İnsan vücudunda olumsuz durumlara karşı bazı reaksiyonlar görülebilir. Bu belirtilerden biri de çeşitli nedenlere bağlı olarak kendini gösteren sırt kaşıntısıdır. Kansızlık, uyuz ve egzama gibi farklı sebeplere bağlı olarak meydana gelebilen bir cilt sorunudur. Deri üstünün kaşınması olarak kendini gösterir ve kişinin günlük hayatını oldukça olumsuz etkiler. Kaşınma hissi kişiden kişiye farklılık gösterebilir. Bazı kişilerde sık sık görülebilirken bazılarında hiçbir neden yokken durduk yere görülür. Sırt kaşıntısı ve vücutta kaşıntı neden olur? Sırt kaşıntısına neler iyi gelir? İşte, merak edilen tüm detayları sizler için derledik.
#Sırt KaşıntısıKaşıntı insanları zor duruma sokan oldukça kötü bir his olmaktadır. Kaşıntının pek çok farklı nedeni olabildiği gibi çocuklarda görülme olasılığı da yüksektir. Çocuklarda kaşıntının olması bazı sağlık problemlerin habercisi olabileceği için doktora danışılmasında yarar bulunmaktadır. Peki, çocuklarda kaşıntı neden olur ve nasıl geçer? Çocuklarda kaşıntıya ne iyi gelir? Sizlere kaşıntının nedenleri ve nasıl tedavi edileceği ile ilgili bilgileri detaylıca derledik.
Hamilelik sırasında ciltte artan kan akışı nedeni ile kaşıntı görülebilmektedir. Hamileliğin ilerlemesine ve bebeğin büyümesine bağlı olarak karın bölgesi gerilir ve buda kaşınmaya neden olabilir. Hamilelikte kaşıntı neden olur? Ne zaman başlar? Nasıl geçer? Gebelikte kaşıntı yapan yiyecekler nelerdir detayları ile derledik.
Alerji durumunda vücut bir besine veya maddeye karşı tepki verir. Toplumda pek çok kişi bu sorunla karşı karşıya kalmaktadır. Ayrıca besin alerjisinin aynı sıra özellikle mevsim geçişlerinde polen ve bahar alerjisi de görülmektedir. Alerjiye iyi gelen bitkisel ve doğal yöntemlerle evde çözüm üretilebilir. Peki alerji nasıl geçer? Evde alerjiye ne iyi gelir? İşte alerjinin nedenleri ve evde alerjiye iyi gelen bitkisel ve doğal yöntemler...
#Alerjie Ne İyi GelirEgzama; deriyi kurutan, kaşıntıya ve bazen de kabarcıklara sebep bir çeşit deri hastalığıdır. Birden fazla sebebe bağlı olarak görülebilmektedir. Ancak kesin egzama nedenleri tam olarak bilinmemektedir. Egzamaya yol açan birden fazla etken olduğu gibi saç, el, yüz ve yağlı egzaması gibi çeşitleri vardır. Egzamaya iyi gelen doğal ve bitkisel çözümler sayesinde evde çare üretmek mümkün. Peki egzama nasıl geçer? Evde egzamaya ne iyi gelir? Saçtaki egzama nasıl geçer? Egzama ve kaşıntıya ne iyi gelir? Strese bağlı egzama nasıl geçer? Yüzdeki egzamaya ne iyi gelir? Yağlı egzama nasıl geçer? İşte egzama nedenleri ve evde egzamaya iyi gelen doğal ve bitkisel çözümler...
