Kaplıcalar haberleri sayfasında Kaplıcalar hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 459 Kaplıcalar haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Dünyanın neresine gitsem sıcak su kaynaklarını arayıp bulan benim için Türkiye bu konuda tam bir cennet. Şifalarını saymakla bitmeyen kaplıcaların sıcak sularının tadını çıkarma zamanı, havaların iyiden iyiye soğuduğu bugünler. Ziyaret ettiğim her kentte sayısız kaplıca deneyimlemiş biri olarak en çok sevdiklerimi sıraladım.
#Termal SuTürkiye sadece deniz ve kış turizmi açısından değil sağlık turizmi bakımından da cennet bir ülke. Jeotermal kuşak üzerinde yer alan Türkiye’de, tesisleşmenin bulunduğu, yani gidip hem konaklayabileceğiniz hem de şifalı sularından faydalanabileceğiniz 300’e yakın kaplıca bulunuyor. Bu kaplıcalarda romatizmadan cilt hastalıklarına, sinir sistemi rahatsızlıklarından kadın hastalıklarına kadar birçok hastalığa şifa dağıtılıyor.
#KaplıcalarUNESCO Dünya Miras Listesi'nde bulunan Pamukkale, Hierapolis Antik Kenti'ndeki termal havuzun yanı sıra farklı özellikteki sıcak suların kullanıldığı uluslararası standartlardaki tesisleriyle ziyaretçilerine ‘Beyaz Cennet’i sunuyor. Antik çağdan bu yana termal tedavi merkezi olarak bilinen Pamukkale, beyaz travertenlerini oluşturan kalsiyumca zengin beyaz ve demir yoğunluğu fazla kırmızı su kaynaklarıyla farklı mineralleri sağlık turizminin hizmetine sunuyor.
#KaplıcalarDiz ağrısı yaş ilerledikçe hayat kalitemizi doğrudan etkileyen büyük bir sorun olarak karşımıza çıkar. 60’lara merdiven dayarken merdiven çıkamama, uzun yolda yürüyememe, yere oturup kalkamama gibi problemler kaçınılmaz oluyor. Bu yaşlarda pek çok kadından aynı şikayetleri duyuyoruz. Çoğunun dizinde sıvı kaybı ya da kireçlenme problemi var. Kimi sorununa ameliyat olarak çözüm buluyor, kimi iğne yaptırıyor, kök hücre tedavisi deniyor, kimi ozon terapi… Bu işlemlerden ve ameliyattan korkanlar ise çareyi kantaron yağında, kuyruk yağında ya da kelle paça çorba gibi kolajen kaynaklarında arıyor.
#Diz Ağrısı50'li, 60'lı yaşlardan sonra insanların dizlerindeki ağrılardan yakınması, hareketlerinde zorlanması normal karşılanır ancak bizim ülkemizde özellikle kadınların dizlerinde sıklıkla kireçlenme ve sıvı kaybı problemi yaşanıyor. Peki neden özellikle kadınlar bu dertten mustarip, temelinde ne yatıyor? Kuyruk yağı, kantaron yağı, kelle paça çorbası, kolajen takviyeleri diz ağrılarına iyi geliyor mu? Yoksa sorunun tek çözümü ameliyat mı? Doç. Dr. Ahmet Sevencan ile konuşuk.
#Diz ProblemleriKültür ve Turizm Bakanlığı, hem ortalama kalış süresi daha uzun hem de harcaması daha yüksek olan ABD’li turistleri Türkiye’ye çekmek için çalışma başlattı. Bu çalışmalardan biri, ABD Başkanı Joe Biden ile rakibi Donald Trump’ın CNN’deki düellosunda verilen Türkiye reklamıydı. Kapsamlı bir rapor da hazırlayan bakanlık, ABD pazarının röntgenini çekti.
#Kültür Ve Turizm Bakanlığı'Naegleria fowleri' adlı amip yaz aylarının korkulu rüyası… Burundan girerek beyni etkilediği için ‘beyin yiyen amip’ olarak biliniyor. Akarsu, dere, çay gibi tatlı sulardan bulaşıyor ve ölümcül olabiliyor. Beyin yiyen amip ile ilgili tüm merak ettiklerimizi uzmanlarla konuştuk...
