Rusya'nın ithalat yasağının ardından düşüş beklenen sebze ve meyve fiyatlarında "don" etkisi başbgösterdi. Antalya'da dondurucu soğukların ardından toptancı hallerine ürün girişinin azalması nedeniyle sebze meyve ürünleri yüzde 7 ile yüzde 85 arasında değişen oranlarda artış gösterdi. Antalya Toptancı Haller Müdürü Demir, "Aslında bu artış normal. Mevsim ocak, örtü altı ürünleri tükeniyor. Örtü altı ürünün yetiştirilmesi zahmetli, havaların da etkisiyle üründe zayiat olunca fiyatlarda yükselme meydana geldi" yorumunu yaptı.
#AntalyaElinizde içkiniz, karşınızda günbatımı, efil efil esen bir terasta İstanbul’u tepeden seyretmenin zevkini çıkarmak için son zamanlar. Sonbaharda yazı devam ettirmek isteyen İstanbullulara bildiğimiz, sevdiğimiz, şehrin en güzel teraslarından öneriler verdik.
#İstanbulÇevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, kentte kurulacak Kocasinan Tarıma Dayalı Organize Sanayi Bölgesi'nin 1 milyon 237 bin metrekareden oluşacağını belirterek, "Seralarda üretim yapılacak, her hava koşulunda üretim devam edecek. Kayseri, hem kendi ihtiyacı olan meyve ve sebzeyi üretecek hem de çevre illere ve özellikle de yurt dışına ithal edebilecek." dedi.
#KocasinanŞaşıralım mı? Ben şaşırmam. Abartalım mı? Sizin o tatlı yüreğinize kalmış, karışmam. Ama nasıl yaz aylarında Bodrum’da fiyatlar uçuyorsa, kış aylarında da kayak merkezlerinin fiyatları uçuyor. O yüzden eğer isterseniz bu konuyu tartışabilirsiniz. Tartışma konusu da şu olsun: Uludağ’daki 3 bin 700 liralık yemek...
#Uludağİtalya’nın güneyindeki Puglia bölgesinde fiyatları makul ve yemekleri çok iyi epey lokanta var. Antichi Sapori ve arkasındaki isim Piero Zito günümüzde geçerli başarı normlarının tam zıddı özelliklere sahip. Hikâye anlatarak insanları etkilemeye çalışıp gözlerini boyamak yerine ürün kalitesiyle mideleri bayram ettirip gönülleri fethediyorlar.
#PugliaTatil beldelerinde balık-meze, pizza, ‘fine dining’, pek çok seçenek bulabiliyoruz ama damağımız arada kuru fasulye, pilav, dolma gibi ev yemeklerini de arıyor. Yöresinin yerel malzemelerini mutfağa taşıyan, hesaplı ve doyurucu esnaf lokantalarını jürimize sorduk...
#Ev YemeğiCumhurbaşkanı Erdoğan, ATV - a Haber ortak yayınında gündeme dair gelen soruları yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Toplam oyu 1'i bulmayan partiler 40 vekil kopardı. Sormazlar mı adama 'Ey CHP şimdi sana ne kalıyor?'. Hesap uzmanıyım diyorsun. 40'ını ufak partilere verdikten sonra sana ne kalıyor? Bizim böyle bir anlayışımız yok. Milleti kandırmakla siyaset olmaz. Bunlara gereken cevabı milletim verecek. Kılıçdaroğlu birbirine benzemez bu kadar şürekayla işin içinden nasıl çıkacak ben de merakla bekliyorum" dedi.
#Cumhurbaşkanı ErdoğanKayseri’nin ‘Atom Karınca’ diye anılan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç hem turizm kenti olma yolunda yapılan yatırımları, hem de beş üniversiteli bir şehir olarak gelişmeleri anlattı. Büyükkılıç Türkiye’yi Erciyes’te kayak keyfi yapmaya, Soğanlı Vadisi’ni keşfetmeye çağırdı.
#KayseriPirinç; Osmanlı Dönemi mutfak kültürümüzde oldukça geniş bir yer kaplar. Kullanım alanı da pilavlar dışında çok çeşitlidir. Zeytinyağlı yemeklerde, sarma dolmalarda, köfte harçlarında, tatlılarda ve çorbalarda pirinç kullanılırdı ve günümüzde de kullanılmaya devam ediyor.
#BursaPandemiye rağmen Burgazada’nın demirbaş lokantaları pek fire vermemiş, sahildeki lokantalara gidenlerin genelde memnun kaldıklarını görüyorum. Biz pek dışarıda yemiyoruz ama sevdiğim yerler var. Kardeşler Büfe’nin kuru fasulyesi, Vural’ın çorbaları gayet iyidir. Fincan Cafe’de Canan Hanım dört yeni yemek hazırlamış, özellikle iki salata beni çok etkiledi. Gittiğinizde midye dolma ve midyeli pilav bulursanız kaçırmayın çünkü buranın midyesine güvenebilirsiniz. Adayı ziyaret edecekler için önerilerim var...
#BurgazadaYaz tatilinde deniz mahsulleri ve sokak lezzetleri öne geçiyor belki ama zeytinyağlıların ve sulu ev yemeklerinin yeri hep ayrı. Hem doyurucuhem de hesaplı alternatifler sunan lokantalarımız gittiğimiz yörenin malzemelerini tanıyabilmemiz için de birer cevher üstelik... Jürimize tatil beldelerindeki en iyi esnaf lokantalarını sorduk.
#Eniz MahsulleriYıl 1996, TRT 2’de çalışıyorum. Kısaca Tarihi Yarımada olarak adlandırılan, İstanbul’un en heyecan verici bölgesi olduğunu düşündüğüm Sultanahmet’te 1918-1919 yıllarında imparatorluk döneminin ilk çağdaş hapishanesi olarak inşa edilen tarihi binanın restore edilerek otele dönüştürülmesinin mini bir belgeselini çekiyoruz. Binanın avlusuna girdiğimde kim bilir yıllar içinde kimler burada volta attı diye düşünmeden edemiyorum...
#Müge Akgün