Bitkisel yağlar, binlerce yıl öncesinde modern tıbbın henüz gelişmediği dönemde pek çok tıbbi tedavi için ve güzelliği korumak amacı ile kullanılmıştır. Çok eski dönemlerden beri kullanılan kırmızı kantaron yağı da hem tedavi edici hem de güzelliği koruyucu bir özelliğe sahiptir. Kırmızı kantaron yağı nedir, nasıl yapılır ve neye iyi gelir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Kırmızı Kantaron YağıKantaron yağını sarısıyla ya da kırmızısıyla mutlaka duymuşsunuzdur. Sarı ve kırmızı kantaron yağını ayıran tek şey bitkinin taze ya da kurutulmuş çiçeğinden hazırlanmış olmalarıdır. Başlarda kırmızı kantaron popülerken, şimdilerde sarı kantaron yağının daha faydalı olduğu söyleniyor. Peki sarı kantaron yağı nelere faydalıdır? Nasıl kullanılır? Gelin beraber bakalım.
#KantaronDiz ağrısı yaş ilerledikçe hayat kalitemizi doğrudan etkileyen büyük bir sorun olarak karşımıza çıkar. 60’lara merdiven dayarken merdiven çıkamama, uzun yolda yürüyememe, yere oturup kalkamama gibi problemler kaçınılmaz oluyor. Bu yaşlarda pek çok kadından aynı şikayetleri duyuyoruz. Çoğunun dizinde sıvı kaybı ya da kireçlenme problemi var. Kimi sorununa ameliyat olarak çözüm buluyor, kimi iğne yaptırıyor, kök hücre tedavisi deniyor, kimi ozon terapi… Bu işlemlerden ve ameliyattan korkanlar ise çareyi kantaron yağında, kuyruk yağında ya da kelle paça çorba gibi kolajen kaynaklarında arıyor.
#Diz Ağrısı50'li, 60'lı yaşlardan sonra insanların dizlerindeki ağrılardan yakınması, hareketlerinde zorlanması normal karşılanır ancak bizim ülkemizde özellikle kadınların dizlerinde sıklıkla kireçlenme ve sıvı kaybı problemi yaşanıyor. Peki neden özellikle kadınlar bu dertten mustarip, temelinde ne yatıyor? Kuyruk yağı, kantaron yağı, kelle paça çorbası, kolajen takviyeleri diz ağrılarına iyi geliyor mu? Yoksa sorunun tek çözümü ameliyat mı? Doç. Dr. Ahmet Sevencan ile konuşuk.
#Diz ProblemleriSesiniz boğuk çıkıyor ve boğazınızı temizlemeden duramıyorsanız, asit reflüsünün sıklıkla gözden kaçan bir formu olan laringofaringeal reflü (LFR) yani boğaz reflüsüne sahip olabilirsiniz. Kulak burun boğaz uzmanlarına başvuran her 10 kişiden üç ya da dördünde görülen bu hastalık, sinsice ilerlediği için ‘sessiz reflü’ olarak da adlandırılıyor. Peki boğaz reflüsü neden oluşuyor? Hangi gıdaları tüketmeli? Hangilerinden uzak durmalı? Uzmanlarla mercek altına aldık...
#SağlıkÇörek otu, yüzyıllardır dünya çapında farklı uygarlıklarda çeşitli hayvan ve insan rahatsızlıklarını tedavi etmek için kullanılmıştır. Şimdiye kadar, çok sayıda çalışma, çörek otu tohumunun ve ana aktif bileşeni olan timokinonun, nörolojik ve zihinsel hastalıklar da dahil pek çok soruna tedavi niteliğinde olduğunu göstermiştir. Peki, çörek otu nasıl kullanılır, neye iyi gelir? İşte çörek otunun faydaları ve kullanımı...
#Çörek OtuMaserasyon yöntemi, bitkisel yağ üretimi için kullanılan bir yöntemdir. Fakat bu yöntem ile üretilen bitkisel yağlar, diğer yollardan üretilen yağlara göre, etkisi çok daha zayıf olan bir yağlardır. Maserasyon yöntemi nedir ve ne işe yarar sizler için derledik.
#Maserasyon YöntemiKantaron çiçeği nedir? Kantaron çiçeğinin özellikleri nelerdir? Kantaron çiçeğinin faydaları nelerdir? Kantaron çiçeği nerelerde bulunur? Kantaron çiçeği nasıl ekilir? Kantaron çiçeği nasıl çoğaltılır? Kantaron çiçeğinin Latincesi nedir? Kantaron çiçeği nedir ve özellikleri hakkındaki tüm bilgileri sizler için derledik.
#Kantaron ÇiçeğiDermatolog Dr. Güneş Ertürk’e mevsim geçişlerinde yaşadığımız cilt sorunlarını nasıl çözeceğimizi ve bu ara hangi güzellik uygulamalarının popüler olduğunu sorduk. Ertürk’ten ışıl ışıl bir cilt için öneriler de aldık: “Kivi yerken bir parçasını da yüzünüze sürün, 10 dakika bekletip yıkayın. Pirinci içinde beklettiğiniz suyu tonik gibi kullanın.”
#Gazetehaberleri