Fotoğraf: iStock
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2020 14:48 3dk okuma
Canı tatlı çekenlerin zararsız çözüm arayışında listenin başında granola barlar geliyor. Yulaf ve kurutulmuş meyvelerin yanı sıra bal veya pekmez gibi malzemeler de kullanılarak yapılan granola barlar çayın ve kahvenin yanına da çok yakışıyor. Üstelik kapalı bir kavanozda sakladığınız takdirde tazeliğini de uzun süre kaybetmeyen katkısız granola barı evinizde yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler ve yapılış aşamaları aşağıda.
Malzemeler:
1,5 su bardağı yulaf
1 su bardağı kuru üzüm
Hindistan cevizi
10-12 adet badem
5-6 adet kaju fıstığı
5-6 adet hurma
2 yemek kaşığı bal
2 yemek kaşığı fıstık ezmesi
1 yemek kaşığı pekmez
Nasıl yapılır?
Badem ve kajuyu fırında 5 dakika ısıtarak gevrekleştirin.
Kuru üzüm, badem, kaju ve hurmayı mutfak robotumda çekerek hamur kıvamına getirin.
Yulaf ezmesi ve Hindistan cevizini de ekleyip harmanlayın.
Pekmez, bal ve fıstık ezmesini bir kapta karıştırıp biraz ısıtın.
Yulaflı karışımı da pekmezli karışıma ekleyip elinizle karıştırın.
Fırın tepsisine bir yağlı kağıt serip hazırladığınız malzemeyi elinizle tepsiye yayın.
Fırını 175 dereceye ayarlayıp tepsiyi fırına verin ve 15-20 dakika kadar kurutun.
Pişen granolaları soğuduktan sonra dilimleyin ve servis edin. Afiyet olsun…
Videoyu Oynat Oynat Yüklendi : 0%
Yükleniyor : 0%
Tam Ekran Caption Settings Dialog
Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
Text Color White Black Red Green Blue Yellow Magenta Cyan Transparency Opaque Semi-Transparent Background Color Black White Red Green Blue Yellow Magenta Cyan Transparency Opaque Semi-Transparent Transparent Window Color Black White Red Green Blue Yellow Magenta Cyan Transparency Transparent Semi-Transparent Opaque Font Size 50% 75% 100% 125% 150% 175% 200% 300% 400%
Text Edge Style None Raised Depressed Uniform Dropshadow
Font Family Proportional Sans-Serif Monospace Sans-Serif Proportional Serif Monospace Serif Casual Script Small Caps
Defaults Done