Kafein Tüketimi haberleri sayfasında Kafein Tüketimi hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 772 Kafein Tüketimi haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Tekrarlayan gebelik kaybı ardışık olarak iki veya daha fazla sayıda gebelik kaybının yaşanması olarak tanımlanır. Bu durum, kadınların yaklaşık %1-2'sini etkileyen ciddi bir üreme sağlığı sorunudur. Genetik faktörler, anatomik bozukluklar, hormonal dengesizlikler, bağışıklık sistemi sorunları, birtakım enfeksiyonlar ve çevresel faktörler tekrarlayan gebelik kayıplarına yol açan problemler arasında gösterilebilir.
#Tekrarlayan Gebelik KaybıBütüncül tıp konusunda verdiği eğitimlerin yanı sıra ‘Titreşim Tıbbı’ ve ‘Açlık Diyeti’ kitaplarıyla da tanınan uzman Dr. Murat Balanlı’nın ‘Ah Bir Uyuyabilsem...’ adlı yeni kitabı yayımlandı. Uyku hakkında kritik bilgiler ve daha iyi bir gece uykusu elde etmek isteyenlere yönelik tavsiyeler içeren kitabı, yazarı Balanlı’yla konuştuk.
#Dr. Murat BalanlıSigarayı bırakmanın kesin ve etkili tek bir yolu bulunmuyor. Ancak kararlı bir şekilde adımlar attığınız halde yine de sigaradan kurtulamıyorsanız tükettiğiniz gıdalar farkında olmadan bağımlılığınızı tetikliyor olabilir. Peki hangi yiyecekler sigarayı bırakamamanızın nedeni olabilir? Sigarayı bırakmak için hangi besinleri tüketmek gerekir? Uzman Diyetisyen Yasemin Öztürk ile mercek altına aldık.
#Sigara BağımlığıSevgili Hürriyet okurları... Bu hafta sağlık köşemizin konusu halk arasında ‘kemik erimesi’ olarak bilinen osteoporoz. Osteoporoz da en önemli dikkat edilmesi konulardan birisi ise beslenme. Diyetisyen Neslihan Öztürk Aktepe ile osteoporoz ve beslenmenin önemini konuştum. İşte verdiği önemli bilgiler...
#Şenol Kalyoncu'Baloncuklu çay' olarak bilinen aromalı çaylar, son dönemde özellikle gençler arasında giderek popülerleşiyor. Ancak yakın zamanda yapılan bir araştırmayla sütle çayın karıştırılması ve üzerine buz ile aroma eklenmesiyle elde edilen bu çayların, aşırı tüketiminin depresyona yol açabileceği tespit edildi. Peki, bu içecekler neden depresyona neden oluyor? Siyah çay ve kahve çeşitleri de depresyona neden olabilir mi? Günlük rutinimizin bir parçası olan bu içecekleri uzmanlarla mercek altına aldık.
#SağlıkKALP çarpıntısının, kişinin kalp atışını hissetmesi olarak tanımlandığını kaydeden Özel Akut Kalp Damar Hastanesi’nden Kardiyoloji Uzmanı Dr. Uğur Hepçivici, her çarpıntı şikayetinin kalple ilgili bir problem olduğunu göstermediğini vurguladı. Birçok sebepten dolayı çarpıntı hissedebileceğini ifade eden Hepçivici, “Kalp, irade dışında çalışan bir organdır. Kendi çalışma şekli vardır. Dakikada 60—100 arasında uyarı üreterek kasılmasını ve kanın vücutta dolaşmasını sağlar. Çarpıntı durumlarında genelde nabız hızlanır. Bu hızlanma bazen normal ritimde olur. Koşma, heyecanlanma durumlarında nabzın hızlandığı gibi olur. Bazen de bir ritim bozukluğu olur ve kalp o şekilde hızlanır. Bazen hiçbir şey olmadan stres, anksiyete, panik atak, kansızlık, yüksek kafein tüketimi, tiroit hormonlarında dengesizlik, egzersiz gibi faktörler de nabzın hızlanmasına sebep olabilir” dedi.
#1Migren ağrıları yüzünden hayatı kâbusa dönenler çareyi Türkiye'de de kullanılmaya başlanan aşılarda arıyor. Aşılar migren için kesin çözüm mü? Aşı fiyatı ne kadar? Neler yaparsak ataklardan korunuruz? Aşılar ve migren ile ilgili tüm merak ettiklerimizi uzmanlara sorduk ve A'dan Z'ye bir migren dosyası hazırladık.
