Toroslar’ın sonunda, tarih boyunca yapılan seferlerin yolunda, her yanı dağlarla çevrili bir kahramanlar şehri Kahramanmaraş. Dilerseniz kayak yapabileceğiniz, dilerseniz İngiltere’nin endemik bitkilerinden fazla çeşitliliği olan yaylalarında yeniden doğacağınız, dilerseniz de meşhur kaplıcalarında şifa bulacağınız bir şehir. Tarihi ve doğal hazineleri gezmekle bitmeyecek kentin güzelliklerinden bir rehber hazırladık.
#HürriyetTürkiye'nin birçok ili ve ilçesi bulunmaktadır. Bu il ve ilçelerin birçok ilgi çeken farklı özellikleri olduğu görülmektedir. Türkiye'nin şehirlerinden olan Tarsus'ta en büyük ilçelerden birisi olarak dikkat çekmektedir. Tarsus nerede, hangi şehrin ilçesi? Tarsus Adana'dan ne zaman ayrıldı? Nesi meşhur tüm detayları ile derledik.
Yaz tatili dendi mi akla hemen deniz, kum ve güneş üçlüsü gelir. Ama hem pandemi hem de müsilaj insanları doğanın içinde tatile yönlendirmiş durumda… Biz de uzmanlara bu yıl kamp atılacak, bungalov ya da butik otellerde hatta Tiny House’larda da konaklama yapılabilecek yaylaları sorduk. 5 bölge ve 14 şehirden harika 22 yaylayı hurriyet.com.tr’ye anlattılar…
#YaylalarDünya artık içine doğduğumuz gibi değil. Sınırsız açgözlülükle birçok şeyin sonunu getirdik. Ama biraz da bu sayede yepyeni alanlar keşfettik. Rotayı tam gaz veganlığa çeviren beslenme âlemleri, bu felsefe etrafında çok yaratıcı şeyler söylüyor. Etin yerini sebzeler, inek sütünün yerini bitkisel sütler, şekerin yerini meyveler alıyor. Bin yıllık lahana, karnabahar, nohut bambaşka kılıklara bürünüyor. Alışverişe ya da restorana gittiğinizde zamanın gerisinde kalmamanız için sözlüğünüzü hazırladık. Ç. BEGÜM SOYDEMİR/bsoydemir@hurriyet.com.tr
#VeganlıkKAHRAMANMARAŞ Ticaret ve Sanayi Odası (KMSTO), Türk Patent Enstitüsü’ne başvurarak şehrin en önemli simgelerinden ve markalarından olan Maraş Dondurması’nı aldı. Oda Başkanı Serdar Zabun, bundan sonra dünyaca ünlü markalar da dahil herkesin her dondurmayı ’Maraş dondurması’ diye satamayacağını belirterek, "Bu konuyla ilgili denetim kurullarımız olacak, cezai haklarımız var" dedi.
#Maraş DondurmasıYıllar önce Norveç’e okumaya gittiğimde bana en büyük kültür şoklarından birini kış günü yenen dondurmalar yaşatmıştı. Neredeyse her yemek üstüne, özellikle de soğuk kış akşamlarında sıcak bir elmalı turta ya da dağ meyveleri üzerinde dondurma ikram edilirdi. Bu muhteşem ikiliye bir büyük kupa kaynama kahve de eşlik ederdi.
#DONDURMAYıllar önce Norveç’e okumaya gittiğimde bana en büyük kültür şoklarından birini kış günü yenen dondurmalar yaşatmıştı. Neredeyse her yemek üstüne, özellikle de soğuk kış akşamlarında sıcak bir elmalı turta ya da dağ meyveleri üzerinde dondurma ikram edilirdi. Bu muhteşem ikiliye bir büyük kupa kaynama kahve de eşlik ederdi.
#Müge AkgünÇok sevdiğimiz yiyecekler hakkında bilimsel gerçeklerden, kıyıda köşede kalmış bilgilere kadar her şeyi öğrenmek isteriz. Tatlıların belki de en gözdesi dondurma hakkında tarihçesinden, alışkanlıklarına, besin değerlerinden, hijyen koşullarına tüm detaylar bu yazıda bir arada. Dondurma tadında bir bayram geçirmeniz dileğiyle...
#DONDURMA- Bitlis'in Hizan ilçesindeki vatandaşlar, 3 bin metre yükseklikteki Karlıtepe'den getirdikleri kar ve pekmezle karsambaç tatlısını hazırlıyor- BEÜ Sağlık Yüksekokulu Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Görevlisi Kendilci: - "Eskiden yiyecekleri tatlandırmak için kullanılan bal veya pekmezin yerini şeker aldı fakat bazı yerlerde halen karlı pekmez yapılıyor ve insanlar bunu severek tüketiyor"
Var mıdır dondurmayı sevmeyen? Hele sıcak, bunaltıcı yaz günlerinde damaklarımızdan tüm vücudumuza yayılan bu hoş, serin tatlıyı hepimiz bayıla bayıla yeriz değil mi? Üstelik dondurma denilen nefis tatlı, artık sadece yaz mevsiminin değil her mevsimin vazgeçilmez tatlısı haline geldi. Gelelim dondurmanın Anadolu’daki serüvenine...
#Yemek