Jinekoloji haberleri sayfasında Jinekoloji hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 782 Jinekoloji haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Jinekoloji, kadın sağlığı ve hastalıklarını inceleyen bilim dalıdır. Daha çok kadın hastalıkları ve doğum ana bilim dalı ile eğitim verilen tıp fakülterinde obstetrik, yani doğum ve ilgili patolojileri dışarda tutan ancak bir noktada onkolojiyi de içeren bilim dalıdır. Bu bilim ile ilgilenen uzman doktorlara jinekolog denir.
Uzun yıllardır İsviçre’de yaşayan türkücü Seher Dilovan, sağlığıyla ilgili zor günler geçiriyor. Dilovan, yaşadıklarını sosyal medya hesabında açtığı canlı yayında takipçileriyle paylaştı. Gözyaşlarını tutamayan Seher Dilovan ‘Dualarınıza ihtiyacım var’ dedi.
#Seher DilovanTürkiye'de kadınların yaklaşık 3'te 1'inin hayatında hiç jinekolojik muayene yaptırmadığını vurgulayan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Ece Sınacı, çok dikkat edilmesi gereken noktaları anlattı.
#Jinekolojik MuayeneGünümüzde açık cerrahi hala uygulanmaya devam etse de robotik yardımlı cerrahi ile de çeşitli jinekolojik prosedürlerin gerçekleştirilebildiğini belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum, Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Murat Naki, konuyla ilgili önemli bilgiler paylaştı.
#JinekolojiTürkiye'de görülen jinekolojik kanserlerin rahim, rahim ağzı, yumurtalık, vulva ve vajina kanserleri olduğunu belirten Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Ceyhun Numanoğlu, bu kanserin en sık 45-50 yaş aralığında görüldüğünü söyledi. Numanoğlu, erken evre tedavilerin önemine dikkat çekerek, “Erken evre ve çocuk isteği olan hastalarda rahmi koruyan ameliyat alternatifleri oluşturulmuş ve başarıyla kullanım alanına girmiştir” dedi.
#Yumurtalık KanseriKadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Pınar Bahat, “Manuel terapi ile hamilelik süreci” konusu hakkında bilgilerini aktardı.Hamileler, özellikle son dönemlere doğru artan kiloları ve değişen vücut yapılarına bağlı olarak pek çok bölgelerinde hissedebilmektedirler. Bu dönemde 1 veya 2 seanslık manuel terapi uygulandığında annenin konforu artmakta bu bağlı olarak ağrılara bağlı gece uykusuzluklarının önüne geçilmektedir...
#HtvarpanetKadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Pınar Bahat, “Ozon terapi ile hamile kalmak mümkün mü?” sorusunu tüm ayrıntılarıyla cevaplıyor.Hasta belli bir süredir tedavi almasına rağmen hamile kalamıyorsa öncelikle uygun jinekolojik muayene yapılmalıdır. Herhangi bir anatomik ya da fizyolojik bir problem görülmüyorsa, eşler 5-6 seanslık ozon terapi tedavisine alınırlar...
#HtvarpanetKadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Pınar Bahat, “Jinekolojik rahatsızlıklarda ozon terapisi” konusu hakkında bilgilerini aktardı.Ozon terapisi bilinenin aksine en sık kadın hastalıkları ve doğum kliniğinde kullanılmaktadır. Kadın hastalıkları pratiğinde, özellikle tekrarlayan vajinal enfeksiyonlarda 1-2 seanslık yapılan ozon tedavisinden kalıcı sonuçlar alınabilmektedir...
#HtvarpanetGündemdeki haberlerin ardından jinekoloji ve jinekolog terimleri bir kez daha gündeme geldi. Jinekoloji, hastalıklardan korur, kanserlerin erken tanısını, üreme organlarını etkileyen enfeksiyonların erken tanı ve tedavisini ve daha sonra görülebilecek kısırlık gibi komplikasyonların önlenmesini sağlar. Peki, jinekoloji nedir? Jinekolog ne demek?
#JinekolojiVajinismus sorunu ülkemizde ve tüm dünyada kadınlarda görülen cinsel sorunların başında yer alıyor. Cinsel ilişkide yaşanılan yoğun kaygı sonrası gelişen kasılmalar cinsel birleşmenin gerçekleşememesine veya oldukça ağrılı bir şekilde gerçekleşmesine neden oluyor. Peki, toplumumuzda sıkça görülen, ancak pek çok sebepten dolayı çiftler tarafından gizlenen “Vajinismus” tam olarak nedir? Jinekolog Op. Dr. Süleyman Eserdağ, bu konu hakkında merak edilenleri sizler için anlattı.
