Polatlılı Bürokratlar ve İşadamları Derneği’nin (POBİAD) bu yıl ilkini gerçekleştirdiği Polatlı Buluşmaları’nda, ‘Kral Midas’ tiyatrosu sahnelendi. Gün boyu süren etkinliklerde Sakarya Meydan Muharebesi’nden bir kesit de canlandırılırken, katılımcılara özel frig pilavı, çibörek, kavurma börek ve kavun suyu ikram edildi.
#POBİADGökyüzünü dolduran dev vinçlere bakılırsa, Singapur ışık hızıyla gelişiyor. Son birkaç yılda lüks oteller, kumarhanelerin yanı sıra pek çok müze, sanat galerisi açıldı. Uluslararası moda markaları, dikkat çekici mağazalarla caddeleri doldurdu. Şehir, damak tadına düşkün gezginlere kaldırım tezgâhlarından lüks restoranlarına Malay, Çin, Hint mutfağının tatlarını sunuyor.
KONSANTRE ve püreyle başlayan organik meyve suyu ihracatı markalı ürüne de sıçradı. Böylece meyve suyu ihracatı son bir yılda iki kat artarak 250 milyon dolara ulaştı. Artık, Milupa’nın, Hero ve Hipp’in organik bebek meyve suları Türkiye’de üretiliyor. Elit Naturel, Avrupa ülkeleri başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesine kendi markasıyla organik meyve suyu ihracatı yapıyor.
Maximilian J.W. Thomae (39), 13 yıldır Türkiye’de yaşıyor. Heybeliada’da oturuyor. Türkiye ve İstanbul hayranı. Çok iyi Türkçe konuşuyor, ayrıca rakıyı da seviyor. İstanbul Mövenpick Oteli’nin Alman Başaşçısı Thomae, rakı mezelerine alışılmadık tarzlar ekledi. Almanya’da "Professional&Business School Miesbach"da eğitim gören Alman Başaşçı, 22 yıl önce başladığı profesyonel iş yaşamına Almanya ve Avusturya’da devam ettikten sonra, 13 yıl önce Crown Plaza Holiday Inn İstanbul’da çalışmak için Türkiye’ye geldi.
Bir eylül ikindisinde Kumkapı’daki Kör Agop Meyhanesi’nde Arzu Balkan, Tamer Karadağlı ve Emrah Yücel’le birlikteyiz. Tiyatro sanatçısı olan Arzu Balkan ve Tamer Karadağlı çiftini herkes tanıyor. Arzu Balkan Karadağlı, seslendirme işine lise yıllarında başladı. TRT çocuk oyunlarında rol aldı. 22 yaşında Bilkent Üniversitesi’nde öğretim görevlisi oldu.
Aylık içki kültürü dergisi Gusto'nun ağustos sayısında, Mehmet Yalçın ve Esin Sungur'un ‘‘Bu yazın içkisi votka’’ yazısı da yer alıyor. Votkanın doğuşu, Amerika yolculuğu, popüler hale gelişi, sek halinden çıkıp bardaklara farklı aromalarla konuk olması, markalar ve votkalı içki tarifleri hakkında bilgiler haberde ayrıntılarıyla anlatılıyor.
Yaz aylarının vazgeçilmezleri kavun ve karpuzu sofralarımıza konuk etmek için artık vakit daraldı. Tezgâhları süsleyen son turfandalarla yapabileceğimiz hem serinleten hem de doyuran pek çok yemek mevcut. Şefler Altuğ Tezer ve Nur Aktı’dan kavunlu-karpuzlu ferahlatıcı ve leziz tarifler aldık.
#Karpuz