"İftara ne pişirsem?" diye düşünenler için çeşit çeşit kebap tarifleri
Kebap denince aklımıza genelde Adana’lar, Urfa’lar geliyor ancak aslında Anadolu’nun dört bir yanındaki yerel mutfaklarda karşımıza çıkan çeşit çeşit kebap tarifleri bulunuyor. Ramazan sofrasında böyle geleneksel lezzetlere yer vermek isteyenler için Türkiye’nin farklı yörelerinden kebap tariflerini derledik…
Tek başına hem gözünüzü hem de midenizi doyurabilecek bir yemek, Macar kebabı. Beşamel sosun etle muhteşem uyumu. Bu çok lezzetli tarifi denemek isterseniz, Macar kebap tarifimiz bütün detaylarıyla hemen aşağıda…
Cağ kebabı son dönemin en favori lezzetlerinin başında geliyor. Erzurum’dan çıkan ve bütün Türkiye’yi etkisi altına alan cağ kebabını yiyebileceğiniz çok sayıda mekan birbiri ardına açılıyor. Ancak bu lezzeti evinizde de yapıp yiyebilirsiniz. “Cağ kebabı evde nasıl yapılır?” sorusunun cevabı içeriğimizde…
Kebap denince aklımızda genellikle şişte pişen kebaplar geliyor ama aslında fırında da çok nefis kebaplar pişirebilirsiniz. Bunlardan bir tanesi de şehzade kebabı. Kuşbaşı etin çeşitli sebzelerle birlikteliğinden oluşan şehzade kebabı, farklı bir et yemeği arayanlar için birebir. İşte şehzade kebabının tarifi ve incelikleri…
Osmanlı mutfağından günümüze kadar uzanmış en nefis yemeklerden biri kirde kebabı olsa gerek. Üst üste dizilmiş araları kuşbaşı etle dolu bu krepler yoğurtlu sosuyla birleşince ortaya enfes bir lezzet çıkıyor. Görüntüsü Kayseri yağlamasını hatırlatan bu yemek özel günlerde sofralarınıza çok yakışacak.
Çökertme denince akla bir türküsü gelir, bir de kebabı. Özellikle Bodrum çevresinde çok sık karşılaşılan bu enfes yemeğin sırrı, güzelce pişirilmiş etlerin altına yerleştirilen o çıtır çıtır kızartılmış kibrit çöpü kalınlığındaki patatesleri. Çökertme kebabı keyfini evinizde de yaşayabilmeniz için tarifi hemen aşağıya bırakıyoruz.
Anadolu et yemekleri açısından çok zengin bir coğrafya. Özellikle kebap denince neredeyse her şehrin adıyla anılan bir kebabı mevcut. Bunlardan biri de Sivas kebabı. Patlıcan, domates, biber ve kuzu etiyle yapılan Sivas kebabının tarifini aşağı bırakıyoruz. Deneyip yorumlarınızı paylaşmaya ne dersiniz?
Bardak kebabı görüntüsüyle de lezzetiyle de benzersiz bir yemek. Çıtır çıtır milföy hamuruyla evde kolayca yapabileceğiniz bardak kebabı, misafirlere ikram etmek için çok doğru bir seçenek. İşte pratik bir biçimde kebap yapmak isteyenler için bardak kebabı tarifi…
Patlıcan Anadolu’ya geç gelen ancak mutfağımızdaki yeri çok sağlam bir sebze. Özellikle patlıcanla yapılan kebapların lezzetine doyum olmuyor. Bugün de patlıcanla yelpaze kebabı yaptık. Dilim dilim patlıcanların kıyma ve sarımsakla lezzetlendiği yelpaze kebabı, yanında pirinç pilavıyla da enfes bir lezzete dönüşüyor. Mutlaka denemeniz gereken patlıcanlı yelpaze kebabı tarifi hemen aşağıda…