Türkiye ekonomisinin kanayan yarası olan taklit ayakkabı üretimine karşı harekete geçildi. Bu kapsamda sosyal medyada reklamlar engellenecek. Perakende noktalarında denetimler artacak. Kargo firmaları sahte ürünleri taşımayacak. Trendyol gibi pazar yerleri bu ürünlere dikkat edecek. Kaçak ve taklit ayakkabının ablukaya alındığını söyleyen Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği Başkanı Berke İçten, “Artık kaçak ürünler daha rahat toplatılabilecek. Amacımız yerli üreticinin kazanması” dedi.
#Taklit Ayakkabı ÜretimiHayatın hemen her alanında plastiklerle beraberiz. Bu ürünlerin en sık kullanıldığı alanlardan biri de mutfak. Dondurma kutusunda saklanan sarmaların hayali ile yaşıyoruz. Artan yemekleri için kullanmakla kalmayıp, çocuklarımızın beslenmelerini dahi plastik kutulara koyup gönderiyoruz. Ama bu büyük bir hata. Neden mi? Uzmanlar yanıtladı…
#SağlıkDaha temiz, daha sağlıklı diye sürekli plastik ya da cam şişelerde satılan sulardan tüketiyorsanız bir daha düşünün. İspanya'da yapılan yeni bir araştırma su tüketimimizle ilgili ezber bozacak bazı gerçekleri ortaya koydu. Biz de bu araştırmanın sonuçlarını ve doğru su tüketimi meselesini uzmanlarla birlikte masaya yatırdık...
#Su Arıtma CihazlarıTürkiye’de her yıl yaklaşık 250 bin insana kanser tanısı konuluyor. Kalp damar hastalıklarından sonra dünya genelinde kanser ölüm nedenleri sıralamasında ikinci sırayı alırken kanserin sadece yüzde 30’u genetik ve çevresel faktörler ile ilişkili olarak nitelendiriliyor.
#SağlıkTürkiye’de, yılda kişi başı ortalama 20 kilogram tüketimi olan tavuk eti ile ilgili ‘arsenik’ tartışması gündemdeki yerini koruyor. Geçtiğimiz hafta, bir akademisyenin gündeme getirdiği tartışmalara değişik çevrelerden ‘yanıt’ geldi. Son açıklama yine bir akademisyenden. Prof. Dr. Mustafa Tayar, arsenik iddiaları için ’bu iddialar gıda terörü’ diye konuştu.
#ArsenikANKARA Büyükşehir Belediyesi’nin 10 milyon TL’lik ihalelerle aldığı dinozor maketlerine kardeş geliyor. Gaziantep Şahinbey Belediyesi de 19 dev hareketli dinozor maketi almak için ihale yaptı. Şahinbey Belediyesi’nin yaptığı ihale, Ankara’dan farklı olarak 1 milyon TL’nin altında bir rakama sonuçlandı.
#AnkaraSivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde şifalı bitkilerden kanser ilacı üretmek için 13 yıldır çalışan 30'a yakın doçent ve profesör, 10 yıl içerisinde taradıkları 150 bitki arasında, içerisinde antikanserojen aktivite bulunan 10 bitki tespit etti. Halkın etkilenip bu bitkilere yönelmemesi için araştırma bitinceye kadar isimlerinin açıklanmayacağı belirtildi. Prof. Dr. Mustafa Turan, Üzerinde çalıştığımız bitkiler umut vaat eden kimyasallar içermektedir. Amacımız bu yararlı kimyasalları ilaca dönüştürüp halka ulaştırmak. Sonuna kadar uğraşacağız, inşallah bu hastalığın çözüm sürecine katkımız olur" dedi. Prof. Dr. Turan, bazı bitkiler içerisinde hem kanser önleyici kimyasallar hem de kanserojen kimyasallar bulunduğunu belirterek "Bazı bitkilerde hem kanseri önleyici kimyasal var, hemde kanserojen kimyasal var. Bunun içerisinden işe yaramayan, zararlı olabilecekleri izole edilecek ve halka ulaştırılacaktır" dedi.Gökhan CEYLAN-SİVAS-DHA-KURGU: Levent SERT
#KanserMETRO Cash and Carry’nin raflarında yer alan kırtasiye ürünleri üzerinde yaptırdığı analizler, yıllık hacmi 1.1 milyar Euro’yu bulan kırtasiye sektörünü karıştırdı. Testlerde özellikle suluboya, beslenme çantası, kırmızı kalem ve mataraların kanserojen kimyasallar içerdiğinin görülmesi, satışlarının yüzde 70’ine yakınını eylül ayında gerçekleştiren sektörde panik yarattı.
