Güncelleme Tarihi:
Keten tohumu özellikle mide-barsak sorunları; kabızlık gibi durumlara karşı kullanılır. Kalın bağırsağın divertiküler sorununa, hemoroide karşı yararlıdır. Kilo kontrolü için tercih edilebilir. Keten tohumu yüksek oranda Omega-3, omega-6, omega-9 yağ asidi içeriğine sahiptir.
Sağlık açısından son derece önemli bir yeri olan omega yağ asitleri, vücudumuz tarafından sentezlenememekte, dışardan alınması gerekmektedir. Omega 3 yağ asidi 3 EPA/DHA yağ asidi içerir. EPA/DHA kalp ve damar sağlığının korunmasına yardımcı olur. Ayrıca keten tohumu, yüksek oranda çözünür ve çözünmez lif, protein, lignanlar, vitaminler, mineraller ve aminoasitlere içeriğine sahiptir. Hayvansal gıdalardan sonra en çok B12 vitamini içeren keten tohumu vejeteryanlar için de dikkat edilmesi gereken bir gıdadır.
Keten tohumu içeren gıda takviyeleriyle kandaki kolestrol seviyesinde düşme gözlenmiştir. Son yıllarda keten tohumu, östrojene benzer maddeler içerdiği, menopoza bağlı şikayetleri azalttığı için de tüketilmeye başlanmıştır.
İçerdiği bazı asitler sayesinde eklem romatizmasına karşı faydalıdır. İçeriğindeki lignan (SDG) anti-kanser özellikli bir madde olup; göğüs, kolon (kalın bağırsak) ve prostat kanserine karşı koruyucu, kanserli hücrelerin büyüme hızını yavaşlatıcı ve bağışıklık sistemini güçlendiricidir. Ayrıca sinir sistemini ve hafızayı güçlendirici olarak tavsiye edilmektedir. Keten tohumu da konsantrasyon bozukluğuna karşı etkilidir. Solunum yolu hastalıklarında faydalıdır. Sedef hastalığı (Psoriasis) güneş yanığı, akne gibi birçok cilt sorununu hafifletir. Tırnak sağlığını korur. Sabah - akşam birer tatlı kaşığı alınabilir.
YOĞURDUNUZA 1 KAŞIK KETEN TOHUMU EKLEYİN!
[fotogaleri=3069,3222,3158]