Kalp Krizi Riski haberleri sayfasında Kalp Krizi Riski hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 1997 Kalp Krizi Riski haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Soğuk havalarda kalp damar hastalıkları ve kalp krizi riskinin arttığına işaret eden Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Kenan Sönmez, “Soğuk havada ağır yemekler yemeyin. Yemekten sonra soğukta egzersiz veya iş yapmayın. Soğuk rüzgâra karşı yürümeyin. Kar küremek gibi aşırı güç gerektiren ağır işlerden kaçının. Dışarıda bulunmanız zorunluysa birkaç kat giyinin, giysilerinizin en üst tabakasında yağmur ve rüzgâr geçirmeyen koruyucu olanları seçin. Yüzünüzü, ellerinizi ve ayaklarınızı soğukla temastan koruyun” uyarısında bulundu.
#Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Kenan SönmezKış aylarında kalbi soğuktan korumanın yollarını anlatarak kalp için beslenme önerileri veren Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Sabahattin Gündüz, “Kış aylarında kalbimizi soğuktan korumak için kalın kıyafetler giymek yerine ince ve kat kat kıyafetler tercih etmeliyiz” dedi.
#Kardiyoloji UzmanıADANA Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Şerafettin Demir, sıcak havalarda kalp krizi vakalarında artış olduğunu belirtip, kalp hastalarını uyararak, hafif gıda ve bol su tüketimi önerisinde bulundu.
#Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Şerafettin DemirTürkiye’de artan sıcak havaların ardından uzmanlar kalp hastalığı bulunanlara önemli uyarılarda bulundu. Prof. Dr. Ahmet Baltalarlı, “Ultraviyole havadaki virüsler için temizleyici bir olay ama sıcak havalar kalp ve damar hastaları için risk oluşturuyor” dedi.
#KalpDünyada ve Türkiye’de çok yaygın görülen ailevi hiperkolesterolemi(yüksek kolesterol) genç kalp krizlerine yol açtığı için halk sağlığı sorunu olarak kabul ediliyor. Avrupa Ateroskleroz Derneği (EAS) Gelecek Başkanı Prof. Dr. Lale Tokgözoğlu, hastalığın Türkiye’de 100-200 kişide birinde görüldüğünü tahmin ettiklerini söyledi.
#KolesterolSigara içen birinin ciğerleri, damarları sigara içtikten sonra hiç sigara içememiş biri gibi olabilir mi yoksa illa bir hasar alır mı? Yeni bir çalışma, bir kişinin sigarayı bıraktıktan sonra kalp hastalığı riskinin ortalamaya düşmesinin yirmi yıldan fazla sürebileceğini, kardiyovasküler sisteminin hiç sigara içmemiş birine benzemesinin 25 yıl süreceğini söylüyor.
#SigaraHiç düşündünüz mü yıllardır sigara içen birinin sigarayı bıraktıktan sonra ciğerlerinin tamamen temizlenmesi, kalp ve damarlarının hiç sigara içmeyen birininkine benzemesi ne kadar zaman alır? Süreyi kısa sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Güney Kore'deki araştırmacılar, uzun süredir sigara içen bir tiryakinin kardiyovasküler sisteminin hiç sigara içmemiş birine benzemesinin ne kadar sürdüğünü keşfetti: Tam 25 yıl…
#SigaraDaha sevgili Fedon denize bile düşmeden sıcaklar öyle bir bastırdı ki... Çoğumuz ondan önce ya Boğaz’ın ya Ege, Akdeniz’in ya da henüz üstü bile açılmayan kapalı bir havuzun serin sularına çoktan bıraktık kendimizi. Türkiye genelinde sıcak hava dalgası etkisini sürdürüyor. Gerçi bugün itibari ile hava bir tık serinleyecek hatta İç Anadolu Bölgesi bir miktar yağmur da alacak ama sonrası yine tufan... Bu yaz sıcaklık rekorları kırılacak. Geçtiğimiz yıl İstanbul, 41.3 derece ile son 85 yılın rekorunu kırmıştı. Bu yıl termometre 42-43’ü görecek. Peki ne oldu da sıcak daha haziranın başında birdenbire bastırdı? Bu yılın farkı ne? Ve dahası beynimiz kavrulmasın, kalbimiz teklemesin diye ne gibi önlemler alınmalı?