#SağlıkGenellikle ılık tatlı su kaynaklarında ve göllerde bulunan 'Naegleria fowleri' adlı amip yaz aylarının korkulu rüyası… Burundan girerek beyni etkilediği için ‘beyin yiyen amip’ olarak bilinen bu türün bulaştığı bir kişinin hayatta kalma ihtimali son derece düşük. Ülkemizde de yaz aylarında göl ve dere kenarlarında tatlı sularda yüzmek oldukça yaygın. Bu sulara girmek tehlikeli mi? Bu enfeksiyon insandan insana bulaşır mı? Musluk suyundan bulaşma riski var mı? Beyin yiyen amip ile ilgili tüm merak ettiklerimizi uzmanlarla konuştuk...
#SağlıkAK Parti Bingöl Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz, CNN Türk ekranlarında soruları yanıtladı. Yılmaz "Türkiye kalkınmakta olan ve gelişmiş olma ülke iddiasını ortaya koymuş durumda. Alt gelirden üst orta ligine yükseldi Türkiye. Katma değeri yüksek sektörlerde atılım yaparak ihracatı köklü şekilde değiştirerek, kişi başına geliri 13 bin doların üzerine çıkarınca gelişmiş, yüksek gelirli ülkeler ligine atlamış oluyorsunuz" dedi.
#Cevdet YılmazAK Parti Bingöl Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz, CNN Türk ekranlarında soruları yanıtladı. Yılmaz "Türkiye kalkınmakta olan ve gelişmiş olma ülke iddiasını ortaya koymuş durumda. Alt gelirden üst orta ligine yükseldi Türkiye. Katma değeri yüksek sektörlerde atılım yaparak ihracatı köklü şekilde değiştirerek, kişi başına geliri 13 bin doların üzerine çıkarınca gelişmiş, yüksek gelirli ülkeler ligine atlamış oluyorsunuz" dedi.
#Cevdet YılmazBursa ilinde tarihi güzellikler denince akla ilk gelen yerlerden biri Sadağı Kanyonu'dur. Bursa'ya seyahat etmek isteyenlerin merak edip hakkında araştırma yaptığı yerlerden biridir. Sadağı Kanyonu nerededir? Oluşumu nasıldır? Kanyona nasıl gidilir? Tarihi nedir? Konu hakkındaki tüm bilgileri derledik.
#SeyahatKayseri’nin ‘Atom Karınca’ diye anılan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç hem turizm kenti olma yolunda yapılan yatırımları, hem de beş üniversiteli bir şehir olarak gelişmeleri anlattı. Büyükkılıç Türkiye’yi Erciyes’te kayak keyfi yapmaya, Soğanlı Vadisi’ni keşfetmeye çağırdı.
#KayseriSonbahar serin rüzgârları ve yağmurlu günleriyle kendini artık iyice hissettiriyor. Bu demek değil ki evlere kapanıp oturacağız. İlk akla gelen şehirlerden değil, güze en yakışan farklı rotalardan bir liste hazırladım size. Yazın bittiğini kabul etmekte zorlananları veya “Biraz daha güneşe ihtiyacım var” diyenleri de unutmadım tabii. Kısacık bilgilerle biraz ilham vermek istedim size. Şimdi tek dileğim; bu satırların bir hayalden başlayıp gerçek bir yolculuğa dönüşmesi…
#HürriyetKaplıca denince akla hep kış aylarının gelmesi normal ama ben bu mevsimde de çok severim. Ege turumda hazır oralara kadar uzanmışken Ortaca’daki Fevziye Mavi Kaplıca’nın yoluna düştüm. Dünyaca ünlü Blue Lagoon’da yüzmek için ta İzlanda’lara gitmiştim. Meğer bizim memlekette de aynısından varmış.
#HürriyetBu sene 30 Ağustos zaferinin 100’üncü yılını kutlayacağız. Bir milletin birlik ve beraberlikle neleri başarabileceğinin ilk adımı olan Kurtuluş Savaşı’nı mutlak bir galibiyetle sona erdiren bu önemli günü anarken zaferin coğrafyasında bir gezinti yapalım istedim. Büyük Taarruz’u anlamak isteyenler muhakkak tarihin kültürle harmanlandığı Afyonkarahisar’a, Uşak’a ve Kütahya’ya uğramalı. 1981’de milli park ilan edilen, büyük muharebelerin geçtiği alanları gezi listenizin başına koyun. Ve unutmayın ki bu şehirlerde daha keşfedecek çok şey var.