#EgzamaSivrisinek ya da böcek ısırığıyla özdeşleşen kaşıntı, bazen bir hastalığın da belirtisi olarak ortaya çıkabiliyor. Kaşının altında alerji, egzama, iç organ hastalıkları gibi nedenler gösterilebilir. Kaşıntıya iyi gelen bitkisel çözümler ve doğal yollarla evde çözüm bulunabilir. Peki kaşıntı nasıl geçer? Evde kaşıntıya ne iyi gelir? Alerjik kaşıntı nasıl geçer? Strese bağlı kaşıntıya ne iyi gelir? Vücutta kaşıntı nasıl geçer? İşte evde kaşıntıyı geçiren bitkisel çözümler ve doğal yollar
#Kaşıntıya Ne İyi GelirVajinal kaşıntı, rahatsız edici maddeler, enfeksiyonlar veya menopoz nedeniyle sıklıkla ortaya çıkan rahatsız edici ve bazen ağrılı bir semptomdur. Birçok kadının başına gelen bu sorunu, nedenlerini ve tedavisini Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Özay Oral anlattı.
#Vajinal KaşıntıVajinal kaşıntı, kadınların sıklıkla karşılaştığı ve oldukça rahatsız edici bir durumdur. Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Betül Görgen, konuyla ilgili merak edilenleri anlattı. Vajinal kaşıntı neden olur? Vajinal kaşıntının 6 sebebi.
#Vajinal AkıntıUzmanlar, vücutta kronik nedensiz kaşıntıların farklı sistemik hastalıkların yanı sıra altta yatan lenfoma gibi ciddi kanserlere bağlı olabileceğini belirtiyor. Peki, vücutta kaşıntı neden olur? El ve ayak kaşıntısı nedenleri neler?
#El Ayak KaşınmasıDünya nüfusunun yaklaşık yüzde 20’si alerjinin bir türünden etkileniyor. Alerji hastalarının da yaklaşık yüzde 60’ında gözle ilgili belirtilere, şikâyetlere rastlanıyor. Alerjik konjonktivit de günlük hayatımızı zorlayan bu rahatsızlıklardan biri; gözlerimizde yoğun kaşıntı, kızarıklık, yaşarma ve şişlik gibi semptomlarla ortaya çıkıyor.
#Hazan AKÖZ IŞIKKadınların en büyük sorunlarından biri olan bacak reflüsü tedavi edilmezse ciddi rahatsızlıklara yol açabiliyor. Kozmetik bir problem olduğu düşünülerek önemsenmeyen bu durum yıllar sonra karşınıza çok daha büyük bir sorun olarak çıkabilir. Tıpkı 33 yaşındaki Birsen A’nın başına gelenler gibi…
#Bacak ReflüsüABD’nin Minnesota eyaletinde yaşayan iki çocuk annesi Phoenix Nightingale (32), uzun süredir ‘vampir hastalığı’ olarak bilinen akut aralıklı porfiri hastalığı ile mücadele ediyor. Nightingale, bugüne kadar 480’den fazla atak geçirdiğini ve bu atakların doğumdan bile daha acı verici olduğunu ifade ediyor. Güneş ışığından kaçınmak zorunda kalan Nightingale, aynı zamanda sarımsak gibi birçok besini de tüketemiyor. Peki porfiri hastalığı neden oluyor? Ülkemizde ve dünyada görülme sıklığı nedir? Uzm. Dr. Ekin Kırcalı, hurriyet.com.tr’ye anlattı.
#SağlıkUygun temizlik olmadığında E.coli, salmonella gibi bakteriler yaşam alanımıza yayılabilir. Evlerde en çok mikrop, lavabolarda ve giderlerde bulunuyor. Saç, kıl, tuvalet kâğıdı gibi cisimler, gider borularını tıkayarak suyun akışını engelleyip lavaboyu tıkayabiliyor. .Kirli giderler E.coli, salmonella gibi bakterilerin oluşumuna zemin hazırlayarak yaşam alanımıza yayılıyor ve soluduğumuz hava bizi hasta ediyor.
