık adımları, göçmenlerin etkisiyle gelişen pastacılık kültürü, küreselleşmenin etkisiyle hayatımıza giren restoran zincirleri, yerel ürünlerimizin çeşitlenmesi gibi başlıklarla yemek kültürümüzün mihenk taşlarını inceledik.
#CumhuriyetCoşkun Uysal yıllardır Avustralya’daki restoranında mutfağımızın kebaptan çok daha öte olduğunu anlatmak isteyen başarılı bir şef. Birdenbire altın varaklı kebap yaptığını ve bunu her yerde duyurduğunu görünce yaşadığım şaşkınlık büyüktü. Ama hem nedenini hem de kebabı nasıl yaptığını öğrenince işler değişti...
#KebapArtık Tokat’ın da bir gastronomi festivali var. İlki geçen hafta düzenlenen etkinliğin amacı; yerli tohumun önemine dikkat çekmek ve Tokat yemeklerini daha bilinir kılmak... Festivalin danışman şefi Ömür Akkor’la konuştuk. Akkor, “Tokat mutfağı, sebze ve etin bir arada olduğu, hamurişinin kâfi miktarda yendiği, dengeli bir mutfak.Geleneksel tarifleri eski usulde pişirmeye devam etmeleri de bence çok önemli” diyor.
#TokatKebap farklı ülkelerde ve Türkiye ülkesinde de sevilen milli yiyeceğimiz olarak bilinmektedir. Kebap doğrudan doğruya ateşin üzerine tutularak pişirilmektedir. Aslında bir kap içerisinde susuz olarak pişirilen et yemeği olarak da tanımlanmaktadır. Çevirmesi, kızartması ya da kavurması yapılmaktadır. Bu seçenekler kebabın pişirme teknikleridir. Kebap çeşitlerinin çoğu ızgarada pişirilmektedir. Fakat tas kebabı gibi seçenekler tencere yemeği olarak kabul edilmektedir. Görüldüğü gibi kebabın kültürel etkilerden etkilendiği ve buna göre de çeşitlere ayrıldığı aşikardır. Kebap çeşitleri ve isimleri nelerdir, en sevilen kebap çeşitleri ve tariflerini sizler için derledik.
Ekranların sevilen yarışma programı Gelinim Mutfakta fırında yalancı beyti tarifi ile evlerimize konuk oluyor. Peki, evde kolay fırında yalancı beyti nasıl yapılır? İşte Gelinim Mutfakta fırında yalancı beyti tarifi, malzemeleri ve yapılışı...
#Fırında Yalancı BeytiEmine Erdoğan ‘Türk Mutfağı’ kitabının nasıl çıktığını anlatırken, aile mutfağının da sırlarını paylaştı: “Ne yazık ki Türk mutfağı denince akıllara hâlâ sadece baklava ve kebap geliyor. Kitapta benim için özel değeri olan iki tarif de var. Leblebi unu helvası ve tarifini Mali First Lady’sinden aldığım zencefil şerbeti. Mikroorganizmalar açısından çok zengin nisan yağmuru ile yoğurt mayalamayı bir gelenek haline getirdim. Evimizde sabah kahvaltılarında çorba olmazsa olmazımızdır. Tayyip Bey de kahvaltıda çorbayı çok sever."
#Türk MutfağıÖyle bir şehir ki yemek yapmak da yemek de önemli bir sosyal etkinlik. Dost meclislerinin, aile ortamlarının, misafir ağırlamalarının birleştirici unsuru hep yemek... Mutfağa törensel bir yaklaşımın olduğu Şanlıurfa, haliyle sayısız hikâye barındırıyor. Yakın zamanda çıkacak olan ‘Tarih Yaratan Mutfak Öyküleri’ de işte bu köklü zenginliğe ışık tutuyor.
#SeyahatBir Türk geliştiricinin üzerinde çalışarak online oyun platformları üzerinden yayımladığı 'Erzurum' oyunu, yayımlanan oynanış videosu ile dikkatleri üzerine çekti. Türkçe dil desteğinin bulunduğu oyun içerisinde bazı yöresel dokular yer alıyor. Henüz üzerinde çalışmaların devam ettiği oyunun Ocak 2021 tarihinde çıkması bekleniyor.
#ErzurumÜnlü şef Mehmet Gürs “Şimdiden tanış, ileride adını çok duyacaksın” diyerek oturtmuştu bizi karşılıklı. Yıl 2013... Efendy adlı restoranıyla Avustralya’da tanınan ama Türkiye’de adı sanı duyulmamış biriydi Somer Sivrioğlu. 7 yılda ünlendi, ünlendi ama bu kadarını ben de tahmin etmezdim. Bunda MasterChef’e jüri seçilmesinin katkısı büyük tabii. Programın formatı gereği yarışmacıların üstüne gitmesi kolay. “Somer Efendy”, bu sefer de biz sizi sorguya alalım...
#Somer ŞefÜnlü şef Mehmet Gürs “Şimdiden tanış, ileride adını çok duyacaksın” diyerek oturtmuştu bizi karşılıklı. Yıl 2013... Efendy adlı restoranıyla Avustralya’da tanınan ama Türkiye’de adı sanı duyulmamış biriydi Somer Sivrioğlu. 7 yılda ünlendi, ünlendi ama bu kadarını ben de tahmin etmezdim. Bunda MasterChef’e jüri seçilmesinin katkısı büyük tabii. Programın formatı gereği yarışmacıların üstüne gitmesi kolay. “Somer Efendy”, bu sefer de biz sizi sorguya alalım...
#Somer Sivrioğlu