Mercimek içeriğindeki yüksek proteinle bitki bazlı beslenmede etin yerine geçiyor, kırmızısı glütensiz una dönüşebiliyor. Onunla Hint usulü bol baharatlı bir yahni yapabilir veya bolonez sosa da dönüştürebilirsiniz. Çeşit çeşit, renk renk mercimekle mutfakta neler yapabiliriz bakalım...
#Şef Altuğ TezerMücver denince akla genellikle yaz aylarında kabaktan yapılan ve yağda kızartılarak pişirilen o enfes yemek gelir. Tabii ki doğru bir izlenim ancak eksik. Zira mücveri kabak dışında havuç, patates, brokoli hatta kinoa ile bile yapabileceğiniz gibi daha hafif bir lezzet için tepsiye döküp fırında da pişirebilirsiniz. Nasıl mı? İşte fırında mücver yapmanın incelikleri…
#MücverYılbaşı alışverişine çıkmadan önce, seçtiğim sağlıklı yemeklere uygun bir liste yaparım. Menüde daha az kalorili tatlara öncelik veririm. Kuru üzümlü salatadan kekikli hindiye, kapya biberli pilavdan fırında balkabağına bu özel gece için nefis önerilerim var.
#Yılbaşı AlışverişiKahvaltıların en sevilenlerinden kabak mücveri bu kez fırında denemeye ne dersiniz? Kolay yapımı ve malzemeleriyle fırında kabak mücver size büyük kolaylık sağlayacak. Hem de en sağlıklısından... İşte denemek isteyenlere fırında kabak mücver tarifi detayları...
#Fırında Kabak MücverSözlüklerde ‘kabakla yapılan, kızartılarak pişirilen’ bir yemek olarak tarif edilse de Akdeniz mutfağının bu güzel lezzeti bir tekniktir aslında... Sadece kabakla değil, her türlü sebzeyle yapılır; bölge bölge adı değişir: Gaziantep’te taze sarımsaklı ve soğanlısı ‘öcce’ olur, Karadeniz’de hamsilisi ‘hamsi kuşu’, Ege’de yabani otlarla pişirileni makbuldür; bizim evde de ahtapotlusu...
#MücverKabak mücveri, çok pratik ve lezzetli bir tarif. Günün dilediğiniz saatinde tercih edebileceğiniz bu tarif sofranıza renk katacak. Üzerinde yoğurt da ekleyebileceğiniz mücveri mutlaka denemelisiniz. İşte kabak mücveri malzemeleri ve tarifi...
#Alinazik TarifiMücver tarifi Türk mutfağının en sevilen tariflerinin başında geliyor. Un, yumurta ve kabakla yapılan mücver, farklı çeşitlerle de hazırlanabiliyor. Kolay yapımı sayesinde mutfaklarda en çok uygulanan tarifler arasında olan mücver, kabak yerine mısırla yapıldığında da enfes bir tat ortaya çıkıyor. Mısırlı mücver tarifiyle sizler de misafir sofralarınıza farklı lezzet sunmak istiyorsanız tarifimiz tam size göre. Peki, mısır mücveri nasıl yapılır ve hazırlanır? İşte, kolay ve pratik mısır mücveri tarifi ve yapım aşamaları.
#Mısır Mücver Nasıl YapılırMücver, Türk mutfağının en çok sevilen yemeklerinden biri. Mücver denilince çoğunluğun aklına kabak gelse de yörelere göre farklı sebzeler kullanılabiliyor. Örneğin; Giresun’da pezik bir diğer adıyla pazı mücveri çok sık yapılıyor. İşte, farklılık arayanların kalbini kazanacak pezik (pazı) mücveri tarifi…
#Mücver Nasıl YapılırYaz ayları sebze ve meyve yönünden çeşitliliğin en fazla olduğu dönem. Özellikle bebekler için oldukça farklı alternatif üretmek mümkün. Hatta kış ayları için dondurucuya hazırlık yapmak kışın çeşit yönünden işinizi kolaylaştıracaktır.
#Kabızlık İçin Bebek MamasıBu hafta çok sevdiğim bir pişirme tekniğinden söz etmek istiyorum: Mücver. Şimdi çoğunuz bu söylediğime bakıp "Yahu mücver teknik değil bir Türk yemeği tarifidir" diye düşüneceksiniz ama işin aslı düşündüğünüz gibi değil. Bir kere mücver sadece Türkiye’ye özgü bir yemek değil ve dünyadaki pek çok ülkeye özgü mücverler var. Örneğin Polonya, Çek Cumhuriyeti, Ukrayna ve Avrupa Yahudi mutfaklarında çok yaygın olan patates