Kalp Ritmi haberleri sayfasında Kalp Ritmi hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 769 Kalp Ritmi haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Ekmekci, erkeklerde orta yaş sendromunun risklerine dikkat çekti, ginseng ve benzeri enerji veren takviyelere dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulundu. Ekmekci, "Aşırı ginseng kullanımı kalp aritmilerini veya tansiyon yükselmelerini tetikleyebilir" dedi.
#Kalp HastalıklarıGaziantep'te, günlük yaşamda kalp ritmini ve tansiyonu ölçmek için göğsüne takılan 'holter' cihazı ile hastaneye gelen kalp hastası genç, aniden yere düşünce çevredekiler cihazı bomba sanarak panik yaşadı. Muayene için hastaneye gelenlerin yaşadığı panik ve hastaneden çıkmak için koşturmaları, güvenlik kameralarına yansıdı.
#GaziantepKöpeklerin insanların en iyi dostu olduğu yüzlerce yıldır her kültürde söylenegelen bir şey olmuştur da bir mama markasının reklamı, bu dostluğu bir adım öteye taşıdı. Reklamda, köpeklerle sahiplerinin kalp atışlarının birlikte oldukları sırada senkronize olduğu iddia ediliyor.
#KöpekÇok sevdiği yakınlarını kaybeden kişilerde kalp rahatsızlığı ya da felç geçirmeye neden olabilen kalp ritim bozukluğu riskinin arttığı tespit edildi. Bu riskin, vefat olayından sonraki iki hafta içinde en yükseğe çıktığı, bir yıl sonra ise normale döndüğü belirlendi.
#Kalp RitmiGıda takviyeleri son dönemde sağlıkla ilgili tartışmaların bir numaralı konusu. Vücudumuzda ve beslenmemizde yetersiz kalan çeşitli vitamin ve minerallerin yerini doldurmak için alınan bu takviyeler arasında şu an en popüleri magnezyum. Özellikle sosyal medyada herkesin mutlaka magnezyum takviyesi alması gerektiğine dair paylaşımlar öne çıkıyor. Ama gerçekten böyle bir ihtiyaç var mı? Daha da önemlisi magnezyum takviyeleri iddia edildiği gibi her derdin devası olabilir mi?
#SağlıkKalsiyum eksikliğinin uzun süre ihmal edilmesinin bazı hastalıklara davetiye çıkarabileceği uyarısında bulunan İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Tuğba Yetim, “Kalsiyum eksikliğine bağlı olarak kemiklerin zayıflaması ve kırılgan hale gelmesi, özellikle yaşlı bireylerde osteoporoz açısından ciddi risk oluşturur. Ayrıca, osteomalaziye yol açarak kemiklerin yumuşaması, kas zayıflığı ve ağrılara yol açabilir. Bunun dışında, zamanla kalp ritmi bozukluklarına dahi neden olabilir” dedi.
#SağlıkBugün Dünya Prematüre Günü. Doğum 37’nci haftadan önce olursa bebekler ‘prematüre’ olarak dünyaya geliyor. Dünyada her 10 bebekten biri prematüre. Türkiye’de ise bu oran yüzde 12.9. Sağlık Bakanlığı özellikle riskli gebeliklerin dikkatle izlenmesi gerektiğini vurguluyor.
#Dünya Prematüre GünüYapay zeka destekli program AIRE sayesinde, kalp hastalarının ölüm riskinin önceden tahmin edilebileceği ifade edildi. Programın, doktorların yerini alması için değil, “insanüstü” bir şey yaratmak için geliştirildiği belirtildi. Programın, 2025'in ortalarından itibaren İngiltere'deki iki sağlık kuruluşunda kullanılması planlanıyor.