#Hava SıcaklıklarıRamazan Bayramı’nda beslenme ve kalp sağlığına ilişkin bilgiler veren TOBB ETÜ Tıp Fakültesi, Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Bozbaş, ‘Bugün bayram, bugün bir şey olmaz’ algısının son derece yanlış olduğunu vurgulayarak “Ağır yemek sonrası kan şekerimiz aniden yükselir ve buna cevap olarak vücudumuzda yüksek oranda insülin salgılanır. Bu yaşanılan şekerdeki yükselme kalp sağlığımızı olumsuz etkiler” uyarısında bulundu. Prof. Bozbaş, şu bilgileri verdi:
#Ramazan Bayramıİlk aşık olduğumuzda neden gözümüz karşımızdakinin kusurlarını görmez? Karnımızda uçuşan kelebeklerin, terleyen avuçlarımızın sebebi nedir? Neden hep sevdiğimizle birlikte zaman geçirmek ister, onu yeri gelince kendimizden bile kıskanırız? Peki sevilen kişi hayatımızdan çıktığında bu kaybın vücudumuza nasıl bir etkisi olur? Bilim insanları bütün bunları teker teker anlattı...
#AŞKDünya Sağlık Örgütü’ne göre dünya genelinde sigara kullanım oranı azalıyor. Ancak Türk Toraks Derneği ülkemizde artış olduğunu söylüyor. Üstelik uzmanlar öğrenciler arasında da yaygınlaşan elektronik sigara ve türevlerinin tütünden daha zararlı olduğunu belirtiyor.
#Hazan Aköz Işıkİnflamasyonun kalp krizi riskini artırabileceğine ilişkin araştırmalar gün geçtikçe daha net veriler ortaya koyuyor. İyi haber: Artık doktorların elinde bu riski ortadan kaldırabilen bir ilaç var! 2006 yılında başlayan ve günümüze dek uzanan araştırmalar olumlu sonuçlar verdi. 2.000 yılı aşkın bir süredir çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanılan kolşisinin kalp krizi başta olmak üzere kardiyovasküler hastalık riskini azalttığı ortaya çıktı. İşte tıp dünyasında devrim niteliğindeki bu gelişmenin tüm detayları...
#Kolşisinİnflamasyonun kalp krizi riskini artırabileceğine ilişkin araştırmalar gün geçtikçe daha net veriler ortaya koyuyor. İyi haber: Artık doktorların elinde bu riski ortadan kaldırabilen bir ilaç var! 2006 yılında başlayan ve günümüze dek uzanan araştırmalar olumlu sonuçlar verdi. 2.000 yılı aşkın bir süredir çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanılan kolşisinin kalp krizi başta olmak üzere kardiyovasküler hastalık riskini azalttığı ortaya çıktı. İşte tıp dünyasında devrim niteliğindeki bu gelişmenin tüm detayları...
#Kolşisinİnsan vücudunda kanın pıhtılaşma süresi sağlık için çok önemlidir. INR testi ise kandaki pıhtılaşma süresini ölçen bir testtir. INR testi insan sağlığı için çok önemli testler arasında yer almaktadır. Düşüklüğü veya yüksekliği önemli sağlık sorunlarını da beraberinde getirebilir. Peki INR nedir? INR değeri kaç olmalıdır? Düşüklüğü ile yüksekliği nedenleri ve belirtileri nelerdir? İşte, bilinmesi gereken tüm detaylar.
#SeodıshaberCovid-19 aşıları ilk çıktığı günden beri 'aşı karşıtları' vardı. Şimdi ise pandemi sürecinde aşı olan ve sonrasında "Keşke olmasaydım" diyen 'aşı pişmanları' ortaya çıktı. Bu kişiler, pişmanlıklarının en temel sebebini aşı olduktan sonra hastalanmaları olarak anlatıyorlar. Uzmanların ise bu kaygıya çok net yanıtları var. Öte yandan aşı karşıtları ve aşı pişmanlarının sayısının hızla artması "Olası yeni bir pandemide aşı olacak insan kalmayacak, bizi aşılar da mı kurtaramayacak?" sorusunu beraberinde getiriyor. Aşı karşıtlarının ve pişmanlarının iddialarını/endişelerini konunun uzmanlarına sorduk, bilimsel cevaplarla konuya noktayı koyduk
#Aşı PişmanlığıCovid-19 aşıları ilk çıktığı günden beri 'aşı karşıtları' vardı. Şimdi ise pandemi sürecinde aşı olan ve sonrasında "Keşke olmasaydım" diyen 'aşı pişmanları' ortaya çıktı. Bu kişiler, pişmanlıklarının en temel sebebini aşı olduktan sonra hastalanmaları olarak anlatıyorlar. Uzmanların ise bu kaygıya çok net yanıtları var. Öte yandan aşı karşıtları ve aşı pişmanlarının sayısının hızla artması "Olası yeni bir pandemide aşı olacak insan kalmayacak, bizi aşılar da mı kurtaramayacak?" sorusunu beraberinde getiriyor. Aşı karşıtlarının ve pişmanlarının iddialarını/endişelerini konunun uzmanlarına sorduk, bilimsel cevaplarla konuya noktayı koyduk
#Aşı KarşıtlığıAnne ve babaların ödül olarak çocuklarına fast food yiyecekler aldığına dikkat çeken Prof. Dr. Ali Kağan Gökakın, “Ebeveynler eğer bu alışkanlığa devam ederse, çocukların gelecekte kanser gibi ölümcül hastalıklara kapılmalarına ön ayak olmuş olacaklar. Verdikleri ödül cezaya dönüşecek” dedi.
