Et deyince gözleri parlayanlar için evde yapılabilecek enfes kebap tarifleri
Birçoğumuz için et denince akan sular duruyor. Tamam balığı da, zeytinyağlıları da, salatayı da çok seviyoruz ama et yediğimiz günler kendimizi daha bir doymuş ve mutlu hissediyoruz. Etin en sevdiğimiz hali de kebap olsa gerek. Acılısı, fıstıklısı, beğendilisi ve gelenekseliyle kebap sevenlerin gönlünü kazanacak tarifleri derledik...
Tas kebabı, Türk mutfağında etle yapılan tencere yemekleri arasında en sevilenlerde ilk üçte yer alıyor olabilir. Çoğu zaman patates püresiyle servis edilen bu enfes yemeği biz bu kez patlıcanın en tatlı hali olan beğendiyle bir araya getirdik. Gerçekten çok nefis oldu. Denediğinizde siz de bayılacaksınız!
Antep fıstığı en sevilen kuruyemişler arasında hep en başta. Kebap da en muhtemelen en sevilen et yemeğimiz. Dolayısıyla bu iki muhteşem lezzeti bir araya getiren fıstıklı kebabın güzel olmaması için hiç sebep yok. Bu tarif de bu argümanın kanıtı niteliğinde. Evde kolayca yapabileceğiniz fıstıklı kebaba buyurun o halde.
Doğu Anadolu bölgesindeki şehirlerin tamamında yapılan ancak Kars'a ait olduğu bilinen piti kebabı, aynı zamanda bozbaş olarak da anılıyor. Yufkaların üzerine yerleştirilmiş kuşbaşı etler ve nohut tanelerinden oluşan bu yemek sadece beş malzemeyle yapılıyor yani çok basit. Fakat onca basitliğine karşın lezzeti öyle güzel ki... Mutlaka deneyin!
Meyve, Osmanlı'dan günümüze et yemeklerini lezzetlendirmek için sıklıkla kullanılmış ve çok da başarılı olmuş. Kayısılı kuzu şiş kebap da bu duruma örnek gösterilebilecek bir yemek. Soğan ve baharatlarla güzelce marine edilmiş etin lokum gibi lezzeti bir yana, bu kebabı yedikten sonra kayısıya bakışınızın değişeceğini garanti edebiliriz.
Çökertme denince akla bir türküsü gelir, bir de kebabı. Özellikle Bodrum çevresinde çok sık karşılaşılan bu enfes yemeğin sırrı, güzelce pişirilmiş etlerin altına yerleştirilen o çıtır çıtır kızartılmış kibrit çöpü kalınlığındaki patatesleri. Çökertme kebabı keyfini evinizde de yaşayabilmeniz için tarifi hemen aşağıya bırakıyoruz. Afiyet olsun!
Kebaplar arasında adeta bir baş yapıt sayılan Adana kebabı siz de evinizde yapabilirsiniz. Bunun için ihtiyacınız olan şey birkaç basit malzeme ile kebap şişleri. Izgarada da pişirebileceğiniz ancak mangalda lezzetinin zirvesine çıkan Adana kebabın yanına domates biber közlemeyi ve soğan salatası eklemeyi de unutmayın.
Simit kebabı Gaziantep'in en sevilen, en benzersiz lezzetlerinden biri. Bu lezzetin içindeki sarımsağa borçlu olan simit kebabı, evde kolayca hazırlanıp fırında pişirilebilir. Simit kebabının bir diğer özelliği de şişte şekillendirilmesi ama şişin üzerinde pişirilmemesi. Bu kadar anlatımdan sonra tadına bakmazsanız olmaz, değil mi? Haydi siz de deneyin.
Osmanlı mutfağından günümüze kadar uzanmış en nefis yemeklerden biri kirde kebabı olsa gerek. Üst üste dizilmiş araları kuşbaşı etle dolu bu krepler yoğurtlu sosuyla birleşince ortaya enfes bir lezzet çıkıyor. Görüntüsü Kayseri yağlamasını hatırlatan bu yemek özel günlerde sofralarınıza çok yakışacak.
Patlıcan ve et birbirlerine çok yakışan bir çift, bunu artık hepimiz anladık. Bu çiftin birlikteliğinden doğan en güzel çocuklardan biri de Alinazik kebabı. Beğendiden farklı olarak yoğurtla yapılan bu kebap üzerindeki kıyılmış maydanozu ve yanındaki lavaş ekmeğiyle tam bir lezzet şöleni. İşte patlıcan sevmeyenlerin bile bayılacağı o tarif...
Ciğerin seveni az ancak seven de çok seviyor. Özellikle şişe dizilerek yapılan ciğer kebabı dillere destan. Gaziantep, Şanlıurfa ve Diyarbakır'ın paylaşamadığı, bu şehirlerimizde genellikle kahvaltıda yenen bu yemeği siz de evinizde yapabilirsiniz. Lezzeti o kadar güzel oluyor ki ciğer sevmiyorsanız bile bu tarifle fikrinizi değiştirebilirsiniz.