#Kalp KriziCiddi ritim bozukluğuna yol açarak kalbi aniden durduran "Brugada sendromu" nedeniyle "şoklu kalp piliyle" yaşayan ve 17 yılda 150 kez kalbi duran 37 yaşındaki Alper Ayaz, "radyofrekans ablasyon" tedavisiyle kalbinin düzensiz çalışmasından ve sıklıkla elektroşok etkisine maruz kalmaktan kurtuldu. Ayaz, "Bazen ritim düzene girmediğinde kalp çıldırırcasına atıyor, pil hemen devreye giriyor. Bir günde 12 şok aldığımı hatırlıyorum. Sonrasında acile gittim, nabzım çok yüksekti, hemen hastaneye yatırdılar. Yine ağır olarak 6-7 şok aldım. Bir de bu ablasyon işlemini yaptırmadan önce evdeyken 7-8 şok birden aldım. Ablasyonla inşallah o günleri geride bırakacağım, daha güzel günlere erişeceğim" diye konuştu.
#Brugada SendromuCiddi ritim bozukluğuna yol açarak kalbi aniden durduran "Brugada sendromu" nedeniyle "şoklu kalp piliyle" yaşayan ve 17 yılda 150 kez kalbi duran 37 yaşındaki Alper Ayaz, "radyofrekans ablasyon" tedavisiyle kalbinin düzensiz çalışmasından ve sıklıkla elektroşok etkisine maruz kalmaktan kurtuldu. Ayaz, "Bazen ritim düzene girmediğinde kalp çıldırırcasına atıyor, pil hemen devreye giriyor. Bir günde 12 şok aldığımı hatırlıyorum. Sonrasında acile gittim, nabzım çok yüksekti, hemen hastaneye yatırdılar. Yine ağır olarak 6-7 şok aldım. Bir de bu ablasyon işlemini yaptırmadan önce evdeyken 7-8 şok birden aldım. Ablasyonla inşallah o günleri geride bırakacağım, daha güzel günlere erişeceğim" diye konuştu.
#Brugada SendromuKavurucu sıcaklarla birlikte gündemimize giren sağlık sorunlarından biri de yaz ishalleri. Hijyenik olmayan havuz suyunun yutulması, sıcakta bekleyip bozulan gıdalar ve seyahatler sırasında bilmediğimiz yerlerde yediğimiz içtiğimiz besinler, yaz ishallerinin oluşmasına zemin hazırlıyor. Özellikle çocuklar ve yaşlılar için hayati riski de beraberinde getiren yaz ishallerine karşı önlem almak şart.
#Buğra BuyrukçuJennifer Mann, sağlıklı bir yoga eğitmeni ve üniversite öğrencisiydi. Çok çalışıyordu ama hayatından memnundu. Ancak gizemli bir hastalık Mann'ı yatağından çıkıp banyoya bile gidemeyecek kadar güçsüz hale getirdi. Ağrıları nedeniyle yerinden kıpırdayamıyordu bile... Mann, bu hastalığın hayatını nasıl değiştirdiğini ve sağlığına yeniden nasıl kavuştuğunu anlattı.
#Jennifer MannFizyolojik ve/veya psikolojik nedenlerle görülen cinsel işlev bozukluklarından biri de sertleşme sorunudur. Cinsel ilişki için penisin ideal sertliğe ulaşamaması ve/veya sertliğini cinsel ilişki sonuna kadar sürdürememesi ile karakterize sertleşme problemi, dünya genelinde milyonlarca erkeği etkiliyor. Hâliyle hakkında merak edilen birçok farklı unsur bulunuyor. Bu haftaki köşe yazımda sertleşme problemi ile ilgili mutlaka bilinmesi gereken konulara değineceğim. Faydalı olması dileğiyle…
#Sertleşme SorunuŞimdilerde uykusuzluk sorununa çare olsun, uykuya dalmayı kolaylaştırsın diye pek çok insan ağırlıklı battaniye kullanıyor. Üreticiler bu battaniyelerin uyku kalitesini ve uykuda geçen süreyi artırdığını iddia ediyor. Peki ama uzmanlar ve araştırmalar ne diyor?
