Hayvansal gıdalara alternatif üretmek için yola çıkan girişimci Emine Yılmaz markasını kurdu. Bitkisel havyar ürününü e-ticaret kanalı ile satışa sunan Yılmaz, bitkisel et ve süt üretimi için de hazır. Yatırım almaları halinde 2023 yılında bitkisel süt ve et ürünlerini tüketici ile buluşturacaklarını söyleyen Emine Yılmaz, “Bitkisel ürün teknolojilerinde Türkiye’nin bir üs olmasını istiyoruz” dedi.
#Hayvansal GıdaZayi olan tarımsal ürünleri ekonomiye kazandırmak ve ürünlerin katma değerli olarak pazara ulaşmasını sağlamak, ilçedeki kadınların sürekli gelir kazanabilecekleri bir iş modeli üretmek amacıyla Gürsu Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi kuruldu. Kooperatif çatısı altında gizli kadın emeğini değerlendirmek istediklerini söyleyen Gürsu Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Sümeyye Işık, “Bu potansiyeli ekonomiye kazandırmak istiyoruz. Böylece hem ilçe tarımı, hem ülkemiz kazanacak, hem de kadınlarımızın yaşam koşulları iyileşmiş olacak” dedi.
#Serhat TezcanTicaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "Ülkemizde son 15 yılda kadınların iş gücüne katılım oranı yüzde 23'lerden yüzde 34 seviyelerine ulaşmış, işveren kadın sayımız 49 binden 129 bine, kendi nam ve hesabına çalışan kadın sayımız 490 binden 800 bine, yönetici kadın sayımız ise 126 binden 244 bine yükselmiştir" dedi.
#PekcanTicaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Türkiye’nin gelişme ve kalkınmada önemli hedeflerinin olduğunu belirterek, "Kadınlarımızın potansiyellerini en iyi şekilde sergileyebilmeleri, hedeflerimize ulaşmada yadsınamaz bir katkı sağlayacaktır." dedi.
#Kadın GirişimcilerTürkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), 2007 yılında kadın girişimci potansiyelinin geliştirilmesi, daha donanımlı hale getirilmesi ve girişimcilik kültürünün gelişmesine öncülük etmek üzere TOBB Kadın Girişimciler Kurulu’nu (KGK) kurdu. TOBB KGK, Türkiye’nin 81 ilinde girişimcilik ekosistemini kadınlar için daha elverişli hale getirmek için her yıl yüzlerce faaliyet gerçekleştiriyor. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun kadınların iş dünyasında hak ettikleri yeri almalarını sağlamak için kurduğu TOBB KGK sayesinde kadınlar arasında girişimciliğin bir kariyer seçeneği olarak önemi her geçen gün artıyor. 7 bin üyesi ile Türkiye’nin en geniş kadın girişimci ağı olan TOBB KGK’nın kurul üyeleri işkadınları, profesyonel yöneticiler, girişimcilik konusunda akademik çalışma yapan akademisyenler ile bu sahada bölgesel ya da ulusal ölçekte faaliyet yürüten sivil toplum kuruluşu yöneticilerinden ve girişimciliği destekleyen kamu kurum ve kuruluş temsilcilerinden oluşuyor. Kadın Girişimciler Kurulu’nun Türkiye’nin 81 ilinde temsilcilikleri bulunuyor. TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulları seçimle işbaşına gelen 15 kişilik yönetim kurulundan oluşuyor. Biz de Hürriyet İK olarak her hafta bir ilimizdeki Kadın Girişimciler Kurulu ile görüşerek kurulların ildeki girişimcilik ekosistemine katkılarını ve KGK yöneticilerinin hikâyelerini anlatıyoruz. Bu hafta Denizli’deyiz...TOBB’un katkılarıyla hazırlanmıştır.
#Gazetehaberleri2018 yılında kendi markası Bloomsbury'yi kuran Gizem Yalçın Akan genç bir girişimci... Üstelik markasını kurarken de çalışan kadınlardan ilham almış ve kendi gibi girişimci ruhu olan zaanatkar Türk kadın üreticilerin ekonomilerine ve sosyal kalkınmalarına da destek olmuş. <br><br>Gizem Yalçın Akan ile markasının oluşum sürecini, koleksiyonlarını ve kadın girişimcilere desteğini konuştuk...
#BloomsburyTürk Eximbank’ın kadın girişimcilere özel olarak sunduğu ve QNB Finansbank’a kaynak sağlanması ile hayata geçen kredi programı Garanti Bankası, İş Bankası ve Türk Ekonomi Bankası arasında imzalanan "Kadın Girişimci İhracat Destek Kredisi" protokolü ile genişletildi.
#EximbankTüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de kadın işgücünün kıymeti her geçen gün daha fazla fark ediliyor. Kadınların iş dünyasındaki varlığını güçlendirmek amacıyla kamu ve özel sektör tarafından sunulan destekler sürekli artmasına rağmen, ülkemizde özellikle kadın patronlara finansmanın yanı sıra ihtiyaç duydukları alanlarda bilgi ve danışmanlık desteğinin bütünsel olarak sağlanmasında hala bazı eksiklikler söz konusu. Biz de Türk Ekonomi Bankası (TEB) olarak, kadınların iş hayatında bilgiye erişim, yeni pazarlara erişim, kritik konularda koçluk/mentorluk ve finansa erişim olmak üzere 4 temel alanda desteğe ihtiyaçları olduğunu tespit ettik.
#TEBBarzani’nin 25 Eylül’de yapacağını açıkladığı bağımsızlık referandumu nedeniyle her ne kadar Türkiye ile ilişkileri gerilmiş olsa da Kuzey Irak’ta Türk yatırımları durmuyor. Mado, bölgedeki dördüncü şubesini sanatçı Rojin’in yatırımıyla açtı. Ancak, açılışa Erbil Başkonsolosu katılmadı.
#GazetehaberleriHAZIR giyim sektörüne destek konusunda geç kalındığını belirten TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Aynur Bektaş, "Ancak hükümet tarafından söz verilen yasalar bir an önce çıkarılırsa, tekstilin yıldızı 2009’da yeniden parlayabilir" dedi.