Japonlar haberleri sayfasında Japonlar hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 3481 Japonlar haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Japonların Sivas halayı çektiği görüntüler sosyal medyada izlenme rekoru kırıyor. Sivas’ta karşılama halayı olarak bilinen Sivas halayı Japonların da ilgisini çekti. Sosyal medyada paylaşılan kim tarafından ne zaman çekildiği bilinmeyen ’Japonlar Sivas Halayı Çekerse’ isimli video izlenme rekorları kırıyor.
#Htveglenceİlk bakışta ne oldukları anlaşılmasa da bunlar sualtı buldozerleri. Teknolojisiyle ülke isminin neredeyse bütünleştiği Japonya, bu nimettenher şekilde yararlanmaya devam ediyor. Tasarladığı sualtıbuldozerleriyle iş makineleri dünyasına yeni bir soluk getiren Japonlaraynı zamanda 2011 tsunamisinin yaralarını da sarıyor. Üretilen sualtıbuldozerleri tsunamiden dolayı kullanılamaz hale gelen limanları yenidendüzenliyor. Tıpkı bir deniz altı gibi hareket eden buldozerler, aynızamanda karada da hareket edebiliyor.
#JaponlarDev ekranlı telefonların en büyük sıkıntısı tek elle kontrolün çok da kolay olmaması olsa gerek. Peki Japonların bu sorunu yaşayanlar için bulduğu yeni çılgın buluştan haberiniz var mı? Gelin, size Japonların dev baş parmağıyla tanıştıralım!Özellikle Samsung'un Galaxy Note serisi telefonlarıyla birlikte geniş ekranlı telefonlar bir hayli popülerleşmeye başlamış, bir zamanlar dev ekranlı telefon üretmeye karşı olan Apple dahi iPhone 6'larda geniş ekran kullanmak durumunda kalmıştı.Ancak kullanıcıların tek elle bu dev ekranları kullanmaları hala büyük bir sıkıntı. Bunun farkında olan Tokyo merkezli Thanko Inc isimli şirket, baş parmak büyütücü adını verdiği özel bir cihaz geliştirdi. Baş parmağa monte edilen bu cihaz ile telefonun ekranının her bir yanına kolayca ulaşabilmek ve cihazı kullanmak kolay hale geliyor.Tabii sorun şu: Her telefonu ele alan kullanıcı bu parmaklığı gerçekten kullanmak isteyecek mi?
#JaponlarJaponların, Ulusal Çocuk Günü'nde düzenlediği 'ağlayan sumo' yarışmasında, iki bebek bir sumo ringinde karşılıklı oturtulduktan sonra, hakem bağırarak, 'Nokotta' (Dövüş başlasın) talimatı veriyor. Mücadelenin galibi 'ilk ağlayan bebek' oluyor. Japonya'da bebeklerin yüksek sesle ağlamasının kötü ruhları uzaklaştırıp sağlıklı bir yaşam sağladığına inanılıyor.
#Japonlarİstanbul’un kültür beşiği Fatih, son günlerde Orta Asya mutfağının cezbedici tatlarıyla adından söz ettiriyor. Şehrin lüks semtlerindeki alternatiflerinden farklı olarak Özbek ve Uygur restoranları hem uygun fiyatları hem de nefis yemekleriyle ziyaretçilerin gözdesi haline geldi. Fatih sokaklarının yeni yıldızı ramen ve mantıyı bir de biz tattık.
#Ramenİstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Afet Yönetim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, "Halkın artık bazı şeyleri dikkate alması lazım. Çünkü bu bizim mahallemizde toplum tabanlı afete hazırlık, toplumun duyarlılığıyla başlıyor ve kendi sokağında, mahallesinde temizlikle başlıyor ve herkes sokağını temizlerse şehrimiz, mahallemiz temizlenecektir" dedi. Kadıoğlu ayrıca, "İstanbul'da depremde en kritik olan bölgeler deniz kıyısı olan bölgeler. Yani Marmara Denizi'ne kıyı olan dolgu alanları, heyelan bölgeleri olan bu 1999 depreminde de en çok zarar gören, bu kadar uzak olmasına rağmen sıkıntı yaşanmış bölgeler. Bir de tabii binanın sağlamlığı çok önemli" ifadelerini kullandı.