#VajinismusJinekolog Op. Dr. Ebru Zülfikaroğlu, kimi zaman kadınları endişelendiren vajinal akıntıların her sağlıklı kadında görülebilen normal bir durum olduğunun altını çiziyor. Günlük vajinal akıntının nemlendirme, koruma gibi özellikleri olduğunu anlatan Op. Dr. Ebru Zülfikaroğlu, genital sağlık için yapılması gerekenlere dikkat çekiyor.
#Genital SağlıkHastalıkların başarıyla tedavi edilmesi için erken tanı hayati önem taşıyor. Ama birçoğumuz sinyal veren hastalıklarımızı susturmayı tercih ediyoruz. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Eralp Başer kadıların genç kızlıktan itibaren yaptırması gereken sağlık taramalarını, uyması gereken kuralları anlattı.
#JinekolojiAnkara Abdurrahman Yurtaslan Onkoloji Eğitim Araştırma Hastanesi jinekolojik Onkoloji Kliniği doktorlarından Jinekolog Onkolog Dr. Haluk Dervişoğlu, kapalı yapılan miyom ameliyatlarının normal şartlarda hastaların menfaatine bir yaklaşım olduğunu hastaların hastanede az kaldığını ve kısa sürede iyileşip normal hayatına döndüğünü belirtti.
#Haluk DervişoğluUzun yıllardır İsviçre’de yaşayan türkücü Seher Dilovan, sağlığıyla ilgili zor günler geçiriyor. Dilovan, yaşadıklarını sosyal medya hesabında açtığı canlı yayında takipçileriyle paylaştı. Gözyaşlarını tutamayan Seher Dilovan ‘Dualarınıza ihtiyacım var’ dedi.
#Seher DilovanYaz aylarında vajinal tampon kullanımı artış gösteriyor. Ancak, nadir görülen ve yaşamı tehdit edebilen bir enfeksiyon hastalığı olan toksik şok sendromu (TSS), genellikle tampon kullanımı ile ilişkilendiriliyor. Jinekoloji, Doğum ve Cinsel Sağlık Uzmanı Op. Dr. Dilek Uslu, Toksik Şok Sendromu (TSS) hakkında merak edilenleri yanıtlıyor.
#Tampon KullanımıGeleceğin doktorları için çok önemli olan asistan hekimlik süreci sancılı geçiyor. 36 saatlik nöbet ertesi izin kullanımı haklarının mesaiden düşüldüğünü söyleyen asistan hekimler, “Ne eğitim alabiliyoruz ne de emeğimizin karşılığını” diyor.
#Asistan Hekimlerİzmir’in sağlık tarihi, binlerce yıl öncesinden gelen bir zenginlik taşımakta ve bu hastanelerin bazıları hala sağlık hizmeti vermeye devam ederken, bazıları da başka amaçlarla yerli yerinde durmaktadır. Birçok araştırmacı bu konuda çok detaylı araştırma ve çalışmalar yapmıştır. Acil Afet Ambulans Derneği Başkanı Dr. Turhan Sofuoğlu, “Tarih Boyunca Sağlık Kenti İzmir” adını verdiği sunumunda kentin sağlık tarihi ile ilgili bu bilgilerin “Sağlık Müzesi”ne dönüştürülmesini ve İzmir in sağlık turizmine önemli bir katkı sağlamasını istiyor. Sofuoğlu, İzmir’in sağlık tarihi hakkında şunları anlattı:
#1Genital siğiller hem kadınlarda hem de erkeklerde ortaya çıkar ve cinsel yolla bulaşan HPV enfeksiyonunun genital belirtileridir. Kadın Doğum ve Jinekoloji Uzmanı Op. Dr. İrem Yengel, genital siğil olarak bilinen kondilom sorunu ile ilgili merak edilenleri anlattı.
#Genital SiğilTürkiye'de kadınların yaklaşık 3'te 1'inin hayatında hiç jinekolojik muayene yaptırmadığını vurgulayan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Ece Sınacı, çok dikkat edilmesi gereken noktaları anlattı.