#BattaniyeÇağımızın en büyük sorunlarından biri olan uykusuzluk çoğu insanın ortak derdi. Şimdilerde bu soruna çare olsun diye pek çok insan ağırlıklı battaniye kullanıyor. Uyku kalitesini ve uykuda geçen süreyi artırması umuduyla alınan bu battaniyeler üreticilerin iddia ettiği gibi gerçekten işe yarıyor mu? Eskinin ağır yün yorganları yerine içine cam boncuklar veya plastik pellet koyularak üretilen bu battaniyeler sağlıklı mı? Bu konuda araştırmalar ve uzmanlar ne diyor?
#SağlıkPırıl pırıl güneşli bir yaz öğle sonrasıydı. Scott Knudsen, kızının birinci yaş gününü kutlayacakları için çok heyecanlıydı. Ancak bir anda insanın aklına en son gelecek şey gerçek oldu. Scott kaçacak fırsatı bile bulamadı ama yaşadığı şeyin vahametini saatler sonra eşinin yüzündeki dehşet ifadesini görünce anlayacaktı. İşte milyonda 1 gerçek olan bir hayatta kalma hikâyesi...
#Scott Knudsenİngiltere'de yaşayan Sylvia Chengo'nun 6 yaşındayken geçirdiği bir göz hastalığı, yıllar yıllar sonra doğum yapmasıyla nüksedince genç kadın görme yetisini kaybetti. Peki hamilelik göz sağlığını nasıl etkiliyor, başka hangi sağlık sorunlarına sebep oluyor? Hamilelikte yaşanan önemli sağlık sorunlarını ve riskleri uzmanlarla konuştuk. Detaylar haberimizde…
#Sağlıkİngiltere'de yaşayan 14 yaşındaki kız çocuğu battaniyesine sıktığı deodorant nedeni ile kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Acılı aile kızlarının ölümü sonrası başlattıkları kampanya ile aerosol ürünlerdeki tehlikelere dikkat çekmek istiyor.
#DeodorantMeclis’te 2023 bütçe görüşmesinin ilk gününde CHP ile AK Parti arasında yükselen tansiyon, dün AK Parti ile İYİ Partili milletvekilleri arasında yumruklaşmalara varan kavgayla devam etti. Kavga sırasında yumruklanan İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs yoğun bakımda tedaviye alındı.
#TBMMVAN'ın Başkale ilçesinde 10'uncu sınıf öğrencisi Hilal Rojda Demir (14), okul koridorunda aniden fenalaşıp yere yığıldı. Kalbi duran ve doktorların 40 dakika masaj yaptığı Hilal Rojda'nın kalp ritmi geri geldi. Öğrenci, daha sonra ambulans helikopterle Van'a sevk edildi.
#VanVAN'ın Başkale ilçesinde 10'uncu sınıf öğrencisi Hilal Rojda Demir (14), okul koridorunda aniden fenalaşıp yere yığıldı. Kalbi duran ve doktorların 40 dakika masaj yaptığı Hilal Rojda'nın kalp ritmi geri geldi. Öğrenci, daha sonra ambulans helikopterle Van'a sevk edildi.
#VanGiyilebilir sağlık teknolojileri, yerimize muayene olan avatarlarımız, idrar tahlili yapan pisuvarlar... Sağlık sektöründe bizi nasıl bir geleceğin beklediği önümüzdeki hafta The Future Healthcare Istanbul’da (FHI) konuşulacak. Bu önemli konferans öncesi FHI’ın kurucusu ve CEO’su Çağlar Gözüaçık’la bir araya geldik.
#Dr. Ecz. Metin UyarGreyfurt, tropikal bir narenciye meyvesi olarak bilinmektedir. Ekşi ve hafif acımsı bir tadı olan greyfurt oldukça faydalı bir meyve olmasına rağmen bazı ilaç gruplarıyla etkileşime girebilmektedir. Greyfurt tüketmek; kalp sağlığı için fayda sağladığı gibi bağışıklık sistemini de güçlendirmektedir. Aynı zamanda vücut için birçok farklı faydası da bulunmaktadır. Ancak bazı kişilerin greyfurt tüketmemesi gerekmektedir. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Greyfurt