#Kirli GiderAnne Iarchy, hayatı boyunca böcek ısırıklarına karşı aşırı mücadele etti çünkü her seferinde vücudu aşırı reaksiyon gösteriyordu. Ayakları ve elleri bu ısırıklardan sonra normal boyutlarının neredeyse iki katı kadar şişiyor, enfeksiyon oluşuyor, her yaz en az bir kez acillik oluyor. Peki neden bazı insanların böcek ısırıklara neden bu şekilde tepki veriyor? Uzmanlar bağışıklık sistemimiz, vücut kokumuz ve hatta vücut ölçülerimizin bile bunda etkili olduğunu söylüyor.
#SivrisinekEvimizde gözle görülmeyen ama sağlığımızı tehdit eden gizli mikrop yuvaları var. Banyoyu, mutfağı, tuvaleti köşe bucak temizliyoruz ama ne kadar detaylı temizlik yaparsak yapalım bazı alanları gözden kaçırıyoruz. İşte bu alanlardan biri de mutfak ve banyo giderleri…Kirli giderler E.coli, salmonella gibi bakterilerin oluşumuna zemin hazırlayarak yaşam alanımıza yayılıyor ve soluduğumuz hava bizi hasta ediyor.
#Ev TemizliğiKavurucu sıcakların bunaltıcı etkilerinden biraz olsun kurtulabilmek için soluğu deniz ve havuzlarda alıyoruz. Ancak yüzdüğünüzde kulağınıza kaçan su, size yaz aylarını zehir edebilecek tarzda bir hastalığa davetiye çıkartabiliyor. Bu hastalık, üstelik şiddetli ağrı ile seyretmesinin yanı sıra tedavi edilmediği zaman duyma sorunlarına bile yol açabiliyor.
#Kulak EnfeksiyonuHamilelik belirtileri, her ne kadar bazı istisnalar olsa da çoğu kadında aynı şekilde görülür. Bu belirtilerin süreleri ve sıklıkları değişiklik gösterebilir. Belirtiler her ne kadar bazı istisnalar olsa da çoğu kadında aynı şekilde görülür. Ayrıca bazı kadınlar regl öncesi dönem ile hamilelik belirtilerini karıştırabilir. Ancak hamileliğin en önemli belirtisi adet (regl) döneminde adet görmemektir. Peki hamilelik nasıl oluşur, ne zaman başlar? hamilelik belirtileri nelerdir? İlk hafta hamilelikte hangi belirtiler görülür? İşte Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Hüseyin Cengiz ve Kadın Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Embriyolog Op. Dr. Öznur Dündar Akın'ın verdiği bilgiler doğrultusunda erken hamilelik belirtileriyle ilgili detaylı bilgiler...
#Hamilelik BelirtileriCildimizi korumak, kurumasını, yaşlanmasını önlemek hepimiz için önemli. Sağlıklı bir cilde sahip olalım diye herkes bir şey öneriyor. Sosyal medyada bakım videoları birbirini kovalıyor. Her ürün bir mucize vaat ediyor! Serumlar, nemlendirici kremler, maskeler, tonikler... Retinol, glikolik asit ve hiyalüronik asit son dönemde en popüler, en çok karşılaştığımız maddeler. Peki, bunların yanlış kullanımda ne olur? Yaşanabilecek sorunları uzmanlara sorduk.
#CiltMazisi çok uzun yıllara dayansa da retinol, sosyal medyanın da etkisiyle özellikle son birkaç senedir daha fazla tanınmaya başladı. Cilt için inanılmaz bir iyileştirici olan retinol eğer yanlış kullanılırsa cildinizde oldukça ciddi tahriplere neden olabiliyor. Bu harika ürünü nereden, nasıl satın almanız gerektiğini, kullanırken nelere dikkat etmeniz gerektiğini ve hayat kurtaran ipuçlarını anlatıyoruz
#Retinolİlkbahar ayları hem mevsimsel alerjilerin hem de kıştan kalma hastalıkların bir arada görüldüğü bir dönem. Hal böyle olunca belirtiler birbirine karışıyor ve kafalarda "Alerji mi enfeksiyon mu?" sorusu canlanıyor. Peki bunu belirtilerimize bakarak ayırt edebilir miyiz?
#Grip