Kanserden Koruyan Besinler haberleri sayfasında Kanserden Koruyan Besinler hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 68 Kanserden Koruyan Besinler haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Kanser hastalıkları için ‘beslenmenin’ koruyucu faktör olduğu, bugün tüm uzmanların üzerinde hemfikir olduğu bir konu. “4 Şubat Dünya Kanser Günü” nedeniyle lifli gıda tüketmenin önemine dikkat çeken Gıda Mühendisi Ece Duru, özellikle kolon kanseri için lif içeren gıdaların koruyucu faktör fonksiyonu üstlendiğini belirtti.
#Lifli BesinlerÖnümüzdeki 25 yıl içerisinde her 2 kişiden birini etkileyeceği tahmin edilen kanser hastalığından korunmak için vücutta birçok farklı fonksiyonu olan vitaminler de önemli bir role sahip. Vitamin düzeyinin dengelenmesi, vücuttan toksik maddelerin atılmasını kolaylaştırarak kansere karşı koruyucu etki sağlıyor.
#Kanser HaftasıÇağımızın en önemli sağlık sorunlarından biri olan kanserin nedenleri arasında genetik ve çevresel faktörler ile sağlıksız beslenme ilk sıralarda yer alıyor. Yaşam tarzı ve beslenme planınızda yapacağınız birkaç küçük değişiklikle kanser riskini en aza indirebilir, ideal kilonuza ulaşabilir ve yaşam kalitenizi yükseltilebileceğini söyleyen Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Dyt. Sinem Uygun, “1-7 Nisan Kanser Haftası” öncesinde kanserden korunmak ve sağlıklı kalmak için doğru beslenme önerilerini anlattı.
#Besinlerin FaydalarıAkciğer kanseri dünyada her yıl yaklaşık olarak 1 milyon 300 bin kişinin ölüme sebep oluyor. Her nefesle hücrelere oksijen sağlayan akciğerleri kanserden korunmak için gerekli vitamin, mineral ve antioksidanların besinler yoluyla alınması gerekiyor.Uzman Diyetisyen Nilay Keçeci Arpacı “17 Kasım Dünya Akciğer Kanseri Günü” öncesinde akciğerleri korunmak için tüketilmesi gereken besinleri anlattı.
#Akciğer KanseriAilemiz ve sevdiklerimizle beraber uzun bir ömrü sağlıkla geçirmek en büyük isteğimizdir. Peki bunun için sağlığımıza ne kadar dikkat ediyoruz? Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Levent Kart, hayatımızı kısıtlayan, bizi ailemizden, dostlarımızdan koparan ve sinsi şekilde ilerleyen hastalık hakkında bilgileri paylaştı.
#Kanserden KorunmaMeme kanseri tedavisi sürecimi anlattığım ve röportajlarla desteklemeye çalıştığım yazı dizisinin son gününü ruhsal ve bedensel beslenmeye ayırmak istiyorum. Çünkü bu süreçte bir kez daha gördüm ki, ‘Komşumuza iyi geldi, sen de şunu ye’ lobisi çok güçlü. Elbette haklı oldukları noktalar da var. İnsan, ‘Belki iyi gelir’ umudu ile hepsini de denemek istiyor ama tersi de mümkün, iyi gelmeyebilir. İstedim ki, kulaktan dolma bilgi ile değil de tedavi sürecinde beslenmenin önemini ve kansere yakalanmamak için neler yapılması ve dahası ruhu nasıl beslemek gerektiğini uzmanlar anlatsın.
#Meme KanseriKanser hastalıkları için ‘beslenmenin’ koruyucu faktör olduğu, bugün tüm uzmanların üzerinde hemfikir olduğu bir konu. “4 Şubat Dünya Kanser Günü” nedeniyle lifli gıda tüketmenin önemine dikkat çeken Gıda Mühendisi Ece Duru, özellikle kolon kanseri için lif içeren gıdaların koruyucu faktör fonksiyonu üstlendiğini belirtti.
#Lifli BesinlerÇağımızın en sık görülen hastalıklarından biri olan kanser, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de giderek artıyor. Türkiye'de her yıl 160 bin kişiye kanser tanısı koyuluyor. Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) raporlarına göre; önümüzdeki yıllarda her 5 kişiden biri kansere yakalanma riski taşıyor. Sağlıklı beslenmek, fazla kilolardan kurtulmak ve hareketli bir yaşam sürmek ise kanser riskini yüzde 30-35 oranında azaltabiliyor. Soğan, sarımsak, brokoli, zeytinyağı, çekirdekli siyah üzüm, zerdeçal gibi daha birçok besin de bu hastalıktan korunmada bizlere yardımcı oluyor.
#KanserÖnümüzdeki 25 yıl içerisinde her 2 kişiden birini etkileyeceği tahmin edilen kanser hastalığından korunmak için vücutta birçok farklı fonksiyonu olan vitaminler de önemli bir role sahip. Vitamin düzeyinin dengelenmesi, vücuttan toksik maddelerin atılmasını kolaylaştırarak kansere karşı koruyucu etki sağlıyor.
#Kanser HaftasıÇağımızın en önemli sağlık sorunlarından biri olan kanserin nedenleri arasında genetik ve çevresel faktörler ile sağlıksız beslenme ilk sıralarda yer alıyor. Yaşam tarzı ve beslenme planınızda yapacağınız birkaç küçük değişiklikle kanser riskini en aza indirebilir, ideal kilonuza ulaşabilir ve yaşam kalitenizi yükseltilebileceğini söyleyen Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Dyt. Sinem Uygun, “1-7 Nisan Kanser Haftası” öncesinde kanserden korunmak ve sağlıklı kalmak için doğru beslenme önerilerini anlattı.
#Besinlerin FaydalarıAkciğer kanseri dünyada her yıl yaklaşık olarak 1 milyon 300 bin kişinin ölüme sebep oluyor. Her nefesle hücrelere oksijen sağlayan akciğerleri kanserden korunmak için gerekli vitamin, mineral ve antioksidanların besinler yoluyla alınması gerekiyor.Uzman Diyetisyen Nilay Keçeci Arpacı “17 Kasım Dünya Akciğer Kanseri Günü” öncesinde akciğerleri korunmak için tüketilmesi gereken besinleri anlattı.
#Akciğer KanseriAilemiz ve sevdiklerimizle beraber uzun bir ömrü sağlıkla geçirmek en büyük isteğimizdir. Peki bunun için sağlığımıza ne kadar dikkat ediyoruz? Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Levent Kart, hayatımızı kısıtlayan, bizi ailemizden, dostlarımızdan koparan ve sinsi şekilde ilerleyen hastalık hakkında bilgileri paylaştı.
#Kanserden KorunmaAraştırmalara göre gün içinde yeterli meyve ve sebze tüketenlerin, tüketmeyenlere göre yüzde 10 daha az kanser riski taşıyor. Radyasyon Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Oysul: "Bilimsel araştırmalara göre, her gün en az bir porsiyon meyve veya sebze tüketmek, ağız kanseri riskini yarı yarıya azaltıyor. Çalışmalar, günde 5 porsiyondan az meyve veya sebze tüketiminin, her 20 kanserden birinden sorumlu olduğunu gösteriyor."
#Sebze