#HamburgerFast Food zincirlerinin “oyuncaklı çocuk menüleri” tehlike saçmaya devam ediyor. Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Ali Kağan Gökakın, “Türkiye’de çocuklarda obezite salgınının daha da artması fast food türü beslenmeden kaynaklanıyor.Anne ve babalar ödül olarak çocuklarına hamburger, hot dog gibi fast food yiyecekler almaya devam ederlerse, onların gelecekte kalp krizi riskine, kanser gibi ölümcül hastalıklara kapılmalarına ön ayak olmuş olacaklar. Verdikleri ödül cezaya dönüyecek” dedi.
#Fast FoodDüzenli spor, yaşam kalitesini arttırmanın en etkili yollarından biri. Fakat bunun için gerekli motivasyonu kolay kolay bulamıyoruz. Belki şimdi yeni bir yıla başlamanın itici gücünü kullanabiliriz. Hareketli bir yaşama geçme kararını uygulamaya koymak için neler yapabileceğimizi uzmanlara sorduk.
#SporAntalya'nın Manavgat ilçesinde yılanın ısırdığı hemşire Ayşegül Özünal'ın (35) hayati tehlikesi devam ediyor. Eşinin entübe edildiğini söyleyen İbrahim Özünal (35), “Yılanın engerek olduğu tespit edildi. Bacağını kangrenden kurtarmak için ameliyat edildi" dedi.
#AntalyaOlta avcılığı, insanların yapmaktan en çok hoşlandığı aktiviteler arasında yer alıyor. Balık beslemek gibi balık avlamak da insanları çok mutlu eden hobiler arasında yer alır. Olta avcılığı yapan kişiler tarafından yakalanan balıklardan birisi de kötek balığıdır. Kötek Balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır sizler için derledik.
Son bir haftada hava sıcaklığı 10 derece birden düştü. ‘Kar geliyorum’ dedi ama kapanan yollar sebebiyle birçoğumuz için durum eziyete dönüştü. Son 3 gündür bizim sokakta, tıpkı sizlerinkinde de olduğu gibi hummalı bir çalışma var. Kimi elinde kürek, kapı önündeki karı temizliyor saatlerce, kimi arabasını... ‘Kar mikropları öldürüyormuş’ diyen, soluğu temiz havada antrenmanda ya da yürüyüşte alıyor. Oysa soğuk hava kalp krizi geçirme riskini arttırıyor. Özellikle de sigara içenler ile kronik bir hastalığı olanlar tehlike altında. Kardiyoloji uzmanı Doç. Dr. Polat Canpolat ile konuştum.
#Soğuk HavaAşırı bulaşıcılığına rağmen hastalığın daha hafif geçtiği Omicron ile tehlike azaldı mı? Yoksa söz konusu rehavet zaten yüksek olan bulaşıcılığı tetikleyerek vakaların rekor seviyelere gelmesine mi sebep oluyor? Omicron pandemiyi bitirecek bir umut mu, yoksa büyük risk taşıyan bir rehavet mi?
#OmicronTermometrelerin 49.4 dereceyle rekor kırdığı Kanada’da aşırı sıcaklar nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 230’u aştı. St. Petersburg 116 yıl sonra 30 dereceyi gördü. Türkiye’de de durum benzer. Afrika sıcakları yurda girdi... Yarından itibaren yurt genelinde son yılların en sıcak günleri yaşanacak. İstanbul’da sıcaklığın gölgede 38 derece olması bekleniyor. Hem bu sıcaklıkların nedenini hem de kişisel olarak sıcak ile baş etmenin yöntemlerini sordum. İşte yanıtı...
#YAZARBaş ağrısını ortaya çıkaran ve ağırlaştıran faktörlerin belirlenmesi; tanının ortaya konmasında veya uygun bir tedavi yaklaşımının seçilmesinde çok önemlidir. Medicana Avcılar Hastanesi Nöroloji Uzmanı, Uzm. Dr. Nejla Çabuk baş ağrıları hakkında önemli bilgiler verdi.
#Baş Ağrısıİngilizcede İllness ve Sickness kelimeleri ''Hastalık'' anlamına gelir. Hasta manasında kullanılan sözcükler ise şunlardır: İll, Patient ve Sick. Hastalıklar kendi içerisinde birçok türe ayrılır. Örneğin: Heart Diseases / Cardiac Diseases, Kalp Hastalıkları demektir. İngilizce hastalıkların isimleri nelerdir, yazılışı ve telaffuzu nasıl? Örnek cümleler ile birlikte detaylı bir şekilde derledik.
#İngilizce Hastalıkların İsimleri Yazılışı Ve Telaffuzu