Japonya Merkez Bankası haberleri sayfasında Japonya Merkez Bankası hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 2668 Japonya Merkez Bankası haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Japonya Merkez Bankası (BoJ), faizlerde ve para politikasında değişikliğe gitmezken, 2021 mali yılına ilişkin büyüme beklentisini yüzde 3,6'dan yüzde 3,9'a, enflasyon tahminini yüzde 0,4'ten yüzde 0,5'e revize etti.
#Japonya Merkez BankasıJaponya Merkez Bankası (BoJ), faizlerde ve para politikasında değişikliğe gitmezken, 2020 mali yılına ilişkin daralma beklentisini yüzde 4,7'den yüzde 5,5'e, enflasyon tahminini yüzde eksi 0,5'ten yüzde eksi 0,6'ya çekti.
#Japonya Merkez BankasıJaponya Merkez Bankası (BoJ) faizlerde ve para politikasında değişikliğe gitmezken, KOBİ'lerin finansmanını desteklemeye yönelik yaklaşık 30 trilyon yenlik faizsiz ve teminatsız kredi fonunu devreye aldı.
#Japonya Merkez BankasıJaponya Merkez Bankası (BoJ) Başkanı Haruhiko Kuroda, Japonya hükümeti tarafından geçen ay uygulanan önlemlerin ekonomiyi olumlu bir seyirde tutma kapsamında gözle görülür etkileri olduğunu savunarak, BoJ'un yüzde 2.0 düzeyindeki enflasyon hedefine yönelik risklerin belirlenmesi durumunda, merkez bankasının "para politikalarını gevşetebileceği" uyarısı yaptı.
#Japonya Merkez BankasıYabancı yatırımcılar, hisse senetlerinde son iki haftalık alım serisine mola verdi. 7 Şubat ile biten haftada 49 milyon dolarlık satış yaptılar. Tahvil bonoda ise aynı hafta 1.490 milyon dolar ile son yılların en yüksek satışını gerçekleştirdiler. Enflasyon verileri sonrası ‘bekle-gör’ moduna geçmiş olabilirler...
#Yabancı AlımlarTrump’ın Davos mesajları korkulduğu kadar büyük bir rahatsızlık yaratmadı ama yeni başkanın sürprizlerle dolu olduğu da piyasaların her zaman aklında tuttuğu bir gerçek. Fed Başkanı Powell ile zaten yıldızı pek barışmadı, enflasyon düşmedikten sonra Fed faiz indirim çağrısına uymayabilir. Gümrük duvarlarında AB’yi şimdilik pas geçmesi, Ukrayna-Rusya savaşı için “Bu savaşı artık bitirme vakti geldi” mesajı vermesi, iş dünyasına da “Gelin üretiminizi ABD’de yapın” demesi piyasaların tedirginliğini yatıştıran unsurlar oldu.
#TrumpSon günlerde henüz somut olarak işlemlere yansımasa da yabancı yatırımcıların Türkiye’yi daha yakından takibe aldıkları yönünde haber akışları mevcut. Yabancı yatırımcının borsaya katılması piyasaların seyri açısından oldukça önemli rol oynayacak. 3 Ocak ile biten haftada yabancı yatırımcılar 42.1 milyon dolarlık hisse senedi, 187.5 milyon dolarlık tahvil bono alımı yaptılar. Gelişen ülkelere fon akışının tekrar başlaması durumu ise bir ölçüde Trump’ın göreve başlamasıyla oluşacak yeni görünüme göre şekillenecek bir konu. Kısacası piyasalar yabancıları bekliyor.
#Yabancı YatırımcılarABD’de 5 Kasım’da seçim, 7 Kasım’da da Fed toplantısı var. Harris ve Trump arasındaki yarış başa baş giderken muhtemelen Fed’in faiz kararı seçim sonuçlarından önce gelecek. Piyasalar temkinli, borsalarda satış dikkat çekiyor. Altının kâr satışlarına karşı daha dirençli kalmasının arkasında da ABD seçimlerinin belirsizliği var. Özetle bu hafta gözler Amerika’da.
#ABDABD Merkez Bankası’nın (Fed) 50 puanlık faiz indirimi piyasalara moral verdi. Beklenti 25 baz puandı. Borsalarda yükseliş, tahvil faizlerinde düşüş, dolarda zayıflama, Euro’da değer kazanımı, altın ve gümüş gibi kıymetli madenler ile petrol ve emtia fiyatlarında çıkış görüldü. ABD ve Almanya borsalarında zirveler test edildi. Fed faiz indiriminin Türkiye’nin de dahil olduğu gelişen ülke piyasalarına olumlu yansıyacağına dair değerlendirmeler de gelmeye başladı.
