Elmadağ’daki Divan Oteli’nin içinde fine dining konseptiyle yenilenen Lokanta by Divan, özünde 67 yıllık bir geleneği sürdürüyor: Yerel ve güncel. Mekânın alameti farikasıysa tavana kadar uzanan kırmızı aydınlatmalı, seksi kavı. Bu kav şarap kültürüne odaklı Wine Spectator dergisi ödüllü.
#Savaş Özbeyİpek, binlerce yıllık kültürü ve tarihi olan, uğruna ‘İpekyolu’ diye binlerce kilometrelik yol yaptığımız nadide bir kumaştır. Bursa ipeği nasıl değerliyse, Bursa ovasının bizlere sunduğu nimetler de ipek kadar çok değerlidir. Bursa mutfağı ipek kadar tarihi ve kültürel bir hazinedir. Bu mutfağın içerisinde tarihi lezzetler var, göç mutfağı var, saray mutfağı var, şerbet geleneği var, hoş görü ve mütevazilik var.
#BursaHürriyet Bursa yazarı Eren Aka’nın, kentin önde gelen firmalarının temsilcileriyle ramazan sohbeti sürüyor. Söyleşi dizimizin bugünkü konuğu Bursa Ticaret Borsası (BTB) Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı... Matlı’yla Ramazan Sohbeti’ni keyifle okumanız dileğiyle...
#BursaÜlkemizde bulunan popüler longoz alanları Trakya İğneada, Sakarya Acarlar longozlarına gidip görme fırsatınız oldu mu bilmiyorum ama sizleri bu hafta yanı başımızda yer alan ve son dönemde yapılan düzenlemeler ile ziyaretçiler için gezmesi kolaylaştırılan bir başka önemli longoz bölgesi olan Karacabey Longoz Ormanları’na götürmek istiyorum.
#BursaTürkiye genelinde pazar ve marketlerde 6-7 liraya kadar yükselen kuru soğan fiyatlarının, temmuz başından itibaren yıllık 100 bin tonun üzerinde üretimin yapıldığı Eskişehir başta olmak üzere Amasya ve Polatlı'da başlayacak hasatlarla düşüşe geçmesi bekleniyor.
#Kuru Soğan