GeriBeslenme Önerileri Kıymalı girit kabağı dolması
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kıymalı girit kabağı dolması

Kıymalı girit kabağı dolması

"Dolma arşivinize yeni tarifler eklemek istiyorsanız, kıymalı girit kabağı dolması tam size göre!"

Malzemeler

10 adet Girit kabağı (Kıbrıs kabağı veya yayla kabağı olarak da geçiyor)
100-150 gr. kıyma
2 çay bardağı pirinç
1 adet soğan
½ tatlı kaşığı domates salçası
½ tatlı kasığı biber salçası
tuz, karabiber, pul biber

Suyu için

1 tatlı kaşığı sumak vs yemek kasığı salça vs yemek kasığı sıvı yağ

Yapılışı

Soğanları minik küpler halinde doğrayın, bir kaba alın. Üzerine yıkanıp süzülmüş pirinci, kıymayı, salçaları, tuzu ve baharatları ekleyip karıştırın. Yıkadığınız kabakları arzunuza göre soyabilirsiniz. Tepe kısımlarını kesin, içlerini oyun, tuz serpin. Bıçakla altlarını ikişer kere delin. Kabakların içini hazırladığınız kıymalı pirinçli içle üstten 1 cm boşluk kalacak şekilde doldurun. Tencereye dizin. Üzerine birer dilim domates koyun. 1 tatlı kaşığı salçanın üstüne, tuz, sıvı yağ ve bir miktar su ekleyip salçayı ezin ve tencereye dökün. Tencerenin yarısı salçalı su olsun. Dolmalar kaynamaya başlayınca ocağın altını azaltın, kısık ateşte pirinçleri pişene kadar pişirin. Çoğunlukla dolmaların içini tam olarak ayarlamak zor. Kalan içinizi domates veya biber doldurarak, oyduğunuz kabak içlerini de fırında kabak mücveri yaparak değerlendirebilirsiniz.

 

Zeytinyağlı yaprak sarma tarifi için tıklayın!

False