#Prof. Dr. Mikdat Kadıoğluİstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Afet Yönetim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, "Halkın artık bazı şeyleri dikkate alması lazım. Çünkü bu bizim mahallemizde toplum tabanlı afete hazırlık, toplumun duyarlılığıyla başlıyor ve kendi sokağında, mahallesinde temizlikle başlıyor ve herkes sokağını temizlerse şehrimiz, mahallemiz temizlenecektir" dedi. Kadıoğlu ayrıca, "İstanbul'da depremde en kritik olan bölgeler deniz kıyısı olan bölgeler. Yani Marmara Denizi'ne kıyı olan dolgu alanları, heyelan bölgeleri olan bu 1999 depreminde de en çok zarar gören, bu kadar uzak olmasına rağmen sıkıntı yaşanmış bölgeler. Bir de tabii binanın sağlamlığı çok önemli" ifadelerini kullandı.
#DepremOsmanlı arşivlerine dalarak, kadı sicillerinden kent müzelerine uzanarak, daha önce hiç görülmemiş çapta bir baklava kitabı yazdılar... Tarihçiler Burak Onaran ve Priscilla Mary Işın’ın yazdığı kitaba yakından baktık ve bu kitabı hazırlatan Murat Güllü’ye de günümüz baklavacılığını sorduk.
#Yazgı PatarKüresel Su Ekonomisi Komisyonu’nun geçen ay yayımladığı rapora göre dünya nüfusunun yarısı halihazırda su kıtlığıyla karşı karşıya. Bu uyarının ülkemiz özelinde değerlendirilmesi için biliminsanlarına danıştık. “Bütün şehri suya göre tasarlayan bir kültürden gelip suyu çok kötü kullanan bir millet olduk” diyerek uyardılar: “Yeraltı sularımız hızla tükeniyor.”
#SuBaşkanlık seçiminden Trump’ın başarıyla çıkması teknoloji şirketlerini sevindirdi. Yapay zekâyı kontrol altında tutmaya yarayan etik ve teknik sınırlamalar gevşetilecek mi? Önümüzdeki günlerde bu konunun parlamento gündemine geleceği düşünülüyor.
#Donald J. TrumpTürkiye’nin irili ufaklı 285 şirketinin temsil edildiği TAİDER, genç jenerasyon sarhoşluğu yaşıyor. Başkan Fatma Olten’in verdiği bilgiye göre çeşitli nedenlerle başka işlerde olan genç jenerasyonun şirkete dönme oranı yüzde 80’i aştı. Olten, “Forum Tiyatro modeliyle gençlere şirket yönetimini sahnede veriyoruz. Çok etkili oldu. Japonlar modeli öğrenmek istedi” dedi.
#Türkiye Aile İşletmeleri DerneğiTicaret Bakanlığı, AB ve STA ülkeleri dışından ithal edilen elektrikli araçlar için zorlaştırdığı şartların kapsamını genişletti ve şarj edilebilir hibrit (PHEV) araçları da bu kapsama ekledi. Karar en çok uzun menzilli ve uygun fiyatlı PHEV modellerini Türkiye’ye getirmeye başlayan Çinli üreticileri etkileyecek. Çin ve Japonya gibi ülkelerden benzinli ve hibrit motorlu araç dışında araç getirmek zorlaşacak.
#Ticaret Bakanlığı2000’li yılların başına kadar en popüler kablosuz iletişim kanalı olan çağrı cihazları, Lübnan’daki saldırıların ardından yeniden gündeme geldi. Günümüzde ABD, Rusya gibi ülkelerde sadece sağlık, güvenlik gibi sektörlerde kullanılan bu cihazlar Macaristan, Tayvan, Çin ve Hindistan gibi ülkelerde siparişe yönelik üretiliyor. Türkiye ise yaklaşık 20 yıl önce bu cihazlara veda etti. Ancak, gizlilik ve güvenlik isteyen Hizbullah gibi gruplar eski cihazları temin ederek kullanmayı sürdürüyor.
#LübnanÇözümsüz görünen birçok hastalığın temelinde iyot eksikliğinin yattığını söyleyen ortomoleküler tıp danışmanı Dr. Hasan Hüsnü Eren’le ‘İyot Giren Eve Doktor Girmez’ isimli yeni kitabını ve bu konudaki doğru bildiğimiz yanlışları konuştuk.
