Veganlık dünya genelinde giderek daha fazla insanın dikkatini çeken bir yaşam biçimi. Et, tavuk, balık gibi her türlü hayvan etinin, bu hayvanların doğal hayatta yavruları için yaptığı süt, yumurta, bal gibi hayvansal ürünlerin ve bu ürünlerden elde edilen peynir, yoğurt, kefir gibi yiyeceklerin hiçbirinin tüketilmediği beslenme şekline vegan beslenme deniyor. Ama veganlık sadece bir beslenme biçimi değil. Etik, sağlık ve çevre olmak üzere farklı boyutları olan bir yaşam felsefesi…
#Metro MarketYaşlılık lekeleri veya diğer adıyla güneş lekeleri, genellikle güneşe sık maruz kalan yüz, el ve omuz gibi bölgelerde ortaya çıkan koyu renkli cilt lekeleridir. Bu lekeler, cildin melanin üretiminin artması sonucu oluşur ve yaşla birlikte daha belirgin hale gelebilir. Birçok kişi bu lekelerin sadece güneş hasarından kaynaklandığını düşünse de, aslında yaşlanma süreci ve vücuttaki diğer biyokimyasal süreçler de bu lekelerin oluşumunda etkilidir.
#Yaşlılık LekeleriBitki bazlı beslenme artık çoğumuzun aşina olduğu bir trend. Sebze ve meyvelerin yanı sıra ürün çeşitliliği de giderek artıyor. Bu alanda reçeteler geliştiren şef Beril Oymak’tan bitkisel ürünleri sofralarımıza nasıl dahil edebileceğimizi dinledik ve Metro Chef’in bitki bazlı mezeleriyle hazırladığı enginar ve kuru domatesli hafif wrap’in tarifini aldık.
#GastronomiHer yıl milyonlarca insanda karın ağrısı, yüksek ateş, ishal gibi belirtilerle seyreden enfeksiyonlara sebep olan salmonella, çok kolay bulaştığı ve en beklenmedik yerlerde pusuya yattığı için "sinsi bakteri" olarak anılıyor. Peki özellikle çocukları ve yaşlıları tehdit eden bu mikroptan kaçınmak için ne yapabiliriz?
#SalmonellaRamazan ayının en güzel yanı iftarda aile ve dostlarla birlikte olmaktır ama bazen sofranın etrafındakiler, bazen de sofranın kurulduğu yer değişebilir. Her nerede ve kiminle olursak olalım lezzetli bir sofra kurmak aslında hiç de zor değil. Nasıl mı? İşte herkesin kendine göre bir mutluluk bulacağı 5 harika piliç tarifi!
#Sponsorlu İçerikBoş kalan mideyi rahatlatacak, içimi çok kolay pırasa çorbası hazırladık. Pırasayı sevmeyenlere pırasayı sevdirecek bir Kremamsı kıvamıyla gönülleri fethediyor. Pırasa Çorbası: kış aylarının lezzeti pırasanın çorbası da enfestir. İşte, çorbadan tatlıya lezzetli ve pratik Ramazan 20. gün menüsü...
#Ramazan 20. Gün MenüsüMide asidinin yemek borusuna doğru yükselmesi ile meydana gelir. Reflü en çok 30-40 yaş aralığındaki nüfusun %30-40’ını etkiler. Şişmanlık, hamilelik, karın içi basıncın artması, genetik yatkınlık gibi durumlar, reflü oluşumunda büyük rol oynar. Peki, reflüye iyi gelen kuruyemişler nelerdir? Reflüye hangi kuruyemiş türleri iyi gelir detayları ile sizler için derledik.
#Reflüye İyi Gelen KuruyemişlerSağlıklı bir cinsel yaşam için en önemli etkenlerden biri şüphesiz sağlıklı beslenmedir. Besleyici bir diyet, fiziksel aktivitelerin ve duygusal durumun yanında cinsel gücü doğal yolla artırmanızda oldukça etkilidir. Peki, cinsel gücü artıran besinler nelerdir? İşte kadınlarda ve erkeklerde cinsel gücün artmasını sağlayan o mucize yiyecekler...
