Güncelleme Tarihi:
Malzemeler
3 yeşil kabak
10 dal maydanoz
10 dal dereotu
5 dal taze nane
3 taze soğan
1 soğan
1 çay kaşığı karabiber
2-3 çorba kasığı un
3 yumurta
1 çay kasığı tuz
1 su bardağı zeytinyağı
Hazırlanışı
Maydanoz, dereotu, nane, taze soğan ve soğanı temizleyip kıyın. Kabakları soyup rendeleyin. Üzerine tuz serpip suyunu bıraktıktan sonra elinizde sıkarak süzün. Bütün malzemeyi derin bir kaba alıp karıştırın. Unu ilave edin. Yumurtaları kırın. Tuz ve karabiberle tatlandırıp iyice karıştırın. Zeytinyağını tavaya alıp ısıtın. Karışımdan kaşıkla alıp tavaya dökün. Çevirerek kızartın. Kağıt havlu üzerin^** alıp yağını çektirin. Servis tabağına alın. İsteğe göre yoğurtla ılık servis yapın.