#Gizem CoşkunardaJudo Federasyonu Başkanı Sezer Huysuz, 26 Temmuz - 11 Ağustos tarihleri arasında Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenecek olan 33'üncü Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları'na ilişkin Demirören Haber Ajansı'na (DHA) açıklamalarda bulundu.
#Paris 2024Robertson ailesi üyeleri, elde avuçta ne varsa satıp 50 yıllık bir tekneyle dünya turuna çıkarken zorlanmayı bekliyordu belki ama bu kadarını onlar bile tahmin edemezdi. Kitaplara konu olacak hayatta kalma hikâyesini, başından sonuna kahramanı anlattı.
#KöpekbalığıDizileri, ikonlaştırılan müzik grupları, e-sporcularıyla dünyayı fet-heden Güney Kore, bütün bu kültürel birikimi dev bir ‘Hallyu’ya çevirdi. Hallyu, Kore dalgası demek. Çocuk-ergen, genç-yaşlı bütün kuşaklar bu dalgadan payına düşeni aldı. Kimi yemeklerine tutkun, kimi sinemasına… Hakkında pek az şey bilerek gittim ve yaratılan bu dalganın az bile kaldığını; tarihi, kültürü ve coğ-rafyasıyla ziyaretçilerine sunacak pek çok şeyi olduğunu gör-düm.
#Güney KoreÜç ay danışmanlık vermek üzere gelip 10 yıl Sunset’in Uzakdoğu yemeklerine imza atan şef Hiroki Takemura, Kapadokya’da Take Sushi isimli bir restoran açtı. Takemura ile hem Türkiye’deki tecrübelerini ve mutfağımızda alışamadığı şeyleri hem de yeni menüsünden leziz önerilerini konuştuk.
#SuşiBİR Fransız okulunu bitiren biri olarak yıl sonu bitirme sınavının ne anlama geldiğini çok iyi bilirim. Yani Fransa'da "lise bitirme" sınavları olarak uygulanan Baccalauréat sistemi... Saint Joseph’te okurken bir de haftalık karne vardı. Yani her hafta derslerin üzerine bir de sınavlara girerdik. Cuma’ları bizim karne günümüzdü... Notlar iyiyse sorun yoktu, eğer bir düşüş varsa o karneyi eve anlatmak biraz zor olurdu.
#1Japon mutfağı Türkiye’de de yükselişte. Peki 85 milyon içinde yanlış kesilmiş bir saşimiyi sorgulayabilecek, pirinci kötü olan bir suşiyi geri gönderebilecek, çubukların birbirinden masanın altında ayrılacağını, suşiye soya sos içinde banyo yaptırılmayacağını bilen kaç kişi var?
#Sinan DamgacıoğluGençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, "Türkiye bir spor devrimi yaşamaktadır. Bunun sonucunda da başarılar gelmeye başladı. Gençlik ve Spor Bakanlığı için en önemli konulardan bir tanesi bağımlılıkla ve uyuşturucu ile mücadeledir. Gençlerimizi spor salonlarına, tesislere, gençlik kamplarımıza bekliyoruz" dedi.Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, memleketi Rize’de, Pazar ilçesinde esnaf ziyaretinde bulundu, partisinin ilçe başkanlığını ziyaret etti. Ardından Muradiye beldesinde toplu açılış törenine katılan Bakan Bak, gençlerle sohbet edip, bilardo ve langırt oynadı. Bakan, daha sonra Kalkandere ilçesinde de 'Gençlik Buluşması'na katıldı.
#Gençlik Ve Spor Bakanı Osman Aşkın BakSuşi, sadece dayanılmaz bir lezzet değil; aynı zamanda da sağlıklı ve sindirimi kolay bir yiyecek. İçeriğinde hiç konserve ürün kullanılmaması; balık ve taze sebzeler ile servis edilmesi, onun sağlıklı bir yiyecek olarak ünlenmesini sağlamıştır. Japonlar, bu leziz yiyeceği chopstick de denilen yemek çubukları veya elle tüketirler. İşte bu kültürel yemeğin, o kültüre ait bazı kuralları vardır. Bunların hiçbiri uyulması zorunlu kurallar değildir ancak bu yiyeceğin kültürü, bu kurallara uymayı gerektirir. İşte suşi yemenin muhtemelen daha önce duymadığınız bazı önemli kuralları.
#Suşi