#Jinekolojik Muayeneİ harfinden sonra gelen J, alfabede 13. sırada yer almaktadır. Öz Türkçe kelimelerin içerisinde bu harf bulunmaz. Bunun nedeni Türklerin kullandığı alfabelerde J harfinin yer almamasıdır. J ile başlayan ülkeler Jamaika ve Japonya'dır. İçinde J olan kelimeler nelerdir sizin için harf sayısına göre derledik.
#Harfİ harfinden sonra, K harfinden önce gelen J, alfabemizin 13. harfidir Ülkemizde ilk harfi J olan hiçbir şehir ve ilçe bulunmamaktadır. J ile başlayan en popüler isimler ise şu şekilde sıralanabilir: 1- Jale 2- Janset. Juddy, Julia, Joachim, James, Julianne ve Juliet ise Amerika ve Avrupa'da yaygın olarak kullanılmaktadır. J harfi ile başlayan ve biten kelimeler nelerdir tüm detayları ile derledik.
#J İle Başlayan Kelimeler Nelerdir?Erkeklere ve kadınlara özel hormonlar bulunur. E2 kadınlara özel hormonlar arasında yer alır. Ve kadınlar için önemli hormonlardan biridir. Östrojene benzer özellikler taşıyan bu hormon estradiol olarak da bilinir. Bu hormon vücudun çeşitli fonksiyonlarını yakından ilgilendirir. E2 hormonu nedir? E2 hormonu değeri kaç olmalıdır? Düşüklüğü ile yüksekliği nedenleri ve belirtileri nelerdir? İşte, merak edilenleri sizler için derledik.
#E2 Hormonu NedirDünyada 175 milyondan fazla kadını ilgilendiren bir hastalık var: Endometriozis ya da halk arasındaki bilinen adıyla çikolata kisti. Bu hastalık günümüzde ilaçlar ve cerrahi operasyonlarla tedavi edilse de tamamen iyileşmiyor ya da tekrar etmesi önlenemiyor. Geçtiğimiz günlerde bu konuda Avustralya'dan çok önemli bir haber geldi: Bilim insanları bilinen her endometriozis türünden doku ürettiklerini duyurdu. Bu atılım, hastalığın çözümü konusunda önemli kapılar aralayacak gibi görünüyor. Biz de böylesi önemli bir adım atılmışken, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. İsmail Çepni'nin kapısını çaldık, endometriozis hakkında merak edilen her şeyin cevabını aldık
#EndometriozisDünyada 175 milyondan fazla kadını ilgilendiren bir hastalık var: Endometriozis ya da halk arasındaki bilinen adıyla çikolata kisti. Bu hastalık günümüzde ilaçlar ve cerrahi operasyonlarla tedavi edilse de tamamen iyileşmiyor ya da tekrar etmesi önlenemiyor. Geçtiğimiz günlerde bu konuda Avustralya'dan çok önemli bir haber geldi: Bilim insanları bilinen her endometriozis türünden doku ürettiklerini duyurdu. Bu atılım, hastalığın çözümü konusunda önemli kapılar aralayacak gibi görünüyor. İşte detaylar ve bu hastalık hakkında merak edilen her şey...
#EndometriozisMEZOTERAPİ dünya genelinde cilt yenileme, anti-aging, bölgesel zayıflama, selülit, çatlaklar, lekeler, yara izleri, saç tedavisi, akut ve kronik ağrı, spor yaralanmaları, çeşitli deri hastalıklarının tedavisinde kullanılıyor. Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Anatomi Uzmanı Doç.Dr. Funda Aksu, Mezoterapi’yi anlattı: Mezoterapi, bitkisel ve farmakolojik ilaçların enjeksiyonu yoluyla mezoderm kaynaklı organ patolojilerinin iyileşmesini sağlayan bir uygulama metodudur. Mezodermden köken alan cildin derm tabakasına ilaç enjeksiyonu yöntemidir. Mezodermi uyararak, mezoderm kaynaklı organ patolojilerinin semptom ve şikayetleri büyük ölçüde azaltan bir tedavi metodudur. Amaca uygun olarak seçilen ilaç karışımları bölgesel, küçük dozlarda, özel iğneler ve özel tekniklerle verilir.
