Karpuz, yazın sıcak günlerinde en fazla tüketilen meyvelerinden. Sulu ve tatlı tadıyla buz gibi karpuz, ara öğün için de harika bir seçenek. Ancak karpuz alırken tatsız veya kötü çıkmaması için birkaç noktaya dikkat etmekte fayda var. Peki Karpuz nasıl seçilir, iyi karpuz nasıl anlaşılır? İşte iyi karpuz seçmenin püf noktaları...
#Karpuz Nasıl SeçilirYaz aylarının olmazsa olmaz meyvelerinden biri de, karpuzdur. Karpuz satın alırken bireyler pek çok detaya çok dikkat eder. Karpuzun iyi olduğunu anlamak için kullanılan bazı yöntemler vardır. Bireyler olmuş bir karpuzun nasıl anlaşılacağını merak ederek bilgi araştırması yapabiliyor. Tatlı ve kabak karpuzların ayırt edilmesi araştırılan bir konudur. Olmuş iyi karpuz nasıl anlaşılır? Tatlı, kabak ve bozuk karpuz nasıl ayırt edilir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Olmuş İyi Karpuz Nasıl Anlaşılır?Yeni anne babaların aklında pek çok soru yer alır: 9 aylık bebek ne kadar uyur, 9 aylık bebek ne kadar emer? Bunun yanı sıra 9 aylık bebek kilosu, 9 aylık bebek bakımı, 9 aylık bebek uykusu gibi konuları merak edip sık sık araştırma yapıyor olabilirsiniz. İşte tam da bu noktada 9. ay bebek gelişimi sürecinde bilmeniz gereken her şeyi detaylarıyla ele aldık.
#BebekReçel, meyvelerin çeşitli şekillerde şekerle kaynatılması ile yapılan bir tür tatlı ve meyve konservesi türüdür. Kahvaltıda tüketilmesi tercih edilmekle beraber günün her saati yenilir ve bazı kek, pasta ve çöreklerin üzerine sürülerek onları tatlandırmada da kullanılır. İki türlü reçel yapımı bulunmaktadır. Bunlardan birincisi reçel yapılacak meyvelerin önce şekerde bekletilerek daha sonra kaynatılması, ikincisi ise reçel yapılacak meyve ya da sebzenin reçel şurubu ile beraber kaynatılarak hazırlanmasıdır. Kaynama sonucu kıvama gelen reçel, hava almayacak şekilde saklama kaplarına (genellikle cam kavanozlara) konularak kapakları kapatılır. Birçok meyve ve sebzenin reçeli yapılmaktadır. Ayrıca gül reçelinde olduğu gibi çiçeğin yapraklarının da kullanıldığı reçel türleri de vardır. doğal bir tat ve görünüm, aroma bakımından zengin reçel üretimi mümkün hale gelmiştir. Peki, ev yapımı reçel nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir? Kışlık reçelin bozulmaması için nelere dikkat edilmeli? İşte sizler için hazırladığım birbirinden lezzetli reçel tarifi ve malzemeleri...
#Ev Yapımı ReçelTuzlu ayran tansiyonu yükseltir mi düşürür mü sorusu, bu tarz bir durumla karşılaşıldığında akla ilk gelen sorulardan olmaktadır. Tansiyonu yükseltmek için tuzlu ayran içilirken, düşürmek için tuzsuz ayran tüketilmelidir. Bununla birlikte yoğurt yemesi de hastanın kendisini çok daha iyi hissetmesini sağlayabilir. Peki, tansiyonu düşürmek ve yükseltmek için hangi besinler tüketilmelidir? İşte, o detaylar
#Tansiyon Neyle Düşer2021’de yaptıkları işlerle dikkatleri üzerlerine çektiler. Yetenekleri ve yer aldıkları işler kadar güzellikleriyle de ön plana çıktılar. Bu isimleri hafızanıza kazıyın ve daha sık duymaya hazır olun. Aslıhan Malbora, Melisa Döngel ve Yüsra Geyik’le bir araya geldik. Hayatlarını, hayallerini, işlerini ve bilinmeyenlerini konuştuk.