#ABDKüresel piyasalar, ABD Merkez Bankasının (Fed) 4 yıl aradan sonra 50 baz puanlık faiz indirimine gitmesinin ardından "yumuşak iniş" ihtimaline yönelik beklentilerin yeniden güçlenmesiyle geçen hafta pozitif seyrederken, gözler ABD'de açıklanacak büyüme verisine çevrildi.
#BorsaABD'de açıklanan verilerden alınan sinyallerle faiz indirimine yönelik beklentiler güç kazanırken, yatırımcıların risk iştahında artış görüldü. Fed'in gelecek haftaki toplantısında 25 ya da 50 baz puanlık faiz indirimine gidebileceği yönündeki beklentiler "yüzde 50'ye yüzde 50" düzeyinde eşit oranda bulunuyor.
#FedTCMB verilerine göre 29 Ağustos ile biten haftada yabancı yatırımcılar 682 milyon dolarlık tahvil bono alırken hisse senetlerinde 19 milyon dolarlık satış yaptılar. Fitch’in Türkiye’nin kredi notunu artırması olumlu karşılanmakla birlikte piyasalar üzerindeki etkileri sınırlı kalabilir. Borsa İstanbul’da temkinli görünüm korunuyor.
#EnflasyonTCMB verilerine göre yapılan kabaca bir hesapla yılbaşından bu yana tahvil bonoya yabancı girişleri 25 milyar dolar civarında. Bu ilgi artarak devam ediyor. Tahvil bonoyu tercih etmelerinin arkasında halen yüksek olan faizde sonbahar veya yıl sonu gibi enflasyondaki düşüşle birlikte indirim beklentisi var. Talep yetersizliği ve beklenti ihtiyacına bağlı olarak Borsa İstanbul’da temkinli görünüm korunuyor. Umutlar eylül ayına kalmış görülüyor.
#BonoGeçen hafta dışarıda yaşanan türbülansın kısa zamanda toparlanması BIST100 Endeksi’ndeki düşüşün daha fazla derinlik kazanmasını önlerken tepki alımlarının gelmesine neden oldu. Yine de gerek Ortadoğu, gerekse ABD ve Japonya’daki sorunlar tamamen ortadan kalkmış değil. Yatırımcılar bir şok daha yaşamak istemiyorlar. Borsa İstanbul’da dalgalı seyrin devamı beklenmekle birlikte temkinli görünümün dağıldığını söylemek için henüz erken.
#Dış PiyasaOrtadoğu’da artarak devam eden gerilimin ABD’nin resesyona gireceğine yönelik beklentilerle birleşmesi, küresel piyasalara ‘kara pazartesi’ yaşattı. Geçen haftayı bu endişelerle sert düşüşle kapatan borsalar, yeni haftada kayıplarını daha da artırdı. Dün bu gelişmelerin etkisiyle Japon borsası son 37 yılın en kötü gününü yaşarken; Japonya’da başlayan satış dalgası Çin, Güney Kore, Tayvan’ın ardından Türkiye, Avrupa ve ABD borsalarını da vurdu. Hürriyet’e konuşan uzmanlar, jeopolitik risklerle finansal risklerin üst üste gelerek piyasalara ‘kusursuz fırtına’ yaşattığını anlattı.
#ABDKüresel piyasalar ABD'den gelen olumsuz verilerin etkisiyle adeta deprem yaşıyor. ABD borsalarında düşüşler hızlanırken erken saatlerde işleme başlayan Asya piyasalarında da sert düşüşler yaşandı. Lider kripto para birimi Bitcoin yüzde 15'e yakın değer kaybetti. Borsa İstanbul güne yüzde 6.72 oranında düşüşle 9769 puandan başladı. Açılışta sadece 5 hisse yükselirken 536 hisse düşüş gösterdi.
#PiyasaFed toplantısı sonrası yapılan açıklamalar ile Ortadoğu’da yaşanan gerginlik yatırımcılara altının ‘güvenli liman’ özelliğini tekrar hatırlattı. Altında mevcut parametrelerin çıkışı desteklediği görülüyor. İç piyasalarda da altının gram/TL fiyatında 2.643 seviyesi geçilirse tırmanış güçlenebilir. Genel tabloya bakıldığında çıkış hareketlerinin gücünü koruduğunu söylemek mümkün.
#Altın