Ekranların sevilen yarışma programı Gelinim Mutfakta karnabahar mantısı tarifi ile izleyenlerin akşam menülerini belirlemeye devam ediyor. Daha önceki yıllarda da yapılmış ve çok sevilen bir yemek olan karnabahar mantısı Gelinim Mutfakta yeni bölümüyle birlikte yine en çok araştırılan tarifler arasında yerini aldı. Peki, Gelinim Mutfakta karnabahar mantısı nasıl yapılır? İşte karnabahar mantısı tarifi ve malzemeleri...
#Gelinim Mutfakta Karnabahar MantısıSoğanı yağla kavurup sonra sebzeyi koyma alışkanlığınızdan vazgeçelim. 1 kilo sebzeye 2 yemek kaşığından fazla yağ koymayalım. Tuzu yemek piştikten sonra atalım. Karnabahar sevmiyorsanız bu sebzeyi bir de pizza tabanı olarak yemeyi deneyin. Sebze yemeklerinin lezzetini ve besin değerini arttıracak 13 önerim var.
#SağlıkMeze hassas noktamız. Sıcak-soğuk gelen paylaşımlık tabakları birlikte yiyip tattıklarımızdan bol bol konuşmayı bir başka seviyoruz. The Steeve de şefi İsmet Saz’ın yerel malzemelerimizle lezzetlendirdiği tapas menüsüyle öne çıkıyor. Listede küflü peynirli karnabahar da var, ördek etli çıtır mantı da...
#MezeHatay mutfağına ait olan ama bugün şehirde neredeyse ustasının kalmadığı sasiço... Hamuru pancarlı, içi keçi büş peyniri dolgulu ravioli... Adaçayı tempura... Pöç etli Japon mantısı... Şef Yaren Çarpar’ın elinden çıkma bu özel tatlar, Maslak Sanayi’deki House of Ekria’da...
#Hatay Mutfağı