Değişen dünya ile birlikte kahve kültürümüzde de gelişmeler oldu. Türk kahvesi hala popülerliğini koruyorken, yeni nesil sütlü ve şuruplu kahveler de hayatımıza hızlı bir giriş yaptı. Peki bu kadar sevilen ve tüketilmeden bir gün bile neredeyse geçirilmeyen kahvenin faydaları neler? Uzman Diyetisyen Işınsu Köksal ve Diyetisyen Gülhan Koca bu konuda açıklamalarda bulundu.
#KahveHindistan cevizi yağı birçok değişik faydası ile beraber ön plana çıkarken, özellikle zayıflama noktasında dikkat çekiyor. Bu yüzden nasıl ve ne zaman kullanılması gerektiğine dair bilgi alınmaya çalışılmaktadır. Peki, Hindistan cevizi yağı zayıflamak için nasıl kullanılır? Hindistan cevizi yağı ne zaman içilmeli? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Hindistan Cevizi YağıRamazan ayı içerisinde olduğumuz şu günlerde oruç tutmanın etkisiyle hazımsızlık, şişkinlik, kabızlık gibi mide-bağırsak problemlerinin görülme sıklığı da artabiliyor. Aynı zamanda birçoğumuz koronavirüs sebebiyle haraketli hayatlarımıza ara verip günün büyük bir kısmını evde geçiriyoruz. Dolayısıyla bu günlerde hareketsizlik, düzensiz yaşam tarzı, kötü beslenme ve stres de birçok sindirim problemine yol açabiliyor. Fakat bu dönemde yaşam ve beslenme şeklinizde yapacağınız bazı değişikliklerle bu problemleri azaltabilir veya bunlardan kurtulabilirsiniz.
#Şeyma YılmazYeni tip koronavirüsten korunmak için çok önemli olan güçlü bağışıklık sisteminin, Ramazan Ayında da korunması, iftar ve sahurda yeterli ve dengeli beslenmek büyük önem taşıyor. Virüslere karşı vücudumuzu korumak için, bağışıklık sistemini olumlu etkileyen faktörlerden en önemlisinin sağlıklı ve dengeli beslenme olduğunu söyleyen Diyetisyen Renan Güneş önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
#RAMAZANÇok şanslıyım ki her seyahatim bir yemek bahanesiyle ortaya çıkıyor. Boston Üniversitesi Gastronomi Bölümü’nde Türk mutfağını anlatmak için New York’a gittiğimde de çok heyecanlıydım. Ne de olsa dünyanın en gelişmiş, en rafine yeme-içme mekanlarını görebileceğim gastronomi başkentine gidiyordum.
#Sahrap SoysalÇalışanlar günün büyük bir bölümünü iş yerlerinde geçirirken, beslenme gereksinimlerini de işyeri yemekhanelerinde, ofislerde veya çalışma alanına yakın yerlerde karşılıyorlar. Yapılan işin niteliğine göre çalışanın her türlü besin ihtiyacının değişkenlik gösterdiğini belirten Diyetisyen Sibel Mumcu, “Fiziksel ve zihinsel verimliliğin yüksek olması için yeterli enerji alımı kadar besin öğeleri yönünden yeterli bir beslenme planı izlenmesi de önemli. Yoğun iş hayatı bazen bu dengenin göz ardı edilmesine neden olabiliyor” dedi, kahvaltı, öğle yemeği ve atıştırmalıklara ilişkin ofis çalışanlarına önemli bilgiler verdi.
#Ofiste BeslenmeFaydalı Mamuller adlı şirketin kurucusu Bahar Şamhili Tanju, Gurvita adlı yeni bir marka yarattı. Markayla birlikte kemik suyu başta olmak üzere diğer sakatat çeşitlerinin de çorbalarını üreten Tanju, “Kemik erimesi rahatsızlığı geçirdim. Doktorlar hayatımdan kemik suyunu eksik etmememi söyledi. Sonra da bu işe girdim” diyor.
#Faydalı MamullerBeslenme üzerine hazırladığı kitapları ve adıyla anılan diyeti ile tanınan Prof. Dr. Canan Karatay, zeytinin doğanın bir harikası olduğunu belirterek, "Zeytin ağacını kesmek cinayettir. Çok ağır konuşuyorum ama bana öyle geliyor. Bir dalına bir yaprağına bile hasar gelmemesi lazım" dedi.
#Canan Karatay