#Aslıhan MalboraÖzene bezene seçip bir karpuz aldınız, nasıl çıkacak diye heyecanla kesiyorsunuz ve bir bakıyorsunuz içinde çatlaklar. Kesin çok iyi olgunlaştığındandır diye düşünüyorsunuz ve önemsemiyorsunuz ama içindeki o çatlaklar bir tehlikenin habercisi olabilir mi?
#HekstraYüksek tansiyon, fiziksel ve psikolojik etkenler dolayı ortaya çıkabilir. Stres, beslenme alışkanları ve tuz tüketimi gibi nedenlerden dolayı yüksek tansiyon meydana gelebilir. Yüksek tansiyona iyi gelen yiyecekler ve bitkisel önerilerle evde doğal yollarla çözüm bulunabilir. Peki Yüksek tansiyona ne iyi gelir? Yüksek tansiyon nasıl düşer ve düşürülür? Yüksek tansiyon neden olur? Limon ve ayran yüksek tansiyona iyi gelir mi? Evde yüksek tansiyona iyi gelen doğal ve bitkisel çözümler...
#Yüksek TansiyonHer insanın bildiği veya bilmediği bazı şeylere karşı alerjisi olabilir. Özellikle gıdalara karşı olan alerjiler insanları zor durumda bırakabiliyor. Karpuz alerjisi de bu alerjilerden biridir. Neden olduğu ve nasıl tedavi edileceği çok merak edilen konular arasında bulunuyor. Karpuz alerjisi nedir, neden olur ve nasıl geçer? Karpuz alerjisi belirtileri ve tedavisi hakkında bilgi vermek için sizlere detayları derledik.
#Karpuz AlerjisiDev künefeler, kebaplar, pirinç pilavı üstüne işkembe, balkabağı içinde ahtapot, yıllardır şerbetiyle tükettiğimiz klasik tatlıların üzerinde çikolata sosları… Adana kebabın, bonfilenin, burgerlerin, köftelerin ve her tür etin üzerinde bir çedar sosu şelalesi… Geçen hafta ‘Yemek Terörü’ adlı Twitter hesabı, ‘Star Wars kostümüyle cağ kebabı kesen bir ustanın videosunu paylaşıp “Halkımız artık normal sunum istemiyor. Bu olanların başka bir açıklaması yok çünkü” diye yazdı. Gerçekten öyle mi? Şeflerimize ve yemeklerimize ne oldu? Türk mutfağı çedar peyniri istilası altında mı? Yemeklerdeki bu dönüşüm nasıl başladı, neden artarak büyüyor, kalıcı olacak mı? Şeflere, gastronomi yazarlarına ve müşterilere sorduk.
#Star WarsAlınan tüm önlemlere ve gelişen tedavilere rağmen diyabet giderek büyüyen bir halk sağlığı sorunu. Tüm diyabet hastalarının yüzde 90 kadarı Tip 2 diyabetli. Tip 2 diyabetse önlenebilir bir hastalık. Halen diyabet hastası olduğundan habersiz 193 milyon kişi olduğu tahmin ediliyor. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Endokrinoloji ve Metabolizma Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Temel Yılmaz, diyabetin dünya ve Türkiye’deki durumunu şöyle anlattı.
#DiyabetVERGİ incelemesine alınan, büyük bir firmanın sahibi, çuvallar dolusu defter ve belgelerini götürüp teslim ediyor. Ardından da kabus dolu günler başlıyor. Geceleri rüyasında bile incelendiğini ve çok büyük vergi kaçaklarının ortaya çıktığını görüyor.
Yatak istirahati ile geçmeyen yorgunluğunuz varsa, üstelik bu durum altı aydır sürüp gidiyorsa, siz de bir Kronik Yorgunluk Sendromu kurbanı olabilirsiniz. Kronik Yorgunluk Sendromu çok yaygın bir sağlık sorunu değilse de çok seyrek de değildir. Henüz çok iyi tanınmayan, bu sebeple de çoğu kez tanısı konulamayan ve gözden kaçan bir problemdir.
Tarımsal ürünlerin çabuk büyümesi için bilinçsizce kullanılan hormonlu ilaçlar, meyve ve sebzelerin şekillerinde ve tadında bozukluklara yol açıyor. Kanserojen yapıcı etkiye sahip bu ürünleri, doğal olanlarından ayırmak için dış görünüşlerine dikkat etmek yeterli.
#Yemek