Her öğün ayrı bir güzel: Mücver

Güncelleme Tarihi:

Her öğün ayrı bir güzel: Mücver
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2020 13:13

Mücver, mutfağımızın en sevilen lezzetlerinden biri. Kabak, un ve yumurta ile kolay bir şekilde hazırlanan mücveri soğuk veya ılık olarak tüketebilirsiniz. Üstelik yapımı da oldukça pratik. Peki, mücver nasıl yapılır? Lafı fazla uzatmadan, işte tarifi...

Haberin Devamı

Malzemeler:

2 adet yumurta

2 adet kabak

2 yemek kaşığı un

1 çay kaşığı kabartma tozu

Bir tutam dereotu

Bir tutam maydanoz

Karabiber

Tuz

Nasıl yapılır?

Kabakların kabuğunu soyup rendeleyin.

Suyunu güzelce sıkın ve bir kaseye alın.

Üzerine diğer malzemeleri ekleyip karıştırın.

Daha sonra hazırladığınız karışımdan bir kaşık yardımıyla alarak kızdırılmış sıvı yağa bırakın ve kızartın.

Harç bitene kadar bu işleme devam edin.

Kızardıktan sonra kağıt havluya alıp fazla yağından arındırın.

Sıcak veya soğuk servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

 

BAKMADAN GEÇME!