#1Sevgili Hürriyet okurları... ‘Serkan Kızılbayır ile Sen Sor Ben Söyleyeyim’ sohbetlerimizin bu haftaki konuğu, Doç. Dr. Gökçen Erdoğan. Alanında önemli çalışmalara imza atan Gökçen Hoca ile ‘Peugeot Göral Otomotiv’de buluştuk. Konuğum “Sen Sor Ben Söyleyim” dedi ve sohbetimiz için yola çıktık…
#Serkan Kızılbayır İle Sen Sor Ben Söyleyeyim’Bir sağlık sorunu ya da ilerleyen yaşı nedeniyle yumurta rezervi etkilenen ama anne olma ihtimalinden vazgeçmek istemeyen kadınlar, yumurta dondurma işleminden faydalanabiliyor. Ünlü oyuncu Jennifer Aniston’ın geçen haftaki söyleşisinde sarf ettiği “Biri bana ‘Yumurtalarını dondur’ deseydi her şeyimi verirdim” cümlesinden hareketle uzmanlarla ve bu yöntemi kullanan kadınlarla konuştuk.
#Yumurta RezerviMısır, Babil ve Çin başta olmak üzere binlerce yıldır birçok medeniyet tarafından hastalıkların tedavisinde kullanılan hacamat, günümüzde yeniden popüler bir hale geldi. Ancak vücudumuzda biriken toksinlerin dışarı atılmasını sağlamak için uygulanan hacamatı yaptırırken, oldukça dikkat etmek gerekiyor. Çünkü hacamat, hekimler tarafından, steril ortamda ve sterilize edilmiş ürünler kullanılarak yapılmadığı taktirde, ciddi sağlık sorunlarına da neden olabiliyor.
#HacamatGöğüs kemiği kesilmeden 8 mm’lik kesiden gerçekleştirilen robotik kalp ameliyatları hızlı iyileşme imkanı tanıyor.KALP cerrahisinde tıbbın ulaştığı en ileri nokta olan ve sadece Türkiye’de değil, dünyada da sınırlı merkezde gerçekleştirilebilen robotik kalp cerrahisi, göğüs kemiği kırılmadan küçük bir kesiyle operasyon imkanı tanıyor. Robotik kalp cerrahisi sayesinde hastaların ameliyattan kısa süre sonra normal yaşantısına dönebildiğini söyleyen Medicana International İzmir Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Suat Büket, yöntemin en küçük kesiyle gerçekleştirildiğini, göğüs kemiğinin kesilmediğini, hastaya en az rahatsızlığı vererek en konforlu şekilde iyileşmesini sağladığını söyledi. Prof. Dr. Buket, robotik kalp cerrahisiyle ilgili merak edilen soruları ise şöyle yanıtladı.
#1Milyonlarca kadın zayıf pelvik taban kasları dolayısıyla inkontinans sorunundan şikâyetçidir. Genellikle doğum yapan kadınlarda ortaya çıkan sorun, doğum yapmayan kadınlarda da görülebiliyor. Yaşam kalitesini bozan bu sorun, egzersizlerle çözülmeye çalışılırken, yeni bir cihaz artık kadınların bu sorununun çözümüne yardımcı olacak.
#İnkontinansÖnemli sağlık sorunlarından biri olarak asfiksi merak edilen sorunlar içerisinde geliyor. Farklı yaşlardan insanı etkileme özelliğine sahip olan bu hastalık, nefes alıp verme konusunda ciddi bir problem ortaya çıkarmaktadır. Peki, Asfiksi nedir? Tıpta ne anlama gelir? Yeni doğan asfiksi kriterleri ve tanısı hakkında detayları derledik.
#SözlükDişler; çiğneyebilmek adına oldukça önemli hususlardan birisidir. Bununla beraber dişlerde çürükler ile beraber iltihap veya apselerin meydana geldiğini belirtmek mümkündür. İltihaplı dişlerin çekilmesi durumunda, enfeksiyonların kana karışma olasılığı ortaya çıkmaktadır. İltihabın mutlaka olarak kana karışması gibi bir durum söz konusu değildir. Ama bu durumun çok yüksek bir ihtimale sahip olduğunu belirtmek gerekmektedir. İltihabın kana karışması durumunda insan vücudunda bazı bulgular ortaya çıkar. Peki apseli ve iltihaplı diş çekilir mi? Hamilelikte ya da normalde kökü apseli diş çekilirse ne olur detayları ile derledik.
#Apse