23 Nisan’da klasik bir tema parkı yerine çocuklarınıza orijinal bir et şinitzel ya da gerçek bir İtalyan makarnası tattırmaya ne dersiniz? Roma’da karakterli esnaf lokantası, New York’ta şehrin en havalı balık restoranı, Fransa’da bir semt pazarı... Oğullarım Deha ve Yekta ile favori yeme-içme mekânlarımızı, seyahat rotanıza ekleyerek çocuklarınızla gönül rahatlığıyla gidebilirsiniz.
#ÇOCUKYılın gazetecisi ödülü ondan başkasına gidemezdi: Gülden Aydın. Bu röportajda, gazetecilik üzerine anlattıkları, benim için çılgın bir âşığın kulağıma fısıldayacaklarından çok daha heyecan verici. “İşte bu ya!” diyorsun, “Gazetecilik bu...” Dilerim, nice genç insanı da heyecanlandırsın anlattıkları ve bu ülke, nice şahane gazeteci gençler kazansın. Ama Gülden Aydın gibisi zor gelir. Onun kadar delisini, onun kadar mesleğe tutkuyla bağlısını görmedim. Savaş alanlarında, dağlarda tepelerde, Suriye’de, Afganistan’da, Irak’ta, IŞİD tünellerinde, hep en tehlikeli haberlerde ve hep kadınların yanında Gülden Aydın vardı. Anlatıcı, aktarıcı oydu. Müthiş gazetecidir. Vicdanlı, merhametli, hakkaniyetli ve iyi kalpli. Hep muhaliftir, hep mağdurun tarafını tutar. Bütün dünyayı da içine alacak büyük bir kalbi vardır. Ama kendi için bir şey istemez, isteyemez. Birkaç ay önce bir hastalığa yakalandı. Çok şükür ki tedaviye çok iyi yanıt veriyor. Morali de çok iyi. O, en zorlu haberleri bulup çıkaran, her şart altında mücadele eden savaşçı gazeteci, bunu da aşacaktır. Yine Sebati’yle o haberden bu habere koşacaktır. Bir an evvel iyileşmesi dileğiyle...
#Ayşe Arman“Beş çayı” İngiltere menşeili bir kavram. İngiliz asiller saat 15.00 ile 17.00 arasında, sandviç, kek ve tatlı eşliğinde çay içerlerdi. Gündelik hayat akışındaki değişikliklerle bu gelenek, eskisi kadar yaygın olmasa da bir keyif molası olarak hala devam ediyor. Biz de söz konusu çay tüketimi olunca, İngilizler’den geri kalmıyoruz. Gerçi “akşam üstü çayı” servisiyle ünlü tarihi yerlerin çoğu kapandı ama geleneği sürdüren adresler hala var. İşte en iyileri...
Savaş Ertunç ve Tarık Bayazıt İstanbul’daki Changa Restaurant’ın ortakları. Farklı mesleklerden gelen ve birkaç sene evvel işlerini güçlerini bırakıp füzyon restoran Changa’yı açan Ertunç ve Bayazıt, son beş yıldır üç günü geçen tatil yapamamışlar.