Vegan yaşam felsefesini benimseyen kişiler için belki de en zoru Türk mutfağının çok sevilen iki lezzeti lahmacun ve pidenin bitki temelli versiyonunu bulabilmek. Jürimize kimi harcına mercimek katarak kimi sebze ya da soya kıyması kullanarak en iyisini yapan adresleri sorduk.
#Gizem DinçbaşKurulduğu ilk günden itibaren iyi beslenmeyi desteklemek için çalışan UNO, doğa dostu akıllı ambalajından cinsiyet eşitliğine pek çok alanda hayata geçirdiği sürdürülebilirlik politikalarını içeren UNO 2020 Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayınladı.
#Sponsorlu İçerikArdahan’ın Posof ilçesi ve civarında yetişen Posof fasulyesi, 1 yıllık çabanın sonucunda Türk Patent ve Marka Kurumu (TPE) tarafından coğrafi işaretli ürün olarak tescillenerek, şehrin dördüncü coğrafi işaretli ürünü oldu.
#Posof FasulyesiKilo vermekle alakalı bilinen en büyük yanlışlardan biri de karbonhidratı kesmeniz gerektiği... Bu kesinlikle doğru değil... Yapılan birçok çalışma yüksek karbonhidrat diyetiyle de kilo verebileceğinizi gösteriyor. Yeter ki doğru karbonhidratı seçin...
#Kilo Verdiren KarbonhidratlarGeçen hafta Slow Food Aşçı Dayanışması’nın üye şefleri Beykoz’daki Yalı 77’de bir araya geldi. Unutulma ve yok olma tehlikesi altında olan, pek çoğu artık çok az miktarda üretilen birbirinden kıymetli yerel ürünlerimizle harika tadımlıklar hazırladı. Ben de vegan biber dolması pişirdim...
#Slow Food Aşçı DayanışmasıTÜBİTAK, 2002'den bu yana nohut, arpa, buğday gibi ürünler için sanayi kesimine 110 milyon lira, üniversitelere ve kamuya 255,1 milyon lira hibe desteği sağladı. Söz konusu ürünlerin ıslah çalışmaları kapsamında ise toplamda 70,5 milyon lira destek verildi.
#TahılÜrüne ve kültürüne sahip çıkabiliyorsanız, o ürün işte o zaman gerçekten sizindir... Kastamonu’da yediğim, ayranla pişirilen eğşili pilav bana şunları hissettirdi: Bizi temsil edecek yemeklerin ve yoğurdumuzun kıymetini bilmiyoruz.
#YazarBuğdayın atası olarak anılan siyez buğdayı, oldukça sağlıklı ve besleyici bir besindir. Lif açısından zengin olan siyez buğdayı, antioksidan özelliği taşıdığından vücudun bağışıklık sisteminin gelişmesinde rol oynar. Peki siyez buğdayı nasıl yetişir? Siyez buğdayı Türkiye'de en çok ve en iyi nerede yetişir ve yetiştirilir? Siyez buğdayı konusunda merak edilenleri sizler için derledik.
Bulgur, amber renkli 'sert buğday'ın yani, durum buğdayının, temizlenip pişirildikten sonra kurutularak ve buğday tanelerinin kepeğinin ayrıştırılması işlemlerinden geçirilmesi ile ileri teknoloji kullanılarak üretiliyor. Bulgurun rengi, lezzeti, pişerken su çekme oranı ve pişme süresi buğdayın cinsine, yetiştiği toprağın özelliklerine; yani coğrafyasına göre değişiyor.
#BulgurEfsanelerin tatlı diliyle mücadelenin sert mizacının buluştuğu bir kent Çanakkale. Boğazın iki yanına uzanmış verimli topraklar ve hırçın deniz, eşsiz bir iklim… Balıktan zeytinyağına, ekolojik meyve-sebzelerden et ve süt ürünlerine türlü lezzet hazinesine ev sahipliği yapan kentin en özel malzemelerini ve en iyi üreticilerini keşfe çıktık.
#ÇanakkaleSiyez nedir sorusunun yanıtı birçok kişi tarafından merak edilen ve sorgulanan konular arasında gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Türkiye’nin korunması ve üretiminin desteklenmesi gereken ilk “Presidium” ürünü olarak ilan edilen siyez, en doğal buğday türü olarak biliniyor. Peki, siyez nedir? Siyez buğdayının besin değerleri nelerdir?
#Siyez