#HürriyetDünyaya 45 milyon turist göndererek 36 milyar dolar katmadeğer üreten Rusya’nın, savaş nedeniyle AB ülkelerinde yarattığı hasar azımsanacak gibi değil. ‘Bize ne bundan?’ demeyin, bunun birtakım sonuçları olacaktır. Akdeniz’de Ruslar artık neredeyse sadece Antalya sahillerindeler…Hedef Ruslar’ı kaybetmeden, Avrupa’yı tekrar kazanmak…
#ANTALYAÜlkemizin her bölgesi ve şehri farklı bir kültür, güzellik barındırmaktadır. Deniz, doğa, tarih ögeleri değişik bölgelerde hayat bulmaktadır. Gezmek için doğudan, batıya uzanan coğrafyada farklı medeniyetleri görmek mümkün olmaktadır. Ayrıca tabiatın farklı esintileri ile kişiler doğa yürüyüşleri yapabilir, denize girebilir, müzelerde tarihe tanıklık edebilirler. İşte, Türkiye’de görülmesi gereken yerler hakkında detayları derledik.
#EğitimJeotermal kaynakların zenginliği ve potansiyeli bakımından dünyanın sayılı ülkelerinden olan Türkiye’nin dört bir yanında kaynayan mineralli yeraltı suları birçok hastalığa iyi geliyor... Kaplıcaların kimileri fizik tedavi merkezleriyle beraber çalışıyor, kişiye özel kürler sunuyor. Sadece kaplıcalarının şifası için yola düşülecek şehirleri listeledik, Hürriyet Seyahat jürisinin daha önce seçtiği en iyi termal ve kaplıca otellerinden bir de seçki hazırladık.
#HürriyetKış aylarında Ankara, birbirinden etkileyici doğal güzelliklere ev sahipliği yapıyor. Yarın başlayacak iki haftalık sömestir tatili ise çocukların aileleriyle birlikte vakit geçirmeleri için bir fırsat olacak. Güzel bir kış tatili için hâlâ karar veremeyenler varsa, hayalinizdeki tatili fazla uzaklarda aramayın. Ankara’nın dış ilçeleri, kentin yoğun temposundan uzaklaşarak dinlenmek ve rahatlamak isteyenler için birçok seçenek sunuyor. Günübirlik veya konaklamalı bir tatil için tercih edebileceğiniz yerleri sizler için derledik. İşte, hazırladığımız 10 rota:
#Hazırlayan: Ayça Gözde ÇETİNFotoğrafta Sao Miguel Adası’nda Ponta Delgada’nın çevresindeki yürüyüş yollarını görüyorsunuz. Burası aynı zamanda Portekiz’e bağlı özerk takımadaların başkenti... Volkanik bir ada topluluğu olduğundan termal sular, kaplıcalar açısından çok zengin; şelaleler, botanik bahçeler, ananas seraları arasında doğa yürüyüşleri turistlerin sevdiği etkinlikler. Ayrıca adalar en çok, balina izlemek isteyenlerce ziyaret ediliyor.
#HürriyetAilemle birlikte her kış mutlaka bir termal otele gider, şifalı kaplıca sularıyla yenilenip döneriz. Bu kış yine Afyonkarahisar’a düşürdük yolumuzu. Termal otelde kalıp kentin meşhur lezzetleriyle mest olmaktı amacımız. Bu sefer amacımızın ötesine geçip tarihi yerlerini de keşfettik.
#HürriyetDünyanın neresine gitsem sıcak su kaynaklarını arayıp bulan benim için Türkiye bu konuda tam bir cennet. Şifalarını saymakla bitmeyen kaplıcaların sıcak sularının tadını çıkarma zamanı, havaların iyiden iyiye soğuduğu bugünler. Ziyaret ettiğim her kentte sayısız kaplıca deneyimlemiş biri olarak en çok sevdiklerimi sıraladım.
#Termal Su11 yaşındaki bir kız çocuğunun cinsel yolla bulaşan bir hastalık olan belsoğukluğu kapma ihtimali sizce nedir? Aslında böyle bir ihtimalin var olduğunu dahi düşünemezdik, ta ki gerçek olana kadar. Öte yandan uzmanlar havuzların, kaplıcaların ve hatta hamamlar, umumi tuvaletler gibi ortak kullanım alanlarının belsoğukluğu da dahil pek çok hastalık riski taşıdığını söylüyor. İşte Avusturalyalı ailenin termal havuz ziyareti sonrası başına gelen talihsiz hikaye ve hepimizin karşı karşıya olduğu riskler...
#Gonore Bakterisi