Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, CNN TÜRK'te ekranlara gelen, Cüneyt Özdemir'in sunduğu 5N1K programına konuk oldu. Bakan Yumaklı, orman yangınlarından çiftçi protestolarına kadar gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yumaklı, "Çay, fındık, fıstık mitingi... Burada sorun olup olmadığına bakmaksızın insanlara 'bunu elde etmeliydiniz' diyerek siyasi çıkar sağlamaya çalışıyorlar. Çiftçiyi yollara çıkmaya teşvik etmeye çalıştılar. CHP pankartları öndeydi, arkalarında çiftçiler vardı." dedi. Sokak hayvanları ilgili de açıklama yapan Yumaklı, "Sokaklarda sahipliği olmadan dolaşan, insanlara saldıran ve hastalık yayma konusu kayıtlarımıza girmiş bir sorun var mı var? Bunu herkes söyledi, mutabık kaldı. Bu sorunu çözmenin yolu sokaklardan hayvanları toplayıp sahipli hale getirmek." ifadelerini kullandı.
#İbrahim YumaklıKarpuz mevsimi gelince hem bu meyvenin hem de çekirdeğinin faydaları ile ilgili pek çok bilgiye maruz kalıyoruz. Karpuz çekirdeğinin kalp sağlığından depresyona, kabızlıktan kilo vermeye, cinsellikten cildi güzelleştirmeye kadar birçok faydası olduğu iddia ediliyor. Peki gerçekten böyle bir etkisi var mı? Bu iddiaların hangisi doğru hangisi yanlış? Uzmanlara danıştık...
#SağlıkKarpuz mevsimi gelince hem bu meyvenin hem de çekirdeğinin faydaları ile ilgili pek çok bilgiye maruz kalıyoruz. Karpuz çekirdeğinin kalp sağlığından depresyona, kabızlıktan kilo vermeye, cinsellikten cildi güzelleştirmeye kadar birçok faydası olduğu iddia ediliyor. Peki gerçekten böyle bir etkisi var mı? Bu iddiaların hangisi doğru hangisi yanlış? Uzmanlara danıştık...
#Sağlık4 Nisan Dünya Sokak Hayvanları Günü vesilesiyle, sokaktaki dostlarımızın hayatını kolaylaştırmaya yönelik tecrübelerimizi paylaşmak ve naçizane tavsiyelerde bulunmak istedik. Veteriner hekim Yeter Öcal “Beslememiz ve korumamız şart. Ama bazen hayatlarına gereğinden fazla müdahil oluyoruz” diyerek bizleri uyarıyor.
#4 Nisan Dünya Sokak Hayvanları Günüİnsan vücudunda bulunan her organ ayrı bir öneme sahiptir. Ancak bazı organların düzenli işleyişleri için yapılması gerekenler vardır. Bunlar arasında içecek, yiyecek ve ürünler bulunmaktadır. Böbreklere iyi gelen içecekler nelerdir? Böbreklere iyi gelen besinler, meyveler, sebzeler ve çaylar nelerdir detayları ile derledik.
#BöbrekSıcakların arttığı bugünlerde bol bol sıvı tüketmeyi ihmal etmemek lazım. Ama bu işi suyla sınırlamak gerekmiyor çünkü kaybettiğimiz mineralleri geri kazanmak için seçeneğimiz çok. Şef Didem Şenol kahvaltıdan artan siyah çaylarla nefis buzlu içecekler hazırlayabileceğimizi söylüyor. Beslenme uzmanı yazarımız Berrin Yiğit’se suyumuza taze otlar ve baharat çeşitleri katarak aroma kazandırmanın yollarını anlatıp sağlıklı smoothie tarifleri veriyor.
#ÇayBazı yiyecekler oldukça lezzetli olmasına rağmen tüketildiği zaman gaz ve şişkinlik problemlerine yol açabilmektedir. Bu durumda yiyeceği faydasından çok zararı olmaktadır. Karpuz yaz aylarının en çok tüketilen besinidir. Peki, karpuz gaz veya şişkinlik yapar mı? Gaz ve şişkinlik yapmaması için neler yapmak gerekir? Hamile ve emziren bayanlar karpuz tüketebilirler mi detayları ile derledik.
2021’de yaptıkları işlerle dikkatleri üzerlerine çektiler. Yetenekleri ve yer aldıkları işler kadar güzellikleriyle de ön plana çıktılar. Bu isimleri hafızanıza kazıyın ve daha sık duymaya hazır olun. Aslıhan Malbora, Melisa Döngel ve Yüsra Geyik’le bir araya geldik. Hayatlarını, hayallerini, işlerini ve bilinmeyenlerini konuştuk.
#Aslıhan MalboraModern yaşam, getirdiği konforun yan sıra olumsuz yönleri ile de çağdaş insanın sağlığını etkileyen bir olgudur. Bilinçlenen bireyler, olanaklar ölçüsünde sağlıklı beslenerek, spor yaparak hem ruh hem de beden sağlığını korumaya çalışmaktadırlar. Kiloyu korumak, yeterli egzersiz yapmak ve besinleri mevsiminde tüketmek gibi alışkanlıkları edinmeye çalışmaktadırlar. Beslenme uzmanları özellikle doğal gıdaları mevsiminde tüketmenin önemine vurgu yapmaktadırlar. Meyve sularını paketlenmiş hazır ürünlerden değil de taze olarak hazırlayıp tüketmek gerektiği bilinmektedir. Meyve ve sebze sularını evde hazırlamak sanıldığı kadar zor değildir. Meyve suyunun nasıl hazırlanacağı, karpuz suyunun nasıl elde edileceği merak konusu olmaktadır. İşte ilgiyle okuyacağınız karpuz suyu nasıl yapılır, nasıl çıkarılır, karpuz suyu tarifi ve yapımı gibi konu hakkında çok daha fazlasını sizler için derledik.