#SağlıkNabız, sürekli çalışan kalbin kasılıp gevşeyerek kan damarlarına uyguladığı kuvvete denilmektedir. Kalbin bir dakika içerisinde kaç kez kasıldığının farklı teknikler ile duyumsanması, nabız olarak tanımlanmaktadır. Nabız sayısı cinsiyet, yaş ve fiziki özelliklere göre farklılık göstermektedir. Hastalık ve stres gibi sebeplerden ötürü nabız sayısı aynı kişide bile değişebilmektedir. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Kadınlarda Nabız Kaç OlmalıHalk arasında kahve içmenin kalp ritmini olumsuz etkilediğine dair yaygın bir inanış vardı. Fakat Jama Internal Medicine Dergisinde yayınlanan bir araştırma ile bu durumun gerçeği yansıtmadığı ortaya konuldu. Ezber bozan araştırmaya dair açıklamalarda bulunan Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Yiğit Çanga, “Kahve tüketiminin aritmi riskini artırdığına dair kanıyı ortadan kaldıran bu çalışma kapsamında 390 bin kişi 4 buçuk yıl boyunca takip edildi. Bu bilimsel çalışmanın sonucuna göre; kahvenin aritmi riskini artırmadığı, aksine içilen her bir fincan kahvenin ritm bozukluğu riskini yüzde 3 oranında düşürdüğü ortaya konuldu” dedi.
#KahveAkciğer lekesi, üst solunum yolu enfeksiyonu nedeniyle meydana gelmektedir. Akciğerler, göğüs kafesinin sağ ve solunda bulunan hayati organlardır. Akciğer lekesinin en bilinen nedeni üst solunum yolu Enfeksiyonlardır. Solunumla birlikte vücuda giren virüs ve bakteriler akciğer zarında tahribata neden olabilmektedir. İşte akciğer lekesi nedir? Neden olur ve ağrı yapar mı? Akciğer lekesi belirtileri nelerdir ayrıntıları ile derledik.
#Sağlıklı YaşamYıllar önce ‘Çocuklar çay-kahve içmez, içersen büyüyemezsin, küçük kalırsın’ diyen büyüklerimiz haklı mıydı? Galler’de, çocuklar için zararlı olduğu gerekçesiyle kafein içeren yiyecek ve içeceklerin 16 yaşından küçüklere satışının yasaklanması için yasa teklifi verilmesi tartışma konusu oldu. Biz de konunun uzmanlarına sorduk
#SağlıkSon günlerde yorgunluktan şikayet edenlerin sayısı giderek artıyor. Günlük yaşantınızda enerjinizi düşüren, mutsuzluk hissine yol açan yorgunluğun altında kronik bir hastalık yatmıyorsa, beslenme ve yaşam biçiminizi gözden geçirmenizde fayda var. Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuba Sungur, yorgunluğa yol açan 7 beslenme hatasını anlattı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
#SağlıkDoğduğu günden itibaren ise fiziksel olarak tüm vücut, organlar, damarlar yıpranır ve hücre yenilemesi gerçekleşmez. Yıllar geçtikçe insanın vücudunda çeşitli sağlık sorunları ortaya çıkar. Bu hastalıkların bir kısmı yaşa bağlıdır bir kısmı ise kişinin kalitesiz yaşam şekli, kötü alışkanlıkları veya sağlığa erişim olanaklarının yetersizliğinden ileri gelir. Aslında kişilerin temel bazı kurallara uyması bile sağlıklarına ciddi anlamda olumlu katkı sağlayacaktır. Bunlardan birisi de "kaliteli ve yeterli gece uykusudur." Fakat pek çok kimse uykuya dalmakta zorluk yaşar, kesintisiz uyuyamaz ve elbette bu sorunu için çareler arar. İşte, 11 saniyede uyuma yöntemi nedir, nasıl yapılır ve konu hakkında çok daha fazlasını sizler için derledik.
#11 Saniyede Uyuma YöntemiHer gün milyonlarca insan baş ağrısı çekiyor. Kimi stresten, kimi migrenden kimi de nedenini hiç bilmediği bir sebepten dolayı… Araştırmalar dünya genelinde her 6 kişiden 1’inin dünya genelinde baş ağrısı çektiğini söylüyor. Bu ağrılarının bazısı birkaç saatte geçecek kadar sıradan olabilirken bazıları hayatı tehdit edebilecek kadar ciddi bir hastalığın belirtisi olabilir. Tıpkı 20 yaşındaki Xavier Ortiz'in başına gelen olayda olduğu gibi...
#SağlıkMiyomlar, rahmin kas dokusundan gelişen kanser olmayan tümörlerdir. Kadınlarda en sık görülen pelvik tümörlerdir. Ancak bu kadar sık görülmesi kadınları korkutmamalıdır. Çünkü miyomların, rahimden çıkarılma ameliyatı olan miyomektomi ameliyatı ancak miyomlar kadınlarda bir şikâyete neden olursa yapılır. Peki, miyom ameliyatı nasıl yapılır? İşte, o detaylar
#Miyom NedirÜlkemizde yaklaşık 2 milyon kadında görülen endometriozis hastalığı günümüzde giderek yaygınlaşıyor. Toplumsal farkındalık yetersiz olduğundan kadınsal hastalıklarda hekime başvurmak yerine çoğunlukla internetten ya da arkadaşlardan bilgi edinilmesine, son iki yıldır devam eden Covid-19 pandemisi sürecinde hastaneye gitme endişesi de eklenince hastalık daha da ileri seviyeye ulaşabiliyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum, Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Mete Güngör, Mart ayı 'Endometriozis Farkındalık Ayı' kapsamında yaptığı açıklamada, üreme çağındaki her 10 kadından birinin kapısını çalan endometriozis hastalığı hakkında bilinmesi gereken 6 önemli noktayı anlattı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
#EndometriozisErkeklerde kadınlara göre en az 3 kat fazla görülen ülserin belirtileri zaman zaman çok rahatsız edici ve belirgin olabilir. Karnın üst tarafında yanma şeklinde hissedilen ağrılarla ortaya çıkan ülser, bazen kişileri ağrı ile gece uykusundan bile uyandırabilir. Ülserin tedavisi için bir gastroenteroloji uzmanına başvurmak gerekir. Peptik ülser nedir, kansere dönüşür mü sizler için derledik.
