Meyve sularının faydaları

Güncelleme Tarihi:

Meyve sularının faydaları
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2012 09:00

Dünya Meyve Suyu Günü'nde uzmanlar bu meyve sularının önemini anlattı.

Haberin Devamı

Meyve suları içerdiği vitaminler, minerallerden dolayı sağlıklı ve zinde olmamızda, güzelleşmemizde önemli rol oynarlar. Peki, hangi meyve suları ne için faydalıdır? Uzmanlar yanıtlıyor...

Lifli maddeler, mineraller ve flavonoide; kanseri ve kalp damar hastalıklarını önler. İçerdikleri vitaminlerle birlikte saç, tırnak, cilt şikayetlerini ortadan kaldırır. Adaleler ve sinirler kalsiyumdan vazgeçmezler, fosfor enerji depolar. Potasyum hücrelere besin maddeleri sağlar ve demir olmadan oksijen vücudun her yerine ulaşamaz. İyod guatrı önler. A vitamini görmeyi kuvvetlendirir. B vitamini sinirler için önemlidir, C vitamini vücudun direncini kuvvetlendirir.

Elma suyu: Potasyum, magnezyum, kalsiyum ve K vitamini içerir. Bağırsakları düzeltir, cildi temizler.

Haberin Devamı

ELMANIN FAYDALARINI ARTIRMAK İÇİN ELMA TATLISI TARİFİ!

Ananas suyu: Bol miktarda kalsiyum, magnezyum, iyod ve demir vardır.

Ahududu suyu: C vitamini ve demir yönünden zengindir. Göz çevresindeki çizgileri kaybettirir.

Muz suyu: Tam bir sağlık kaynağıdır. Potasyum, magnezyum ve demirin yanı sıra bol miktarda B vitamini içerir. Adaleleri kuvvetlendirir.

Kayısı suyu: Karotin bombasıdır. Bol miktarda mineral ve vitaminlerle tanınır.

Kiraz suyu: Sağlıklı yapan içerdiği kalsiyum, potasyum ve karotindir.

Portakal suyu: Kalsiyum, magnezyum ve C vitamini deposu. Dolaşım rahatlar, cilt pembeleşir.

Üzüm suyu: Potasyum, kalsiyum ve fosfor içerir.

Çilek suyu: İçindeki potasyum vücuttaki fazla suyu alır, daha zayıf görünmemizi sağlar.

Yeşil üzüm - muz kokteyli: 250 gram üzümle 2 adet muzu püre yapın. 1 limonun suyunu ve 3 / 4 litre soğuk sütü katın. Şeker ve vanilyayla tatlandırın. Bu karışım hazmı kolaylaştırır.

Kavun suyu: Kuvvet verir. Kuşbaşı kestiğiniz kerevizi çekirdekleri çıkarılmış kavunla karıştırıp, balla tatlandırın.

Multivitamin suyu: Elma ve portakal suyu karışımı. Çoğu zaman muz ve üzüm suyu da ilave edilir. İster sebze, ister meyve suyu olsun, bunların suları sıkılır sıkılmaz içilmelidir. Aksi halde vitaminler ışığa ve havaya karşı hassas olduklarından hemen yok olurlar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!