#Cinsel Gücü Artıran BesinlerHer besinin bir kalori değeri bulunmaktadır. İnsanların günlük almaları gereken kalori miktarları vardır. Özellikle diyet yapan kişilerin aldıkları kalorilere dikkat etmeleri gerekmektedir. Kajunun da kalorisi merak konusu olmaktadır. Kaju besin değerleri: 100 gr Kaju kaç kalori? Protein ve karbonhidrat değerleri nasıldır tüm detayları derledik.
#Kaç KaloriYaz aylarında kilo vermeye çalışmak daha bir önem taşırken aynı zamanda birbirinden lezzetli içecekler ve salata tarifleriyle daha da kolay bir hal alır. Siz de kış aylarında fit görünümünüzü korumak ya da kilo vermek için aşağıda paylaşacağımız kalorisi düşük, zayıflatan diyet salata tariflerine mutlaka bir göz atın.
#Diyet SalayaKaju, kalsiyum, magnezyum, demir ve potasyum gibi vitamin ve mineraller içeriyor. Daha çok fıstık haliyle bilenen bu kuruyemişin besin değeri oldukça yüksek ve sağlık için de çok faydalı. Peki kajunun faydaları nelerdir, nelere iyi gelir? İşte kajunun faydaları...
#KajuSon dönemde artan popülaritesi ile birlikte çerez tabaklarını süsleyen gıdalardan biri kajudur. Kaju meyvesi kavrulmuş ya da çiğ olarak tüketilebilir. Kaju nasıl yetişir? Kaju Türkiye'de en çok ve en iyi nerede yetişir ve nasıl yetiştirilir? İşte kaju meyvesi ile ilgili detaylar.
#Kaju AğacıDış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Ruanda İş Konseyi Başkanı Erhan Barutoğlu, Türkiye ile Afrika arasındaki ticaret hacminin 26 milyar dolar civarında olduğunu belirterek, "Son yıllarda Türk dizilerinin Afrika'ya girmesi, büyükelçiliklerin ve ticaret müşavirliklerinin açılması, 42 ülkede ikili ilişkiler için yoğun çalışmalar yapılması sayesinde Afrika'da Türkiye'ye sıcaklık ve merak duyulmaya başlandı." dedi.
#Türkiye Kadın Girişimciler DerneğiCanı tatlı çekenlerin zararsız çözüm arayışında listenin başında granola barlar geliyor. Yulaf ve kurutulmuş meyvelerin yanı sıra bal veya pekmez gibi malzemeler de kullanılarak yapılan granola barlar çayın ve kahvenin yanına da çok yakışıyor. Üstelik kapalı bir kavanozda sakladığınız takdirde tazeliğini de uzun süre kaybetmeyen katkısız granola barı evinizde yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler ve yapılış aşamaları aşağıda.
#Granola BarProbiyotik yiyecekleri son dönemde sıkça duyuyoruz. Metabolizmanın hızlanmasına ve bağırsakların çalışmasına büyük katkı sağlayan probiyotikleri sabah saatlerinde tüketmek ise maksimum fayda sağlıyor. Bizim de size harika bir probiyotik kahvaltı tarifimiz var!
#Probiyotik BesinlerUzmanların dost bakteriler olarak nitelediği probiyotikler, bağırsak duvarını kaplayarak koruyucu bir tabaka oluşturur ve çeşitli sağlık problemlerine neden olan düşman bakterilere karşı doğal biyolojik barajlar inşa eder. Probiyotikleri koruyup desteklemenin bir yolu yanlış beslenme ve gereksiz ilaç kullanımından uzak durmaktır. Peki, probiyotik tam olarak nedir, hangi besinlerde bulunur?
#Probiyotik