Kuş gribi, keneydi derken şimdi de sebze ve meyvelerde bulunan "sağlığa zararlı" tarım ilaçları, böcek öldürücüler, hormonlar konusu çıktı. Milletin kafası zaten karışıktı, şimdi daha da karıştı. Özellikle ihraç ettiğimiz bazı tarım ürünlerinin sağlığa zararlı kimyasallar içerdiği ileri sürülerek iade edilmesi, içimizdeki korkuları artırdı. Ortada ciddi bir durum olup olmadığına bu yazıyı okuyunca daha kolay karar vereceksiniz.
Hayatımızı kolaylaştırıyor ama yanlış kullanımı ciddi sağlık sorunlarına davetiye çıkarıyor. Evet mutfaklarımızdaki teflon tavalarımız 'teflon gribi' olarak bilinen ‘polimer duman ateşi’ hastalığına neden oluyor. Ani olarak titreme, yüksek ateş, baş ağrısı, kas ve eklem ağrısı, öksürük veve grip benzeri semptomlarla kendini gösteren bu hastalık ile ilgili tüm detayları uzmanına sorduk...
#TeflonHepimizin mutfağında bulunan yapışmaz tava ve tencereler hayatımızı kolaylaştırsa da yanlış kullanımı ciddi sağlık sorunlarına davetiye çıkarıyor. Bunlardan biri de 'teflon gribi' olarak bilinen ‘polimer duman ateşi’...Teflon tava ve tencerelerin fazla ısıtılmasıyla ortaya çıkan dumanın solunmasından 4-8 saat sonra ani olarak titreme, yüksek ateş, baş ağrısı, kas ve eklem ağrısı, öksürük veve grip benzeri semptomlarla kendini gösteren bu hastalık ve korunma yolları ile ilgili tüm detaylar haberimizde...
#Teflon TavaSarımsak bizim mutfağımızda oldukça önemli bir yere sahip. Hem yemeklere lezzet veriyor hem de sağlığımıza sayısız faydası var ancak dönem dönem sarımsakla ilgili tartışma yaratan haberler gündeme geliyor. Şimdi de Çin sarımsağında insan dışkısı iddiası ortaya atıldı. Uzmanlar, Çin sarımsağının ciddi sağlık sorunlarına neden olabileceği konusunda uyarıyor. Peki Çin sarımsağı ile yerli sarımsağı nasıl ayırt edeceğiz? Kaliteli sarımsak nasıl anlaşılır? Çin sarımsağı tüketimi hangi sağlık sorunlarına neden olabilir? Uzmanlarla konuştuk.
#SarımsakGünlük hayatımızda en çok kullandığımız kozmetik ürünler arasında yer alan roll-on’ların ve deodorantların meme kanseri ile ilişkisi, uzun yıllardır tıp dünyasında tartışmalara neden olan önemli bir konudur. Araştırmacıların bazıları bu ürünlerin içeriğinde kullanılan kimyasal maddelerin kanser riskini arttırdığını savunurken, bazıları da bu iddiayı destekleyecek yeterli kanıtın olmadığını düşünüyor.
#Süheyla BUYRUKÇU