kabızlık çözümü haberleri sayfasında kabızlık çözümü hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 99 kabızlık çözümü haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Covid-19 pandemisi ile birlikte tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de uygulanan sokağa çıkma yasakları, hareketsiz yaşamın bir getirisi olan kabızlık problemlerinin de daha fazla görülmesine neden oldu. Genel Cerrahi ve Cerrahi Onkoloji Uzmanı Prof.Dr. İlker Sücüllü hareketsizliğe bağlı olarak sağlığımızı olumsuz etkileyen kabızlık rahatsızlığı belirtilerini ve tedavi yöntemlerini anlattı.
#KabızlıkCovid-19 pandemisi ile birlikte tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de uygulanan sokağa çıkma yasakları, hareketsiz yaşamın bir getirisi olan kabızlık problemlerinin de daha fazla görülmesine neden oldu. Genel Cerrahi ve Cerrahi Onkoloji Uzmanı Prof.Dr. İlker Sücüllü hareketsizliğe bağlı olarak sağlığımızı olumsuz etkileyen kabızlık rahatsızlığı belirtilerini ve tedavi yöntemlerini anlattı.
#Kabızlıkİdrar kaçırma problemini çoğumuz biliyoruz ama dışkı kaçırma sorunu çok daha nadir dile getiriliyor. Bu sorunu yaşayanların çoğu utandıkları ve yaşadıklarını yetişkinlerin başına gelebilecek bir şey olarak görmedikleri için doktora gitmiyor. Bu da yaşam kalitelerini önemli ölçüde etkiliyor. Halbuki yetişkinlerin yaklaşık yüzde 15’inde karşılaşılan bu sorun pek çok nedene bağlı yaşanabilir. Dışkı kaçırmanın bir hastalık değil, hastalığın habercisi olduğunu söyleyen uzmanlarla sorunun nedenlerini ve tedavisini tüm yönleriyle ele aldık. İşte 9 soruda DIŞKI KAÇIRMA DOSYASI…
#SağlıkCovid-19 geçiren kişilerde bir süre sonra “ruhsal çökkünlük/depresyon, sisli beyin, bellek zayıflığı hatta felce kadar” ulaşabilen “psikolojik ve nörolojik sorunların” ortaya çıkabileceğini gösteren ilk işaretler, geçtiğimiz yıl tam da bu aylarda tartışılmaya başlanmıştı.
#KoronavirüsDışarıda asla tuvalete giremeyen birini tanıyor musunuz? Yoksa o ‘biri’ siz misiniz? Dışarıda tuvalete girememek, aslında sandığımızdan çok daha yaygın bir sorun. İşte dışarıda tuvalete gidemeyen, tuvalet fobisi yaşayan insanların ilginç hikayeleri ve uzmanların bu hastalık hakkındaki yorumları...
#SağlıkSütleğengiller familyası içerisinde bulunan ve halk dilinde sütlüce otu şeklinde bilinen sütleğen otu; hem yararları hem de zararları ile bilinmektedir. Sütleğen otu; sarı çiçekleri, yeşil yaprak ve dallarıyla da bilinir. Sütleğen otu; dezenfektan özelliği barındırmaktadır. Ancak bu bitkinin içerisinde zehir barındırmasından ötürü zararlı olabileceğinde göz önünde bulundurulmalıdır. Peki, sütleğen otu nedir, ne işe yarar ve nasıl kullanılır? Sütleğen otunun faydaları nelerdir ve neye iyi gelir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Sütleğen OtuÜlkemiz çapında maden suyu ile soda genel olarak karıştırılmaktadır. Bununla beraber birbirlerinin yerine tüketilmektedir. Fakat maden suyu ile sodanın farkları bulunmaktadır. Maden suyunun içeriğinde bulunan mineral, sodaya göre daha fazladır. Peki, hamilelikte maden suyu içmek zararlı mı ve mide bulantısına iyi gelir mi? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Maden SuyuKış denilince akla gelen ilk içeceklerden biri de saleptir. Üzerine arzuya göre biraz tarçın serpiştirip tüketildiğinde çok daha lezzetli olan bu içeceğin pek çok faydası da bulunuyor. Peki salebin faydaları nelerdir? Salebin mucizelerini Diyetisyen Serkan Tutar ve Diyetisyen Cansu Kolukırık anlattı.
#Salepİnsan ömrü uzadıkça farklı hastalıkların ön plana çıktığını ifade eden Prof. Dr. Tufan Tarcan, “Bu farklı hastalıkların başında nörolojik hastalıklar (Demans, Alzheimer) geliyor. Yaş ilerledikçe damar sertliği ihtimali de artıyor. Damar sertliği nedeniyle tromboembolik olaylar yaşanabiliyor. Bunlarda beyne gittiğinde beynin idare ettiği organlarda işlev bozukluğu ortaya çıkıyor. Mesanede işlev bozukluğu da en sık gördüğümüz problemlerden bir tanesi.” diye konuştu.
#İdrar Kaçırmaİstanbul Sağlık Müdürlüğü, ıspanak ve ıspanağa benzer bitki zehirlenmesiyle ilgili 108 vatandaşın hastanelere başvurduğunu, 80'inin taburcu edildiğini, 28’inin ise takibi ve tedavisinin acil gözlem servislerinde devam ettiğini duyurdu. Öte yandan Ziraat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Murat Kapıkıran, ıspanak üretimi sırasında ’atropa belladonna’ diye adlandırılan yabani ot tohumunun, yerli tohumlarla karışmış olabileceğini söyledi.
#İstanbuşSağlıklı beslenmek için sofranızda mutlaka enginara yer vermelisiniz. Nitekim antioksidan mucizesi, karaciğer dostu olarak bilinen enginarın sık bilinenin aksine tek etkisi karaciğerler üzerinde değildir. Pek çok faydası vardır. İşte bazıları...
#Sağlık Bakanlığı