Bebek sahibi olmak isteyen çiftler, öncelikli olarak doğal yollara başvururlar. Belki de hamile kalamamanızın nedeni bu doğal yolları göz önünde bulundurmuyor olmanızdır. İşte bilimsel verilere dayanarak doğal yollarla nasıl hamile kalınabileceğinin ipuçları... Kadın Hastalıkları, Doğum, Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Telce Ayşen Küçükceran, doğal yoldan hamile kalma yöntemlerini tüm detaylarıyla sizler için anlattı ve önerilerde bulundu.
#Hamile KalmaPek çok sağlık sorunu kişinin yaşam kalitesini ciddi şekilde kısıtlamaktadır ya da yaşam kalitesinin düşmesine neden olabilmektedir. Bilinen hastalıklar ve rahatsızlıklar için doktora ve sağlık kuruluşlarına başvurularak çareler aranmaktadır. Fakat bazı hallerin aslında ciddi sağlık sorunu olabileceği veya sağlık sorunlarının belirtisi olabileceği insanların aklına gelmeyebiliyor. Bunlara örnek olarak uyku apnesini, diş çürüklerini göstermek mümkündür. Ancak daha az bilinen rahatsızlık "ani titreme" durumlarıdır. İşte ilgiyle okuyacağınız titreme nedir, ani titreme durumları, gece uyurken ani titreme ve konu hakkında çok daha fazlasını sizler için derledik.
#Neden Olurİstemsiz meydana gelen seğirmeler, kasılmalar ve kasların kısa süreli olarak kasılı kalması; ellerde, vücutta, bacaklarda, ayaklarda ve boyunda titreme oluşumuna neden olmaktadır. Dünya ve ülkemiz genelinde pek çok insanda meydana gelen fakat sebebi tam olarak bilinmeyen titremeler, kişilerin yaşam kalitesinin düşmesine neden olmaktadır. Peki, titreme neden olur, neyin belirtisidir? Kas titremesi ve üşütme titremesi neyin habercisidir detayları ile derledik.
#TütremeKahvenin sağlık üzerindeki etkileri yıllardır süregelen tartışma konularından biri. Kimi uzmanlar müthiş sağlıklı bir içecek olduğunu söylerken, kimileri zararlı olduğunu savunuyor. Bu makaleyi kaleme alırken, profesyonel bir kafeinman olarak, konuyu mümkün olduğunca tarafsız ele almaya çalıştım.
#1Doğduklarından itibaren insanların gelişimleri belirli bir yaşa kadar devam etmektedir. Özellikle ergenlik dönemindeki kişiler boylarını daha fazla uzatmak için çeşitli çalışmalar yapmaktadır. Boy uzatmanın en hızlı ve en fazla nasıl olabileceği her bireyin merak ettiği püf noktalardır. Peki, boy nasıl uzar? Boy doğal yollarla uzar mı? Kaç yaşa kadar boy uzaması devam eder tüm detaylarıyla derledik.
#BoyGöz altı torbalarının nedeni olarak genellikle uykusuzluk problemleri gösterilir. Ayrıca aşırı yorgunluk, kafein tüketimi ya da stres de göz altı torbalarının sebepleri arasında yer alırken dış görünümünüzü ve ruh halinizi olumsuz etkileyen göz altı torbalarıyla evde bazı doğal çözüm yöntemleriyle baş edebilirsiniz. Peki, göz altı torbaları neden olur, evde nasıl geçer? İşte, göz altı torbalarına iyi gelen doğal çözüm önerileri…
#Göz Altı Torbalarıİnsanların en çok sevdiği şeylerden birisi uyumak olarak bilinmektedir Uyumanın insan hayatındaki yeri oldukça büyüktür ve değerlidir. Günün yorgunluğunu atmanın en kolay yolu iyi bir uykudur. Sürekli uyku hali ve halsizlik neden olur? Gündüzleri gözlerde sürekli uyku hali neyin belirtisi? Sürekli uyku hali ve halsizlik hakkında tüm detayları derledik.
Meme ağrısı kadınlarda sık görülen bir şikayettir. Bu ağrıların pek çok farklı nedeni olabilir. Bunlardan en çok görüleni ise, adet döngüsü içinde meydana gelen şiddetli meme ağrısıdır. Meme ağrısı pek çok farklı nedenden kaynaklanabilir. Meme ağrısı, her yaş grubundaki kadında sıkça görülebilen bir rahatsızlıktır. Memede sızlama neden olur? İşte, merak edilen tüm detaylar.