#Karpuz SuyuSağlıklı olmak ve sağlıklı kalmak için dengeli ve doğru beslenmenin gerekli olduğu artık bilinçli bireyler tarafından bilinmektedir. Bunun için de sebze ve meyvenin mevsiminde tüketilmesi gerektiği de artık bir sır değildir. Sebze ve meyve sularının da ayrıca vücuda çok sayıda yararının bulunduğu bilinmektedir. Karpuz suyunun faydaları da bu bağlamda merak konusu olmaktadır. İşte ilgiyle okuyacağınız karpuz suyunun faydaları nelerdir, karpuz suyu içmenin cilde yararları ve konu hakkında çok daha fazlasını sizler için derledik.
#Karpuz SuyuDiyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından havalimanı kavşağında yerleştirilen halay çeken folklor ekibi, karpuz içinde çocuk, kadayıf tepsisi taşıyan adam heykelleri ve burmalı bilezik figürü tartışma tartışma konusu oldu. Vali Münir Karaloğlu, ''Tartışmanın Diyarbakır'a bir zararı yok, faydası var arkadaşlar. Eğer gerçek fotoğraflarla beraber karşılaştırırsanız gerçeğe çok uygun olduğunu da görürsünüz. Bebeğin Diyarbakırlısı, Vanlısı, Rizelisi olmaz'' derken Diyarbakır Kültür, Turizm ve Musiki Derneği Başkanı Kenan Aksu da kentin tanıtımının bu şekilde olamayacağını söyledi. Aksu, ''Yapılan bu ucubeyi lütfen yıksınlar. 5 bin sene önce yapılan surlardaki kitabeler dahi o yapılan işten çok daha güzel'' ifadelerini kullandı.
#DiyarbakırDiyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından havalimanı kavşağında yerleştirilen halay çeken folklor ekibi, karpuz içinde çocuk, kadayıf tepsisi taşıyan adam heykelleri ve burmalı bilezik figürü tartışma tartışma konusu oldu. Vali Münir Karaloğlu, ''Tartışmanın Diyarbakır'a bir zararı yok, faydası var arkadaşlar. Eğer gerçek fotoğraflarla beraber karşılaştırırsanız gerçeğe çok uygun olduğunu da görürsünüz. Bebeğin Diyarbakırlısı, Vanlısı, Rizelisi olmaz'' derken Diyarbakır Kültür, Turizm ve Musiki Derneği Başkanı Kenan Aksu da kentin tanıtımının bu şekilde olamayacağını söyledi. Heykellerle ilgili son açıklama da Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nden geldi.
#DiyarbakırKarpuz yaz mevsiminin en fazla sevilen meyveleri arasında yer almaktadır. Karpuz içerisinde aynı zamanda küçük çekirdekler de bulunur. Karpuz yenirken, içerisinde bulunan çekirdekler ile birlikte yenmesi gerekmektedir. Karpuz çekirdeği nedir ve neye iyi gelir? Karpuz çekirdeği faydaları nelerdir? Karpuz çekirdeği hakkında merak edilen tüm detayları derledik.
Sağlıklı bir yaşam sürmek için sofralarımızdan ve beslenme listelerimizden eksik etmememiz gereken meyvelerin başında erik geliyor. Erik pek çok çeşidi ile en çok tüketilen meyveler arasında göze çarpıyor. Papaz eriği, mürdüm eriği, Malta eriği ve can eriği en sevilen çeşitlerindendir. Bahar ve yaz aylarının gözde meyvesi olan erik kışın belirli zamanlarında da yenilebilen güzel bir meyve. Mayhoş tadı ile farklı bir meyve tadı arayanlar için en iyi seçeneklerden biri olan erik, çekirdeği ile de oldukça faydalı. Peki erik çekirdeği nedir ve neye iyi gelir? Erik çekirdeği faydaları nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Hakkari’nin Yüksekova ilçesindeki esnaf ziyaretinde, "Çok uzun zamandır seçmen, velinimet olmaktan çıktı. Karpuz gibi ikiye bölündük. 'Kaşının altında gözün var, niye var?' üzerinden yapılan siyasi mücadelenin size faydası yok" dedi.
#Meral AkşenerÇok izlenen dizilerin yapımcısı, Timur Savcı ile sıfırdan başlayışını, hayallerinin peşinde koşmasını, geçtiği yolları, zorlukları, hiçbir şeyin onu durdurmayışını, başarısını, televizyon dünyasını, dizileri, filmleri konuştuk. (Melike Birgölge)
#Timur SavcıDev künefeler, kebaplar, pirinç pilavı üstüne işkembe, balkabağı içinde ahtapot, yıllardır şerbetiyle tükettiğimiz klasik tatlıların üzerinde çikolata sosları… Adana kebabın, bonfilenin, burgerlerin, köftelerin ve her tür etin üzerinde bir çedar sosu şelalesi… Geçen hafta ‘Yemek Terörü’ adlı Twitter hesabı, ‘Star Wars kostümüyle cağ kebabı kesen bir ustanın videosunu paylaşıp “Halkımız artık normal sunum istemiyor. Bu olanların başka bir açıklaması yok çünkü” diye yazdı. Gerçekten öyle mi? Şeflerimize ve yemeklerimize ne oldu? Türk mutfağı çedar peyniri istilası altında mı? Yemeklerdeki bu dönüşüm nasıl başladı, neden artarak büyüyor, kalıcı olacak mı? Şeflere, gastronomi yazarlarına ve müşterilere sorduk.
#Star Wars